torsdag 26 maj 2011

Silly season SSK: Kurt Davis in. "Han är jättejobbig att möta"

SSK har signat en ny back, Kurt Davis som kommer närmast från collegeligan. SSK-forwarden Emil Billberg har spelat i samma liga och har mött Davis ett antal gånger. Och beskriver honom som:

– En offensiv och väldigt spelskicklig back. Där borta använde de honom mycket i pp, han gjorde en hel del poäng, säger Billberg.


Davis är bara 175 cm lång men han spelar som om han är klart större:

– Han är jättejobbig att möta. Man vet inte riktigt vad han kommer att göra med pucken, är svår att läsa och var en spelare som man alltid hade lite koll på, säger Billberg, som är glad åt nyförvärvet.

– Det känns riktigt bra att få in honom. Han går upp och bryter många passningar, är otroligt viktig i spelvändningar också.

Och Davis är trots att han är amerikan van vid stora rinkar.  Hälften av lagen i den collegeliga där Billberg och Davis har spelat har stora rinkar.

– Om jag minns rätt nu så hade de stor rink hemma också så det kommer inte som någon chock för honom.

Bloggen slog en pling till sportchefen Per Nygårds också. Han säger så här om den nye backen:
– Han är en puckskicklig och kylig back som spelar med mycket tålamod. Han vågar hålla i pucken, det är ganska ovanligt.

Nygårds har hittat Davis bland annat genom sina kontakter på andra sidan pölen. Han har inte kunnat se honom live men har pratat med både med Davis tränare, motståndarlags tränare, NHL-scouter med flera.

– Tränarna säger att hade han varit några centimeter längre så hade han spelat i NHL, men när man är lite kortare då är det svårt där borta.

 Ryan Lasch, som också kom från collegeligan har bra koll på Davies.

– De känner inte varandra personligen men Ryan hade mött honom i tre års tid och tyckte att han var skicklig att möta och svår att ta pucken av.

Att inget elitserielag har hittat Davis är inget som förvånar säger Nygårds:
– De tittar sällan på collegeligan utan tar oftast hellre AHL-killar som är 30 år och uppåt. Det är ju lite som med bröderna Abbott. Det var ingen som hade koll på dem heller, det var först när de hade spelat bra i Norge och sedan togs till Rögle som det hände något.

 Davis har skrivit ettårskontrakt och anländer senast 25 juli när SSK återsamlas efter sommaren och drar i gång fysen. Signingen av honom innebär att SSK nu har sex backar, inklusive 18-åringen Viktor Lööv i truppen.

– Han kör med oss nu och vi får se om han blir ordinarie, men han har potential för det och kan bli en av de största överraskningarna kommande säsong faktiskt. Så bra är han, säger Nygårds.

När jag ändå hade honom på tråden kollade jag läget kring tre andra spelare och där säger Nygårds så här om…

… Johan Mattsson, målvakten:
Vi har inte avskrivit honom men frågan är vad han vill. Det är inget bra tecken när man är så ung och inte har skrivit på än. Det hade varit skillnad om vi inte hade varit heta på honom som föreningen men det har vi varit, vi har visat vad vi vill. Att han inte hoppar på är tyvärr oftast ett tecken på att han vill göra något annat.

 … att 22-årige slovenen Robert Sabolic ryktas vara på gång:
– Det stämmer inte. Han har avtal med Zagreb, skrev väl det i våras så jag vet inte vad som händer där.

… att 36-årige backen Peter Casparsson påstås vara nästintill klar:
– Stämmer inte. Vi förhandlar inte med honom, har inte ens pratat med honom och jag vet inte var det där kommer ifrån?! Hans namn har jag inte hört talas om ens sedan han spelade i Linköping.


7 kommentarer:

Svempa sa...

SSK fortsätter att presentera supernamn till kommande säsong (ironi för den som inte begriper det). Och varför läggs krutet på en back när målvaktssidan är det mest primära att tillsätta? Nej. Det blir inget säsongskort för min del - inte än i alla fall. SSK får allt erbjuda en bättre produkt först innan jag lättar på lädret.

Anonym sa...

man måste börja någonstans, det här blir skitbra tillslut!!

Anonym sa...

man måste börja någonstans, det här blir skitbra tillslut!!

Marie Hallman sa...

svempa och anonym: jag håller med anonym. Det var bittert för SSK att åka ur och därmed få en högst begränsad budget. Det blir till att trolla med knäna och några "stora namn" tillåter inte budgeten. Å andra sidan... så har väl inte de "stora namnen" varit de som gjort störst nytta i SSK på senare år heller. Jag säger bara Seikola. För att ta ett exempel.

Anonym sa...

Bra Svempa, ska bli skönt att slippa dig!!!

BigDan sa...

Svempa>>> Ja lätta på lädret, låter som att en säsongsplåt kostar multum när biljetten är riktigt billig om du beställer innan 31/5 samt att man kan ta det på autogiro så finns det inga skäl för folk att inte köpa.

Tycker det är fascinerande på ett sjukt sätt när supporters säger att "jag kommer inte att köpa sesseplåt förens laget är riktigt vasst", det är ingen som anser att det är ett moment 22 i detta? Om du inte köper kort så får inte klubben in några pengar, fascinerande idioti.

Marie Hallman sa...

BigDan: ja inte blir det lättare att sätta ett starkt lag på benen i alla fall. Man måste ju liksom börja någonstans. Det är nu det prövas hur starkt SSKíntresset är. Sedan förstår jag också att man är besviken men som du säger, det går att köpa till ett bra pris och med bra villkor. Vad mer kan man begära i detta läget?