lördag 7 maj 2011

Endras: "Man tänker skit, skit,skit, sedan är det bara att gratulera"

Dansk seger på straffar, 4-3, mot Tyskland nu i eftermiddag! Danmarks andra seger i VM, båda har kommit på straffar. 

Kul för Danmark och kul för Mads Christensen (som avgjorde även i första straffvinsten för Danmark) och Mikkel Bödker (som satte den den avgörande straffen), men ingen höjdare för tyske målvakten Dennis Endras som åkte på andra strafförlusten på två dagar....



Den första kom igår, efter bland annat den här sjukt fina straffen av Finlands Mikael Granlund:



Tyskarna bor ju på vårat hotell och jag sprang på Endras sittandes i solen där han satt och njöt innan matchen, själv var jag på väg till bussen.

Men vi hälsade och jag kunde inte hålla mig utan frågade hur det känns att stå där i målet när det blir en sån straff som Granlund lägger här:



- Ja, vad ska man göra? sa Endras med ett skratt och fortsatte:

- Man går till höger, då går han till vänster, man går till vänster då går han till höger, man hinner tänka skit, skit, skit sedan är det bara att gratulera skytten till ett snyggt mål, konstaterade Endras.

Och påpekade sedan att han drar över till NHL och Minnesota i höst, där Mikko Koivu - som satte två straffar på honom  igår och kanske även Mikael Granlund (han är draftad men är lite tveksam på att åka) spelar i höst.

- Och det vore ju fint för då kan jag ju lära mig hur han gör, ha, ha, sa Endras och skrattade lite till.

Just sjukt fina straffar är Granlunds specialitet. Kolla in det här klippet med ett gäng straffar signerade Finlands blivande superstjärna:

4 kommentarer:

Markus Vaihoja sa...

Härligt och få läsa lite andra nyheter och kommentarer från spelare. Inte bara det svenska lagets:)

Finlands straffar mot Tyskland var helt underbara och Tuomos mål ikväll mot slovakerna var så underbart!:) Blir nog en hel del intressanta kvartsfinaler!:)

Tack!

Marie Hallman sa...

markus: ah tack!! kul att det uppskattas. Var grymt att se matchen mellan Slovakien och Finland. Jag ville ha båda vidare men det gick ju inte då Slovakien hade satt sig i en skitsits. Mycket bra spel av Finland dock som gasade i tredje, samtidigt som Slovakien bara tappade och tappade! Starkt Suomi!

Mårten sa...

Marie. Vid midnatt var det ju "dagen D" för Linus Videll. Har du hört något om det blev något KHL eller om vi verkligen kan räkna in honom som ett nyförvärv :-)

Marie Hallman sa...

Mårten Blir inget KHL för videll :) däremot kan det bli nhl men han verkar inte tro det själv