onsdag 18 maj 2011

Dick Axelsson: "Det blir varken AIK eller Djurgården"


(Inget AIK eller DIF för Dick. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)


Färjestads och elitseriens kanske roligaste spelare på hela säsongen - Dick Axelsson -funderar fortfarande på var han ska spela i höst.

Men han är inte på väg till något lag som huserar på Hovet i alla fall:



- Nä jag är inte på väg dit. Det blir varken AIK eller Djurgården, säger han till bloggen.

Dick Axelsson har en del att välja mellan. Många klubbar har visat intresse så även AIK:

- AIK var jag lite intresserad av från början. Vi kollade lite lätt med dem, jag ville hem till Stockholm där ett tag men det blev inget av det bara.

Djurgården då?
- Nej, jag är inte på väg dit heller. Jag har inte fört samtal med Djurgården överhuvudtaget.

Varför inte?
- För att det inte var något alternativ. Det blev som det blev förra gången och jag känner ingen lust att spela där nu, så det blev inget, säger Axelsson.

Som har trivts kalas i Färjestad men som redan efter sista matchen meddelade klubben att han letade ny arbetsgivare.
- Jag har haft jättekul men meddelande dem tidigt att det inte skulle bli någon fortsättning eftersom jag kände att jag ville prova något nytt.

Detroit som det har snackats om, ser det inte ut att bli heller det är i stället ett par elitserieklubbar som finns kvar i pipen.

När bestämmer du dig tror du?
- I början av nästa vecka kanske. Jag ska åka till Aten i fyra dagar men sedan så ta jag nog ett beslut.

Vilka elitserieklubbar han väljer mellan vill han inte säga:
- Men det står mellan två klubbar nu.

Vad är det som kommer avgöra valet?
- Jag vill ju bli bättre som spelare så det blir den klubb där jag kan få chansen att utvecklas så mycket som möjligt.


Vad tittar du på då? Tränare? Roll? Lagkamrater?
- Alltihop. Det är en kombination av allt. Jag vill känna att jag har förutsättningarna att utvecklas, sedan är det alltid upp till en själv, upp till mig ,att göra det bästa av de förutsättningarna jag får.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Vad jag har förstått så verkar det stå mellan Modo och Skellefteå

Anonym sa...

Ja den lilla h&r ungen klarar vi oss bra utan!

Hejdå Dicken!

08 Stockholm

Marie Hallman sa...

anonym: kan vara, han ville inte säga vilka det var och det kändes inte så noga nu när det inte var DIF eller AIK.

Anonym: Du minns att det var DIF som gjorde sig av med Dick va?Han ville stanna men fick inte. Känns jävligt fel att kasta skit på honom då.

Bengan sa...

Rätt kul diss av dif från hans sida. Ha ha ha ha ha ha.

Anonym sa...

Tror vi kan säga såhär, den Dick som intervjuas nu är inte riktigt samma Dick som lirade i DIF. Den killen hade "problem" som "mellannamn" och strul i efternamn. Så länge de personer som dumpade Dick från DIF finns kvar där kommer han aldrig vara aktuell för DIF. Tror tyvärr han kommer bli hockeyns svar på Jonny rödlund. Waste of talent, med lite mer bakom pannbenet hade han varit ordinarie i NHL idag.

Anonym sa...

Vad menar du bengan? DIF har inte vart intresserade ens. Dick är bitter och grinig mot DIF för att han åkte ut därifrån pga att han betedde sig som en liten skitunge! Det är viss skillnad, men du blev väll intresserad av hockey den här säsongen...

Rickard sa...

Marie: DIF hade väldigt goda skäl att göra sig av med Dick, alldeles oavsett om han ville stanna eller inte. Det var uppenbart att det var en stor talang och som bekant brukar toleransen vara lite högre då, men till slut blev det ohållbart. Enligt mig helt rätt beslut och samma tendenser lyser igenom fortfarande när man ser honom spela.

Marie Hallman sa...

Bengan: Inte så konstigt kanske.

Anonym: när precis. Han är mer mogen nu,är en bättre spelare och inte helt sugen på att återvända till de personer som dumpade honom. Däremot håller jag inte med dig om rödlund snacket.

Richard: Möjligen var det så men min poäng är att man inte kan bli sur på att han då inte vill komma tillbaka. Att kalla honom horunge när det var DIF som dumpade honom känns fel. tycker jag. Och vem skullle - i hans situation - säga att allt är förlåtet? inte många.

Anonym sa...

Så om jag förstår dig rätt Marie så tycker du att det är DIF som är boven i detta drama... Jag med många andra är nog beredda att tycka tvärtom. Sen förtjänar han dock inte öknamnet horunge...

Marie Hallman sa...

anonym: jag säger inte att någon är boven i dramat (även om jag tycker att DIck borde ha varit kvar).Kanske var det med facit i hand bäst både för DIF och DIck att det blev som det blev men hur som så tycker jag att horunge känns lite väl taskigt för någon som blev kickad. En del verkar inte ha fattat det.

Anonym sa...

Marie måste bara undra hur du menar att man ska ha kvar en spelare som är totalt odisciplinerad och åker och glider på planen.. det är varken bra för spelaren själv eller laget..
Det bästa var att Dick gick och det var hans eget fel att han satt sig i den situationen..
Och hockeyns svar på Jonny Rödlund är han alla gånger..
finns ingen vilja i den grabben, precis som Wikegård säger.
Varför tar man inte kampen i NHL?
näee då ska man hellre glida runt i PP i nåt annat halvtaskigt elitserielag.