måndag 23 maj 2011

Engström "Vi har en bättre ekonomi nu än vi har haft på många, många år!"

 
(DIF går med plus, säger klubbdirektör Engström. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Djurgårdens beslut att säga upp Johan Garpenlöv av ekonomiska skäl har väckt en del oro hos fansen. 

Men Djurgården har inga problem med ekonomin, tvärtom. Det säger klubbdirektören Tommy Engström till bloggen:


– Vi har inte någon risig ekonomi, utan ekonomin är istället bättre än på många, många år! säger Engström.

Bloggen ringde upp för ett snack om värvningar och pengar och det kan vara bra att veta att Engström inte kopplas in i jobbet med en ny spelare förrän det ska skrivas kontrakt så en del frågor kan han helt enkelt inte svara på. De är på sportchefen Järlefelts bord och honom har jag fått tag på nu, kommer lite med honom snart...

Men det fanns en del saker som Engström kunde svara på och såhär säger han om:

… hur risig ekonomin är egentligen?
– Den är inte risig alls! Tvärtom. Det vill jag verkligen understryka att vi har bättre ekonomin nu än vi har haft på många, många år! Vi kommer gå plus för säsongen som gick och har även plus i eget kapital. Vi håller på och ser över alla siffror en sista gång och på det informationsmöte som vi har för medlemmarna den 9 juni så kommer vi även att informera om ekonomin och visa upp siffrorna där.

… När lämnas ett årsbokslut för bolaget?
– På stämman i början av augusti, då kommer de exakta siffrorna att offentliggöras men vi kommer att kunna informera medlemmarna om preliminära siffror på mötet den 9 juni.

… om nu ekonomin ser bra ut, varför hänvisade då Ola Josefson till ekonomiska skäl när Garpenlövs halvtidstjänst sades upp?
– Jag vet inte och det är olyckligt att det blev så där för jag kan bestämt förneka att vi skulle ha en dålig ekonomi. Det är snarare så att ekonomin är stabil och det ser stabilt ut framåt också. Sedan jobbar vi ju alltid med att vända på alla stenar och se över hur vi kan göra ekonomin ännu bättre, och hur vi ska använda de pengar vi har på ett ännu bättre sätt. Sånt gör man nu jämt, det har inget med dålig ekonomi att göra.

… om någon kommer ta över Garpenlövs arbetsuppgifter?
– Det ska sättas upp en ny sportslig organisation, jag vet inte exakt när den är klar men det pågår ett jobb med det. (Järlefelt har inte, som det först stod något med den här organisationsförändringen att göra, utan den ligger hos andra personer i styrelsen.)

… om det stämmer att Daniel Tjärnqvist är klar men inte kan presenteras officiellt av skattetekniska skäl?
– Så är det inte. Han är inte klar än helt enkelt och att det skulle vara skattetekniska skäl är inget som jag känner till i alla fall. Utan det som fattas för att vi ska komma överens just nu är den ekonomiska biten, vi är inte klara där ännu.

… varför det tar sån tid att få den förhandlingen klar?
– Dels så har Daniel tyckt att det var tidigt att sätta sig ner och ha snacket redan nu men jag fick ett sms i fredags att vi skulle höras efter helgen här så förhoppningsvis kan vi komma någon vart nu.

… hur långt ifrån parterna står varandra?
– Det vill jag inte diskutera i media utan vi får se om vi kan hitta något som funkar nu framöver.

… Djurgården kommer få någon ersättning för Victor Bartley som drar till NHL utan att ha spelat en match för DIF?
– Det får vi inte. Det vet jag. Det är Svenska Ishockeyförbundet som viktar vem som ska få vad, mellan de klubbar där spelaren har varit och jag antar att Rögle får en del för där var han ju förra säsongen men det jag vet är att VI kommer inte få några pengar för honom.

… hur många backar man letar efter nu då Bartley drar?
– Förutom den plats som vi hoppas att Daniel ska ta så har vi en plats till ledig. Hur långt vi har hunnit där och om vi redan har börjat leta får du ta med Järlan (sportchefen Järlefelt).

… vad som händer med Stefan Lassen?
– Det är också en fråga för Järlefelt. Det enda jag vet är att vi har fått förfrågningar som kommit söderifrån, bland annat ifrån danska klubbar, men det är som sagt Järlans bord det med.

… huruvida DIF någonsin visade intresse för Videll, Möller och Tellqvist?
– Det är också en fråga för Järlan egentligen. Sedan har jag pratat med bland annat Tellqvist agent men inte konkret om kontrakt. Och det är klart att vi har varit intresserade av alla tre men man kan inte bara ta in spelare som man gillar hur som helst, det måste stämma med den plan som vi har lagt ekonomiskt också.

… hur det går i frågan Måns Krüger och Modo vs DIF?
– Måns vill dit och de vill ha honom så det blir väl en ersättningsfråga i så fall, han har ju kontrakt med oss i ett år till. Jag har haft ett möte med Modo i fredags för att se om vi kan lösa det och vad som sas där tänker jag inte diskutera i media men jag hoppas det löser sig bra för alla parter och att det inte ska dra ut allt för länge tills vi når en lösning.

… Kyle Klubertanz är körd eller inte?
– Alltså vi har för några veckor sedan fått tydliga besked att han kommer skriva nytt med Montreal, därför har vi räknat bort honom. Men visst, ändrar han sig och visar sig vara intresserad av att komma hit så vill vi gärna ha tillbaka honom. Men det får man ta då i så fall. Det besked vi har fått är att han inte kommer och därför har vi räknat bort honom, avslutar Engström.

Det här mötet som han pratar om är ett medlemsmöte, alla som är medlemmar i klubben är välkomna dit. Info om var och när hittar ni på Djurgårdens hemsida. Bara att knalla dit ju!

9 kommentarer:

viktor sa...

Tack Marie! Kanonjobb som vanligt.

Synd bara att Järlan vägrar vara kontaktbar. Man får ju nästan hoppas att han är upptagen med att lura Crosby till DIF. Annars så tycker jag det är lite oprofessionellt av honom...

Anonym sa...

Bra jobbat som vanligt Marie !!

Hoppas Järlan är kontaktbar den närmaste tiden så du kan köra honom genom köttkvarnen med frågor :)

Keep it up


Mårten

Anonym sa...

Som vanligt fantastiskt jobbat!

Anonym sa...

Super bra från dig som vanligt Marie!
När (om) du får tag i Järlan, pumpa gärna då vidare på temat scouting, då en eventuellt ny organisation är i antagande.
// M

Marie Hallman sa...

Viktor, mårten, anonym och M: Han ringde faktiskt upp nyss. Har gjort en intervju och det är inte ha som har med organisationen att göra, det var lite fel av tommy så jag har ändrat nu.
Har ställt lite frågor men det är inte helt lätt för honom att svara på dem. Lägger ut det om en stund.

Anonym sa...

Känns mycket bra att Måns Krüger kommer till Modo.
Tror han kan bli en succé.

Mycket mycket bra jobb Marie!

/Modoit

viktor sa...

Du är en stjärna!

Väntar med spänning...

Jerker sa...

Bagadad Bob-Engström?
Ena minuten säger han att laget har gott ställt för att nästa antyda att det är en pengafråga om Tjärnqvist skriver på. Det är väl bara att ge snubben vad han vill ha. Han är ju så pass viktig för laget när backsidan ser så ihålig ut i övrigt.
Så Engström kanske försöker ge sken av utåt att situationen är bra trots att den INTE är det egentligen... För de lär ju spara in multum i lön både på Hannula och Widing och nu behöver de ju heller inte betala Bartley någon lön. Tre spelares lön borde väl kunna finansiera en värvning av Tjärnqvist.

Marie Hallman sa...

modoit: tack du.

viktor: ja inte vet jag, blev du något klokare? ;0)

jerker: han skulle aldrig säga att ekonomin var bra om den inte var det. han lovar ju visa ssiffror om ett par tre veckor och han vill inte äta upp det han har sagt då... sedan är det ju just hårt tag om plånboken som är en av anledningarna till att ekonomin blivit bättre. om man bara säger okej och slänger fram en check så kommer det gå käpprätt åt h...e så viss återhållsamhet krävs ju fortfarande.