fredag 6 maj 2011

Silly season SSK: Mathias Månsson stannar


(Månsson står vid sitt ord och stannar. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Mathias Månsson sa det tidigt och han stod fast vid det. "har man satt klubben i skiten så måste man ställa upp och ta den tillbaka."

I dag (fredag) förlängde Månsson och slog till med ett tvåårskontrakt! Stark jobbat av sportchefen Per Nygårds.
Och fint att Månsson - som redan blivit ikon för många fans tack vare sitt hårda jobb - stod för det han sa. En sån ryggrad behövs i det här tuffa läget.


Kärleken till fansen är för övrigt besvarad och när jag pratade med honom innan jag drog till VM betonade han återigen hur mycket fansen betydde för honom och att det var fansen och det sociala som var viktigt när han skrev kontrakt den här gången.

"Sedan har fansen tagit hand om mig på ett otroligt juste sätt. Det är en sån grej som gör att man vill göra något bra för klubben. " sa han då (läs hela det inlägget här)

Månsson kommer bli galet viktig som pådrivare både på och vid sidan av isen och det här var SSK:s viktigaste värvning hittills inför kommande säsong. Han kommer ju aldrig bli någon superlirare av tekniska mått mätt men energin och drivkraften han bidrar med kommer betyda mycket.

Så här säger Månsson själv om tvåårskontraktet i ett pressmeddelande:
" Idag är jag riktigt glad, det kommer bli en skön helg!

Det har inte varit aktuellt med något annat än SSK. Det är alltid en process när man ska skriva kontrakt och jag har bara väntat på att allt skulle lösa sig med klubben.
 

Jag vill vara med på resan tillbaka. Det är som jag sagt tidigare; jag tycker man ska ta sitt ansvar när man spelat ner laget i allsvenskan även om det kändes riktigt tungt efter sista matchen. Men redan efter några dagar kände jag att jag absolut ville vara kvar.
 

Det betyder mycket för mig att jag fått ett så pass positivt mottagande av föreningen och fansen och jag hoppas verkligen att vi får ett bra stöd under säsongen."

Sportchefen Pär Nygårds är förstås jätteglad,  här är hans kommentar i pressmeddelandet:
"Det känns fantastiskt positivt att Mathias har beslutat sig för att spela vidare i SSK.
Han är viktig med sin erfarenhet och tyngd. En egenskap jag verkligen gillar är hans förmåga att etablera långa anfall genom att skickligt skydda pucken och skapa stress hos motståndarna. Dessutom är han bra att ta sig in framför motståndarmål, både med och utan puck. Sedan är hans förmåga att forechecka väl uppskattat av både laget och publiken.
"


(Jag hinner och har inte råd att göra några intervjuer nu när jag är här borta men jag kommer träffa Månsson och göra en längre grej när jag kommer hem har vi kommit överens om.)

10 kommentarer:

Anonym sa...

fy fan va skönt att kung månsson stannar!! :D

Anonym sa...

Ofattbart att du kan skriva så mycket om en skräpklubb som ska spela i hockeyallsvenskan när det finns två elitserielag att skriva om. Så här mycket skrev du inte om AIK när de var i samma serie. Du påstår att du inte har något favoritlag men det är tydligt att du har ett rödsvart medlemsskap.

Anonym sa...

Ja, hur går det med Klasen och Möller till DIF? Beirut bryr ju sig ingen vettig människa om.

U Geller sa...

Solna IFs supportrar är härliga.

BigDan sa...

Underbart kung Månsson! Kommer bli guld värd för oss i AS nu kan man slappna av lite grann då den viktigaste spelaren är räddad.

Marie Hallman sa...

anonym: Ja det var viktigt!

anonym två: du måste ha dåligt minne. Jag åkte till varje hemma match utom en samt skrev om alla AIKs hemmamatcher sista säsongen som de låg i allsvenskan. Och just nu händer det mer i SSK som har massor av hål att fylla än i AIK där det redan är spikat och klart förutom ev om Fast och Videll drar. Men så hrä är det, ena dagen får jag skit för att de är för mycket DIF nästa för att det är fför mycket AIK coh tredje för att det är för mycket SSK. Bara tugga i sig uppenbarligen.

anonym 3: vet inte jag är på VM och jobbar, har inte hunnit ringa

Uri G: Det finns inget Solna IF däremot ett AIK hockey.

BigDan:ja det var viktigt

Peter sa...

Att folk ska kommentera om hur mycket du skriver om en den ena eller andra klubben.
Jag älskar SSK och tycker du gör ett underbart arbete för oss supportrar med info som vore svår att hitta annorstädes.

Marie Hallman sa...

Peter: ja jag blir lite matt på det där. Skriver allt jag hinner och kan om alla tre klubbarna men det går ju i vågor beroende på var det händer mest saker. Tack för att du läser!

anonym: jag var på alla AIK s hemmamatcher utom en och gjorde intervjuer på alla bortamatcher också, skulle det stå... var lite trött när jag svarade.

Modoiten sa...

Linus Klasen sägs ha bestämt sig för Modo Hockey.

Marie Hallman sa...

Modoiten: ja jag har sett att det sägs så. Jag har inte koll alls tyvärr, har inte hunnit ringa sedan jag drog hit till VM.