torsdag 19 maj 2011

Silly season SSK: Ziga!!

Så var han då klar för SSK - slovenske forwarden Ziga Jeglic.

Han har skrivit tvåårskontrakt med klubben och kommer närmast från HC Jesenice, ett slovenskt lag som även spelar i Österrike.



Han gjorde 54 poäng i Österrikiska ligan på 54 matcher och fyra poäng på fyra matcher i den slovenska ligan i vintras.

Han var med det slovenska landslaget på VM och bodde faktiskt på samma hotell som jag! Himla skit att snacket om honom inte kom igång på riktigt förrän Slovenien redan hade slagits ur (de missade ju slutspelet och körde ett par nedflyttningsmatcher sedan var det tack och hej). Hade jag vetat då i början på VM vad jag vet nu så hade jag hunnit intervjua honom på plats och ta bild... nu kom det ett telefonnummer med pressmeddelandet som jag testade men ingen svarade tyvärr. Och mediaguiden som vi fick med bilder var jag tvungen att lämna kvar på grund av de redan två kilos övervikt som fanns i väskan... hm.

Jag har inga jätteminnen av Jeglic annars - varken bra eller dåliga, har för mig att han var stabil dock -  från de matcher jag såg utan jag minns mest att han fick en smäll, eller om det nu var puck över fejjan (minns inte nu) och sedan knallade runt på hotellet med ett jättebandage över halva nyllet. Såg ut som om någon tryckt upp en dambinda i fejjan. Inte kul!

Men han gjorde tre poäng på sex matcher, är ung och utvecklingsbar och har ju en kompis på plats i form av Blaz Gregorc. Viktigt för trivseln tror jag.

Han beskriver -  i pressmeddelandet - sig själv som " en bra passningsläggare och jag har gjort en del poäng. Jag ser fram mot att träna hårt den här sommaren för att vara i toppform när serien drar igång."

Bergman ville ju inte kommentera Jeglic i eftermiddags när vi snackades vid, visste väl att något var på gång men ville inte föregå pressmeddelandet, det kan jag förstå. Och det ska bli intressant att se hur Jeglic funkar i allsvenskan och om han kan .... ziga zaga i från motståndarna?!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Snack går om att bartley är på g till nhl.

Marie Hallman sa...

anonym: Det är han, se intervju med hans agent här på bloggen. Agenten bekräftar det.