lördag 23 april 2011

Sveriges småkronor klara för VM-final (U18)

När Djurgårdens a-lag åkte ur kvartsfinalspelet sa Mika Zibanejad till bloggen att han var sjukt revanschsugen. Han hade ju aldrig fått vinna något, kändes det som.

Det blev inget guld i JSM heller för DIF men nu, finns det läge att ta det där efterlängtade guldet och det på landslagsnivå då "Zibbe" och kompani har tagit sig till U18 VM-final.


Vinsten mot Kanada i gruppspelet gjorde att Sverige tog sig direkt till semifinal och där vann man i nu i eftermiddags (lördag) med 3-1 mot Ryssland.

Ryssarna gjorde 1-0 efter 3.07 av första men Sverige kvitterade 11.02 i andra då Jeremy Boyce Rotevall gjorde 1-1 framspelad av Mika Zibanejad.

5.23 i tredje kom så 2-1 av Gustav Björklund, framspelad av William Karlsson. Björklund satte även 3-1 i tom kasse, när matchuret stod på 19.35 av tredje.

AIK:s keeper Niklas Lundström vaktade Sveriges mål och tog 19 av 20 skott (Sverige vann skotten med 36-20).

En inte helt kul notering från matchen är att ryssen Andrei Pedan fick matchstraff på slutsignalen efter att ha gjort en "checking to the head and neck area" på en svensk. Jag vet inte vem, det står ju inte men det är ju bara hoppas att inte någon är skadad nu. Ska se om jag får tag på någon som vet.

Men finalklart är det alltså. Sverige möter Kanada eller USA i finalen, vem avgörs senare i kväll. Finalen spelas i morgon, söndag.






Inga kommentarer: