onsdag 27 april 2011

Tellqvist: "Jättekul att de vill göra en sån grej!"

 
(Tellqvist engagerar och är glad för stödet. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)
Djurgårdens jakt på en målvakt har engagerat fansen.  Det finns de som gärna behåller  Mark Owuya, en hel del vill att Gustaf Wesslau skriver på och så finns det en hel del som vill ha hem Micke Tellqvist också.

Det har till och med startats ett par facebookgrupper i ämnet, en heter "Vi som vill se michael tellqvist tillbaka till Djurgården Hockey :D" (smileyn ingår i namnet)  och en som heter "Se till att få hem Mikael Tellqvist till Djurgården Hockey igen"


Jag ska ärligt säga att jag inte vet vilken falang som är störst men jag ringde "Tellan" och frågade om han hade sett de här grupperna och fick svaret:
- Nej, det har jag inte sett men vad roligt! Jättekul att de vill göra en sån grej men det verkar inte bli så, det lutar inte åt det hållet men det är jättekul att höra. Det känns jättebra och jättekul att de vill göra en sån grej, säger Tellqvist till bloggen.

När det gäller just Tellqvist så florerar det en massa rykten om vad det kan vara som gör att DIF dels valde bort honom förra året och dels ser ut att välja bort honom nu igen.

Ett rykte går ut på att Tellqvist vill ha någonstans mellan 300 000 och 350 000 kronor i månaden i lön, att han skulle ha fört fram det som ett krav och att det är det som är haken i det hela.

När jag berättar det för Tellqvist blev han uppriktigt förvånad.
- Va?! Men det stämmer inte. Vi har inte ställt några ekonomiska krav alls, vi har inte ens börjat förhandla.

Kan din agent ha fört fram några såna krav till Djurgården?
- Det tror jag inte, han brukar  inte göra såna grejer utan att fråga mig först.

Och du har inte sagt att du vill ha 300 000 -350 000 i månaden?
-Nej, det har jag inte sagt, vi har inte sagt några summor alls rätt ut, det har vi inte.

Har du ställt krav på ett jättelångt kontrakt då?
- Alltså vi har som sagt inte fört fram några krav alls, det enda jag har sagt är att jag är intresserad av ett längre kontrakt, ett par tre år i alla fall. Det är det enda.

Bloggen har försökt nå de personer i Djurgården som kan svara på frågor kring kontrakt för klubbens del men de har inte gått att nå. 

Och snart drar jag till VM i Bratislava så bloggen kommer ändra lite skepnad under VM. Men mer om det lite senare i dag. Får se om jag hinner få tag på någon innan jag drar eller om vi får reda ut det här med Djurgårdens ovilja att ta in Tellqvist senare.

En sak är dock viktig att poängtera och det är att även om Djurgårdsfansen brukar kunna ha heta debatter om vem som bör/inte bör vara med i laget så brukar man - när det väl är klart hur det blir - stötta hela sitt lag. Och jag antar att det blir så nu med.

4 kommentarer:

YoYoYo sa...

Avgå JJ!

Pluggen sa...

Marie, du är bäst! Kan du få Janne Järlefelt att yttra sig varför DIF inte ens kontaktat Micke Tellqvist så skulle det vara underbart!

Marie Hallman sa...

YoYoYo: Det är väl att ta i men synd att han inte har gått att nå för en kommentar!

Pluggen: Tack :) Jag har försökt få tag på janne, ibland går det ibland inte och senaste dagarna har det varit inte. Och nu hinner jag inte på ett tag, får ta det senare.

Charlie sa...

Linkan-gate denna sommar igen, fast Tellqvist den här gången. Kändes inte som att vi saknade Linkan...

DIF kommer att ha en bra målvakt nästa säsong, Tellqvist eller inte.