fredag 6 maj 2011

Hockey-VM: Kronwalls delikatess, galna finska straffar och en tornado genom mixzon


(Staffan Kronwall bjöd på en riktig delikatess mot Frankrike. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Det här måste vara det roligaste VM:et på länge!! Det händer grejer hela tiden och nästan inte en enda match känns given längre. Det skräller och har sig överallt.

Jag är ju i Bratislava och följde matchen mellan Slovakien och Tjeckien. Vilket liv! på läktarna och vilken fajt på isen.
Här snackar vi passion, glädje, stenhårda närkamper, vilja, desperation och tårar i en massiv hockey coctail på en och samma gång.

Slovakerna förlorade igen, står fortfarande på noll pinnar i den här gruppen och måste nu först slå Finland (tuff uppgift), sedan Danmark (de rödvita borde Slovakerna ta) och får om de resultaten går med dem sedan hålla tummarna för att Ryssland slår Finland i sista mellan gruppsmatchen.

Snacka om dramatik och snacka om att det var gamnackar på det NHL coh KHL-stjärnspäckade Slovakiska laget efter förlusten mot Tjeckien.

Lagkaptenen Demitra sket helt i mixade zonen, mot alla regler, men han spelar med en skada så han får väl vara ursäktad om det var behandling som väntade.

Storstjärnan Gaborik var inte heller pratsugen och drog som en tornado förbi tv-kamerorna. Det bara visslade till fast vi var flera som ropade åt honom att stanna.

Men Handszus tog sig tid även om svaren på engelska blev en tiondels av vad han babblade på  när det var på slovakiska... Så det blev ett snack med en sammanbiten Handszus i stället, som sedan gick i Viasatsändningen.

När det gäller Staffan Kronwall så såg jag som sagt inte matchen eftersom jag satt på Slovakien -Tjeckien , men jag såg highlights efteråt och vilket härligt mål han gjorde Staffan!! Värsta dribblingsnumret - jag lovar att mamma Tove skrek som en dåre i soffan hemma i Järfälla.

Staffan får alltid stå i skuggan av storebror Niklas så skitkul att Staffan nu fick göra ett kalasmål och få uppmärksamhet för sin egen skull för en gångs skull.
Kul också med ännu en nolla för Viktor Fasth. Så jäkla bra han är!

Sedan var det de straffarna ja.... där Finland knep bonuspoängen av Tyskland efter att man bland annat nickat in ett mål under ordinarie tid. Men sedan... kolla in Mikko Koivos två straffar och VM-debutanten Mikael Granlunds supersäkra foppafint. Inget dutt, inget fjös, bara obarmhärtig överspelning av målvakten. Se och lär alla!







Inga kommentarer: