torsdag 14 april 2011

Starkt jobbat Färjestad - grattis till guldet!


(Dick Axelsson med tidig slutspelsmustasch. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/ARKIVBILD)


Jag trodde inte att Färjestad skulle vara så här starka, men oj vad de har kört över allt motstånd i slutspelet.

4-1 i matcher mot Brynäs i kvartsfinalen, 4-0 i matcher mot AIK i semin och så 4-1 i matcher mot Skellefteå i finalen. Det är imponerande.



Och även om AIK såg tröttkörda ut i semin så kan man konstaterar att det inte bara berodde på soppatorsk hos Gnaget utan på att Färjestad metodiskt malde ner allt motstånd de mötte, oavsett vilka lagen var.

Men det har en bra mix i Karlstadslaget. En minst sagt rutinerad räv i tränaren Tommy Samuelsson, en lika slipad och slug räv i Jörgen Jönsson samt en målvaktstränare som plockar åt sig rätt sorts målisar att jobba med och sedan låter dem växa.

Man har stabilitet och rutin i spelare som Sanny Lindström, Martin Sevc, Christian Berglund, Emil Kåberg, Jonas Frögren och Pelle Prestberg med flera

Man har fart och kreativitet i spelare som till exempel Micke Johansson, Dick Axelsson, Jonas Brodin och Marcus Pålsson, och Prestberg får väl klämmas in här med.

Och så har vi härföraren Rickard Wallin. Säga vad man vill omhonom men han har fokus, ledarskap, stabilitet, lugn, rutin, fart och kreativitet. Det vill säga allt.
 
Salakt och Nilstorp är inga fantomer i målet men har gjort det bra och gett stadga åt laget.
Riktigt bra jobbat!


(En ledsen Sanny i vintras efter förlust mot SSK. Lite gladare nu om man säger så... Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Ett lite extra grattis vill jag skicka till 08-killarna Dick Axelsson, Sanny Lindström och Peppe Lundh. Dags att komma hem nu grabbar...!

Allra sist, en skön kommentar från Sanny Lindström direkt efter slutsignal i TV4: "Här står man som en liten skitunge och är så jävla glad"
Vi förstår det Sanny. Party on!!

5 kommentarer:

Safetydevice sa...

Ja grattis, fast jag hade hellre sett lite spridning av gulden i Elitserien! =)

Marie Hallman sa...

safetydevice: det håller jag med om :) Gärna hit till 08-området!!

Mårten sa...

Jadå, det blir spridning redan till nästa år, då SM-guldet kommer att säkras av ett gul-svart lag i Hovet eller Globen.

Marie Hallman sa...

mårten: eller ett blått rött gult ;))

Anonym sa...

Precis, Marie. Helt rätt! :-)