fredag 20 maj 2011

Bartleys agent: "Det är till 99,9 procent säkert att han INTE spelar i Djurgården."


(Bartley är på väg att försvinna innan han ens kom. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild. Spelarna på bilden är några helt andra än Bartley)

 Djurgårdens nyförvärv Victor Bartley lär inte spela en enda match för Djurgården.

– Han har fått bra kontraktsförslag från NHL och jag kan väl säga med 99,9 procents säkerhet att han kommer skriva på ett av de förslagen. Och därmed inte spela i Djurgården, säger Bartleys agent Dan Plante till bloggen.


Bartley gjorde 34 poäng för Rögle i allsvenskan, han var en av seriens allra bästa backar, det noterade alla NHL-lagens svenska scouter:

– NHL-scouterna har sett vad han har gjort, de har rapporterat hit en massa bra saker till sina klubbar och då uppstod intresse här, säger Plante.

Hur nära är det då att han drar? Ja det är så gott som klart visar det sig:
– Han har pratat med ett par NHL-klubbar som alla vill att han ska skriva på. Det är inte klart med något kontrakt än men han är nära en klubb, så nära att det är så gott som klart. Det är väl till 99,9 procent klart att han skriver på för den NHL-klubben och deras organisation.

Gäller samma regler för honom som kanadensare, som gäller för svenskar? Det vill säga att man kan bryta det svenska kontraktet fram till 15 juni för ett NHL-kontrakt?
– Ja, det är samma regler. Exakt samma som för svenska spelare.

Har Djurgården känt till att Bartley gärna ville tillbaka?
– Ja, vi har berättat det när vi har pratat med Tommy (Engström, klubbdirektör). NHL är ju alla kanadensiska killars dröm, Vic är kanadensare, han är en ung kille och drömmer liksom alla andra om att få spela i NHL. Han var jätteglad åt kontraktet med Djurgården, såg verkligen fram emot det men när NHL-klubbarna började höra av sig och fråga om han ville spela där så… var det klart att han ville det. Inte för att det är fel på Djurgården, han gillar verkligen klubben och såg fram emot spel där men när det nu öppnades en chans att få jaga sin dröm i NHL så… då vill han ta den.

Så du är 99,9 procent säker på att han INTE kommer att komma tillbaka hit och spela i Djurgården?
– Precis. Så är det. Det är till 99,9 procent säkert att han INTE spelar i Djurgården.

Är det ett envägs eller tvåvägskontrakt som han har erbjudits?
– Det är ett tvåvägskontrakt. Som de flesta unga killar får.

Finns det någon möjlighet att han lånas ut om det blir AHL, lite som man gjorde med svenska spelare?
– Det tror jag inte. Vi har inte ens tagit upp frågan om utlåning, det finns inte med i varken vår eller klubbens gameplan om han skriver på. Det känns inte som ett alternativ utan hamnar han i AHL så får han ta det som en lärotid för att ta sig in i Nordamerikans hockey, komma in i systemet, i klubbens organisation och lära sig tillbaka till den spelstil som vi har här igen, säger Bartleys agent Dan Plante.

Som för övrigt är agent för Kyle Klubertanz. Den förre Djurgårdsbacken trivdes otroligt bra i Djurgården berätta Plante och DIF är ett av flera alternativ – om det inte blir en förlängning med Montreal.

Men än så länge spelar han fortfarande så just nu snackar Kyle och hans agent inte kontrakt överhuvudtaget.

– Kyle spelar fortfarande Calder Cup slutspel med Hamilton, de är i semifinalspel just nu. Så jag vet inte vad som kommer hända där än. Jag och Tommy har pratat lite om Kyle, han (Tommy Engström) har visat intresse för Kyle men så länge som säsongen pågår så har jag och Kyle inte pratat framtida kontrakt alls. Vi har bara småsnackat om andra saker. Han kommer inte bestämma sig än på ett tag. Sedan spelar det roll så klart vad Montreal vill så såna beslut tar han (Kyle Klubertanz) senare.

När tror du Kyle tar ett beslut?
– Framåt någon gång i sommar, någon gång i juni skulle jag tro Han blir mest troligt erbjuden ett qualifying offer från Montreal som han ska fundera på först. Men det vill jag understryka att ska han spela i Sverige så är enda stället Djurgården! Han trivdes verkligen där och skulle flytta tillbaka direkt (in an heartbeat) om det inte blir NHL.

Klubertanz kommer att vara RFA, det vill säga restricted free agent efter den här säsongen. Det innebär dels att ska han spela i Nordamerika så har Montreal rättigheterna till honom och dels att Montreal har första tjing av NHL-klubbarna att ge honom ett så kallat qualifying offer.

Klubertanz kan tacka nej till Montreals qualifying offer, och andra klubbar kan efter det lägga bud men det är ändå Montreal som till syvende och sist måste ge sitt okej innan Klubertanz kan tacka ja till en annan NHL-klubb i så fall och enligt Plante är det inte så värst troligt att andra NHL-lag i så fall ens ger sig in på en budgivning med de omständigheterna. Och då kan Djurgården komma upp på tapeten igen.

Plante betonade flera gånger hur bra Klubertanz trivdes i Djurgården och hur väl bemött han kände sig av både klubben och fansen. Och när jag bad honom hälsa att många fans gärna ser Kyle i klubben igen, så lovade Plante att framföra det.

– Han kommer bli glad när han får höra det, för han pratar ofta om hur bra det var där! Säger Plante.

Men det beslutet kan dröja alltså och frågan är ju om Dan Plante har andra killar på lager att till en början ersätta Vic Bartley med?
– Vi får se!! Det finns några som jag har föreslagit för Djurgården, sedan har vi inte kommit längre än så. Men vi får se, jag håller ju fortsatt kontakt med Djurgården och Tommy (Engström) så får vi se vad som händer, avslutar Plante.


Värt att notera är ju dock att DIF höll kontakt med Kyle redan innan det blev klart att Bartley ville dra. Det skrev jag redan den 18 april. Så kommer Kyle så är det inte som ersättning för Bartley utan då kommer det behövas en back till. Såvida man gör sig av med ....till exempel, Lassen. Är han kvar så går det ju bara in en till, inte två.
Men mer om vad Tommy Engström sa om detta kan ni läsa i det här inlägget från 18 april.

40 kommentarer:

Anonym sa...

Tack Marie för en som vanligt bra info!
Så j-vla tråkigt med NHL-avtalen. Känns som rena tombolan med yngre lovande spelare.
Hört något om Engqvist och DT?
// MGC

lan-kan sa...

NHL-djävulens liga

Marie Hallman sa...

anonym: Engqvist spelar ju tillsammans med Kyle i Hamilton. Lär inte hända något där heller förrän de är klara och Montreal har NHL-rättigheterna...för honom med.

lan-kan. Mmmmm

viktor sa...

Engqvist kommer inte komma hem, han har för mycket karaktär och kämpaglöd för att ge upp efter en säsong.
Däremot kommer det bli kul att se Kyle och D.Tjärnqvist i DIF nästa säsong.DIF's backsida ser helt klart bra ut.

richardlj sa...

Om jag förstår rätt så ska en back in ,troligtvis D.Tjärna.
Drar Bartley ska en in kanske Kyle.
Och om även Lassen drar ska ytterligare en back till in?
Snacket om Enqvist finns det nåt i det? Trodde Forwards sidan var full?

viktor sa...

Även om Lassen drar så är backsidan full, D.Tjärnqvist är klart, nu handlar det bara om en ersättare till Bartley.

Pierre sa...

Backsidan såg ju tunn ut även med Bartley i laget. Nu ser den löjligt svag ut och inte ens Tjärnqvist lär stärka upp den ordentligt. Det kommer att bli en lång och svår säsong för dif som får slåss för att ens gå till slutspel.

Pelle sa...

Marie: Kan du inte göra en check med Gozzi hur läget är i AIK egentligen. Han har ju bedyrat att truppen är spikad - ändå hörde ju klubben av sig både till Oscar Möller och Dick Axelsson och har dessutom backen Aspeqvist på tryout. Kan det vara så att han ändrat sig och kan tänka sig att ta in ett par spelare till. Inte minst backsidan ser tunn ut. Ett rutinerat och etablerat namn där skulle inte sitta fel...

Pelle sa...

Marie, är det inte dags att komma med en elitserieranking snart?

Jag har gjort en egen som läget är just nu med de aktuella trupper som just nu gäller.

Elitserien sluttabell
1) Skellefteå
Tappet av Mikko Lehtonen är förstås extra kännbart men bakom honom har man sett till att förstärka laget en smula. Jan-Axel Alavaara är minst lika bra som Ivan Majesky och Fredrik Hynning är i sina bästa stunder klart bättre än Yared Hagos. Andreas Hadelöv får dra ett tungt lass på nytt men har visat förut att han klarar av det. Tidigare så orutinerade tränaren Anders Forsberg har fått en framgångssäsong under bältet vilket kan betyda mer än man tror. Oscar Möller spännande värvning.

2) AIK
SM-fyran ska kunna bli ännu bättre den här säsongen och kunna säkra en slutspelsplats redan med tio omgångar kvar eller något i den stilen. Har Sveriges och elitseriens klart bäste målvakt i Viktor Fasth och nu har spelare som Daniel Bång, Christian Sandberg och Richard Gynge alla blivit en säsong bättre. Kan bröderna Ahlström ta samma kliv som inför förra säsongen, då kan det här bli riktigt bra. Lägg därtill att laget har kryddats med Linus Videll och skicklige PP-spelaren Robert Rosén. Det enda man saknar en stabil och rutinerad back till. Men i övrigt ser AIK mycket starkare ut än förra säsongen. De flesta lagen känns svagare till kommande säsong än förra men Skellefteå och AIK känns båda mycket bättre.

3) Linköping
Brukar alltid göra ett stark grundserie men sviktar alltid när det blir dags för slutspel. Fina förstärkningar överlag, där det enda frågetecknet finns kring fege visir-spelaren Calle Söderberg. Men värvningarna väger mer än väl upp spelarförlusterna och LHC borde bli ett snäpp bättre denna säsong.

4) Färjestad
Dick Axelsson, Emil Kåberg, Jonas Junland och Pelle Prestberg är de tyngsta tappen från guldtruppen. Ersättarna tre spelare från hockeyallsvenskan, varav två helt okända spelare från Bofors, håller knappast samma klass. Dessutom något försvagat på målvaktssidan där Fredrik Pettersson-Wentzel ersätter Alexander Salak.

5) HV71
Har försvagats rejält med tanke på tappen av Teemu Laine, Martin Thörnberg och Teemu Laine. På pluskontot endast Mattias Karlsson och Mats Trygg. Dessa värvningar väger knappt upp en av förlusterna. Dessutom ett tveksamt kort på tränarbänken, där Ulf Dahlén inte alls övertygade i Frölunda. Nej, slutspelsdebaclet kan vara en indikation på att HV kan gå en mycket tung säsong til mötes.

6) Brynäs
Flera tunga spelartapp i bland annat Mattias Ekholm och Eero Somervuori. Nyförvärven Johan Holmqvist, Mats Lavander och Jesper Ollas känns som tre rejält trötta namn som inte kommer att tillföra någon ungdomlig entusiasm som Brynäs har levt mycket på de senaste säsongerna. Dessutom finns det stor tveksamhet på tränarbänken. Däremot kommer Daniel Widing att tillföra mycket mer än de ovan nämnda. Det är ett supernamn som på egen hand kan vinna matcher åt Brynäs.

Pelle sa...

7) Luleå
Spelade kraftigt över sin förmåga den senaste säsongen och backsidan ser väl tunn ut. Målvakten Anders Nilsson har heller inte ersatts fullt ut och David Rautio får dra ett tungt lass. Men han känns inte som någon renodlad förstemålvakt. Värvningen av Johan Harju blir spännande men frågan är hur han kan leverera utan sin lekkamrat från förr, Linus Omark. Dessutom har ett par finländska spelare anslutit men båda känns redan på förhand som floppspelare.

8) Frölunda
Valde att behålla tröttkepsen i båset, Kent Johansson trots den svaga säsongen senast. Dagiskedjan är återigen intakt i och med hemkomsten av Magnus Kahnberg och Jari Tolsa men båda känns klart sämre nu än när de lämnade laget. Backsidan känns inte alls speciellt mycket bättre än den senaste säsongen, då det var rejäl hönsgård i många matcher. Målvaktssidan känns dessutom kraftigt försvagad. Nej, Frölunda får fortsätta att kämpa för att överhuvudtaget ens ta sig till slutspel.

9) Växjö
Kan mycket väl bli en obehaglig överraskning för många lag, precis som AIK var den senaste säsongen. Har en duglig keeper i Oscar Alsenfelt och har ett par intressanta förstärkningar i Tomi Kallio och Brad Moran. Men precis som det var hos AIK förra säsongen är det en stomme av spelare som tog upp laget i elitserien. Backsidan ser svag ut just nu men kanske kan ett eller annat stort namn till dyka upp där.

10) dif
Men vad är det här? Med den här truppen blir det inte många derbyn vunna, ja inte speciellt många matcher heller. Den svaga målvaktssidan har inte förstärkts nämnvärt och backsidan ser än mer svag ut än förra säsongen. Kim Lenhammer, Fredrik Claesson och Philip Holm känns allt annat än stabila lirare att hålla i handen när det blåser snålt. Jonas Almtorp och Mattias Carlsson övertygade inte alls hos Södertälje och i övrigt känns truppen svagare än senaste säsongen. Ottosson och Ölvestad blir ett år sämre för varje säsong och Marcus Nilson - vilken tröttkeps. Dif kommer att få kämpa hårt för att undvika kvalserien, inte minst med den backbesättning som laget har just nu.

11) Timrå
Undvek kvalserien med ett nödrop men den här gången går det inte. Inga förstärkningar alls att tala om, utan nyförvärven täcker precis upp förlusterna kvalitetsmässigt. Frågan är om inte målvaktssidan blivit något svagare till och med.

12) Modo
Spelade kvalserien senaste säsongen och truppen till kommande säsong ser inte speciellt mycket bättre ut. Backsidan är ett skämt och lägg därtill ett oprövat tränarnamn i båset. Dick Axelsson är det enda roliga nyförvärvet. Nej. Jag inbillade mig

Pelle sa...

att team Näslund/Forsberg skulle åstadkomma något bättre än detta.

skulle det stå på slutet.
Som sagt Marie, vore kul att se din ranking just nu :-)

Anonym sa...

Hahahahahahahahahaha!

Humor på högsta nivå Pelle!
att ranka AIK som tvåa är ju helt sinnesjukt med den usla backuppsättningen och lägg där till att Fasth drar.

Pelle sa...

Anonym: Har Fasth dragit??? Nej. Det har han inte. Jag skrev hur trupperna ser ut JUST NU. Hur är det med läskunnigheten?

Dessutom verkar det förutsättas att Fasth drar till NHL. Men han har inte gjort det än och så länge han inte har gjort det ingår han ju i AIK:s trupp. Svårare än så är det inte.

Vad är det som är lustigt förresten? AIK slutade fyra i SM-slutspelet och det vore klart rimligt att laget siktar på att bli bättre denna säsong.

Anonym sa...

Tack som f-n Marie!

Nu kanske Kim Johnson och Tjärna skriver på? Kim har det ju ryktas länge om. Enligt en osäker källa så är han forf intresserad av att spela i DIF.

Frågan är bara hur många backar DIF måste få in? 3st?

/Martin

Anonym sa...

Borde du inte ha aik som etta och DIF sist? Tycker du var lite väl snäll mot DIF och för hård mot aik! Ni kom ju ändå till semifinal förra året och lär ju vinna guld kommande säsong.

Black army sa...

Vi kom åtta med Fasth, nu säljer vi honom o kan köpa än en ännu bättre keeper typ Tim Thomas så jag tror som Pelle att vi kan vara topp 3. Videll borde vinna skytteligan nu när han är i ett toppöag istället för ett bottenlag.

viktor sa...

Haha gnagare är kända för sin hybris, otroligt.

Anonym sa...

Jo, Thomas känns realistiskt. Firar Vezina Trophy med att skriva på för Gnaget.

Pelle>> Almtorp övertygade inte i jämförelse med föregående säsong, men Carlsson hade ju sin bästa ES-säsong i karriären i Södertälje.

AIK och Växjö i kvalet, 1,0001 ggr pengarna.

Pelle sa...

Anonym: Nu var det grundserietabellen jag tippade. Inte hur placeringarna efter SM-slutspelet ser ut. I coh med att AIK kommer tvåa i mitt grundserietips har de ju hemmafördel genom hela slutspelet. Och visst - jag tror helt och ärligt på SM-guld kommande säsong. Vi kom fyra det här året. Då är det ett rimligt krav till nästa säsong att förbättra den placeringen.
Slutspel känns självklart kommande säsong. Värre då för dif som ser rejält ihåligt ut bakåt och trött gubbigt ut framåt.

Black Army sa...

kolla in detta? hur många nollor kommer de inte bli med denna keeper o backuppsättning?? Sverige starkaste tror jag!!!

MV1 Julius Hudacek
MV2 Markus Svensson

D1 Tobias Viklund, J MacNevin
D2 Fredrik Carlsson, Fredrik svensson
D3 Dick Tärnström,Jonas Liwing
Reservback: Stefan Johansson, Nemeth

OJOJOJ!!

Linus sa...

Hahahahaha, hybris är väl de minsta man kan säga :)

Jag tror gnaget slutar 11a, och DIF 4a.

Anonym sa...

Små gnagare, små gnagare e lustiga att se... Va lite realistiska, det är det minsta man kan be er vara. Att DIF kommer kvala är ungefär lika troligt som att gnihet tar sm-guld :)

Anonym sa...

Marie har du hört något om ryktet att Garpen lämnar DIF?

Marie Hallman sa...

Pelle och alla som är i den diskussionen: Jag väntar nog till efter 15 juni med en rankning. Det är ju först då som man vet vilka spelare som har dragit till NHL åtminstone. Känns bättre så. Sedan ska AIK så klart ha höga mål men andra plats känns lite väl högt, tycker jag. Även med det lag man har nu. Men som sagt, jag väntar med rankningen till efter 15 juni.

Martin: Jag förstår inte varför Kim Johnson spåret hänger kvar. Kan ha fel men jag tror inte det blir något spel överhuvudtaget där. Är andra familjeskäl som gör att man har övervägt Lidingö som hemort. Man ska ju aldrig säga aldrig men... nja jag är skeptisk till spel för honom.
DT är utomlands på semester till månadsskiftet jag ska snacka emd honom då har vi kommit överens om. Om han är klar eller inte vet jag ärligt talat inte även om det känns som ett bra omen i den frågan att Tjärna jr har skrivit på. (om det sedan spealr roll veta fan)

black army: tim thomas? eeeh nej.Tror inte det. Är lite osäker på Hubacek också. Har hört snack om att han inte alls är så hot för AIK som ryktet påstår. Vi får se!!

anonym: jäpp, det stämmer, la precis ut ett snack med Garpenlöv. Märkligt agerat av DIF om du frågar mig!

Peter sa...

Hahahaha....jisses!!! Skrattade i 5 minuter innan jag kunde hämta mig nog att kommentera hybrisen som gnagarna alltid får vid lite framgång. Varför stanna med att ni kommer 2:a? Kanske dags att köpa in er i NHL, ni vinner säkert där om 2-3 år oxå. Herregud...ni kom 8:a med nöd och näppe. Mötte ett trött HV som underskattade er ngt så grönjäkligt och när de väl började kämpa var det för sent. Ska spara denna lista och hänvisa till den när vi går in i slutspelet februari nästa år. Tills dess kommer jag fortsätta skratta :)

Mårten sa...

Peter: Vi kom åtta i grundserien ja men fyra i SM-slutspelet och blev därmed bäst i stan. Det känns som om pendeln redan har svängt över till den svartgula sidan och den lär inte svänga tillbaka inom en överskådlig framtid heller och har man kommit fyra, varför ska man då sikta lägre? Vi är inte Dif. Vi är Gnaget och då är det bara vinna som gäller. Annars är det ingen idé att ens ställa upp.

Anonym sa...

solna..
MV1 Julius Hudacek
MV2 Markus Svensson

D1 Tobias Viklund, J MacNevin
D2 Fredrik Carlsson, Fredrik svensson
D3 Dick Tärnström,Jonas Liwing
Reservback: Stefan Johansson, Nemeth

DIF
Wesslau
Sandberg

Tjärnqvist - Holmqvist
Jozef B - Kyle
Printz - Claesson
Lassen
Lennhammer

Hahaha!! Menar du att ajks försvar ser bättre ut?! COME ON!

Anonym sa...

Får DIF någon ersättning för Bartley? NHL ska väl betala 1 milj?

/Jonas

Pelle sa...

Anonym: Vad har du för källa på att det är där AIK:s målvaktsbesättning?

Dessutom är ju varken Tjärnqvist eller Kyle Klubertanz klara för dif. Varför inte utgå från befintliga trupper i stället? Pajas!

Marie Hallman sa...

JOnas: jag är inte helt säker men har för mig att man räknar antalet spelade matcher och då har han ju inte spelat en enda i DIF.... däremot ett gäng i Rögle. Rögle får hur som helst pengar hur det blir med DIF vet jag inte och jag är som sagt inte säker och det är mitt i natten så jag kan inte ge ett säkert besked. Ska försöka komma ihåg och lyssna hur det är och återkomma i ämnet.

Mesta Mästarna sa...

Men Mårten om:
"Vi är Gnaget och då är det bara vinna som gäller. Annars är det ingen idé att ens ställa upp."
När vann ni något senast?? Var det nån gång på 80 -talet eller??
Nä ni kom ju knappt till slutspel förra året, trots Fasth. Nu blir det kvalserien lycka till mot Malmö och SSK där!
Så spelar vi i DIF slutspel som alltid!!

MVH DERBYKUNGARNA

Ps Pelle Plutt - D Tjärnqvist är klar men det kan inte kommuniceras av skattekniska skäl.

Anonym sa...

Mårten och Pelle är dom två största humorspridarna på detta forum, keep up the good work guys! Alla dagar med era klockrena gngarkommentarer är underbara, ett gott skratt förlänger livet!

"Vi är gnaget och då är det bara att vinna som gäller" HAHAHAHA!!!!

GOD FORTSÄTTNING...

MVH Derbykungarna!

Pelle sa...

Mesta mästarna: Så Tjärnqvist kan inte kommuniceras av skattetekniska skäl påstår du. Hur kommer det sig? Börjar slipsarna från Östermalm få ont om sekiner i börsen? Ha ha ha ha. Det verkar ju inte annat. Lite B-värvningar från Södertälje och en uppsagd Johan Garpenlöv... kan inte tyda på annat än att pluskan är helt tom.

Och är Tjärnqvist klar så ska han givetvis presenteras. Tramsigt vore det väl annars. Så länge han inte är presenterad så är han inte klar och kan därför inte räknas in. Å andra sidan även med honom ser difs backuppsättning väldigt tunn ut. Holm, Lennhammer, Claesson är inga namn som inger respekt när Sandberg, Bång och Videll börjar åka i åttor runt dem.

/SM-fyran som utan problem slog HV i fyra raka matcher.

Mesta Mästarna sa...

Pelle Plutt grattis till 8e platsen! Nästa år blir det kvalserien o sen blir det allsvenskan där ni är 9 år av 10!

Mvh DERBYKUNGARNA

viktor sa...

Tjärnqvist är inte officiellt klar just pga skatteskäl, likt Nisse Ekman förra året. Inget konstigt med det.

Anonym sa...

Ja det är FATTIGA dif, Ja det är FATTIGA dif. FATTIGA dif, FATTIGA dif. Jag det är FATTIGA dif.

AIK - lite finare - lite bättre.

Marie Hallman sa...

Pelle och anonym: Lennhammer och Holm är inga ordinarie backar... sedan när det gäller ekonomin så är jag rädd för att AIKs är ännu sämre än DJurgårdens så lite ödmjukhet här kan vara på sin plats...

viktor: kan vara det jag vet inte, ska prata med honom i månadsskiftet.

Pelle sa...

Viktor och Mesta mästarna: De största humoristerna, pajasarna och dyngspridarna är ni. Skattetekniska skäl? Vad har ni för källa på det? Tommy Engström säger ju i en intervju med Marie att det inte beror på det, utan andra skäl. Det är nog snarare så att dif lagt ett för klent bud troligen beroende på tidig ekonomi och vill tydligen heller inte ha honom tillräckligt mycket för att lägga ett bud så att han skriver på direkt.

Pelle sa...

Dålig ekonomi ska det vara och inget annat.

Marie Hallman sa...

pelle DIF har bra ekonomi men en anledning till det är att man håller hårt i plånboken och inte bara hivar fram vad alla vill ha utan eftertanke och förhandling. Detsamma gäller AIK, att Gnaget klarat sig genom det värsta stålbadet förra året och att man törs se framtiden an med tillförsikt är ju för att man håller hårt i plånkan och inte låter spelarlönerna skena iväg. Kan låta tråkigt men är klokt.