onsdag 13 april 2011

Sillyseason AIK/DIF: Markus Svensson och Henrik Eriksson

Cirkulerar en himla massa rykten just nu, några har bäring andra är lite mer tagna ur luften. Jag slog en pling till två spelare som ryktas till AIK, Malmös målvakt Markus Svensson och Moras forward Henrik Eriksson. 

Båda har kontrakt med sina klubbar kommande säsong och båda har elitserieklausul.

Markus Svensson svarar så här på frågan om han är klar för AIK (som det ryktas att han är):


-Klar är jag väl inte.

Förhandlar du med AIK nu?
- Jag har hört att det finns intresse och så men sen vill jag inte kommentera det mer än så.

Hur ser din kontraktssituation ut nu?
- Jag har kontrakt med Malmö kommande säsong men har en elitserieklausul som går ut 30 april.


Så senast då måste du bestämma dig för vad det än blir?
-Ja, precis.

Vad tycker du om AIK:s intresse då?
- Det är klart att det är spännande med ett sånt intresse men mer än så vill jag inte kommentera utan du får kolla med agenten, säger Svensson.

Hans agents telefon var det tyvärr någon vajsing på under onsdagskvällen dock, blev inte ens signaler som gick fram så det får vi testa någon annan dag.

När det gäller Moras Henrik Eriksson, även känd som Hank the Tank när han spelade i Djurgården är kontraktsläget följande:
- Jag har kontrakt med Mora kommande säsong. Första säsongen där, 2009-2010 så var jag utlånad från Djurgården men säsongen som var så tillhörde jag Mora och det gör jag kommande säsong också.

Envisa rykten gör gällande att du är på väg till AIK?
- Va?! Ha, ha nä men det där... det där är helt taget ur luften. Det har jag inte hört själv ens.

Okej, har du elitserieklausul då?
-Ja, det har jag.

Det finns ju andra rykten med, du har bland annat påståtts vara på väg tillbaka till Djurgården också?
-Okej, men det har jag inte heller hört något om. Jag har kontrakt med Mora nästa säsong också, det är så det är. Något annat vill jag inte kommentera.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Tänkte bara påpeka att du råkade skriva "Moras forward Henrik Svensson" i det inledande stycket. Kanske bäst att rätta till. :p

Kul annars att få en liten uppdatering på hur det ligger till. Tycker personligen att Djugårn borde ha värvat Henke Eriksson istället för Almtorp. Om vi värvar Hank nu lär det bli svårt att ge plats åt alla som åtminstone jag tycker borde spela. Men vi får se vad som händer...

Anonym sa...

Som vanligt fantastiskt jobb du gör Marie! Bara så du vet så uppskattas det enormt.

Marie Hallman sa...

anonym ooops ja henrik eriksson ska det ju vara! tack!!

Marie Hallman sa...

anonym 2: tack!! det värmer :)

richardlj sa...

Börjar bli lite orolig för DIF.
Oscar bort.
Bartley och nu Ahnelöv in på back.
Vad betyder det?
Jag ser det som Falk slutar, Bom-bom eller Kronvall bort.
Och ingen D. Tjärnqvist eller Klubbertanz.
Vill ha kvar Kronvall och in med Kyle eller/och D. Tjärnqvist.
Vet du något om dom här spelarna?

Anonym sa...

Du gör ett grymt jobb!

Blir inte förvånad om du går till någon av de stora drakarna den här sillysäsongen.

Anonym sa...

Kyle Klubertanz ska tydligen tackat nej till DIF inför kommande säsong, därför så tog man in Bartley. Falk känns ju som han slutar. Nästan så man hoppas han kan ta en annan roll för det börjar se segt ut nu. Hellre Kronwall, D Tjänqvist än Falk, Kronwall.

Mvh Stockholm tillhör oss!
Marie är bäst i stan!

Marie Hallman sa...

richardlj: Ahnelöv är inte klar. Inte, inte. Så mycket kan jag säga. håller på och kollar lite på det där men det ska tydligen vara helt fel. Har inte hunnit prata med elelr lyssna kring daniel Tjärnqvist och kronwall däremot. Sorry!

anonym tack du!! Blir inga drakar dock, de är inte intresserade. Expressen tar in mig som frilans då och då, precis som TT men något längre verkar inte vara aktuellt hos någon av dem.

stockholm: tack vad snäll du är. Kyle har jag ingen koll på, men jag tror falk kan funka...

Anonym sa...

Senaste jag hörde, Falk slutar. Detta via en kompis kompis till Falk och lite lätta rykten från Djurgårdare.

Hank The Tank kommer inte signa med DIF då DIF ej verkar intresserade.

Ahnelöv är klar för DIF, väntar in formaliteter bara, kontrakt är annars påskrivet men inget som kan gå ut offentligts med från något håll, då det fortfarande kvarstår tid hos hans nordamerikanska klubb.

Anonym sa...

Nu är det klart. Mark lämnar Dif och åker över till NHL/AHL! Ska bli intressant att följa denna jobbiga situation. Hoppas det blir Tellan! Bra för sporten och runt omkring! Intresset kring Dif blir större om Tellan flyttar hem. Biljetter, sponsring, media osv... En intervju med Wesslan och Janne vore guld!

Anonym sa...

Tellan blir det inte då han har för stort lönekrav, och Mark är inte helt förlorad därav anledningen till att man inte värvat någon ny mlåvakt ännu även fast man har flera trådar i luften här. Man hoppas fortfarande på att få låna hem honom från NHL-klubben han skriver på för.

/P

Marie Hallman sa...

Anonym: Falk kan du säkert ha rätt om och Henrik stannar nog i Mora som det verkar ja. Men Ahnelöv är INTE klar för DIF. Jag VET att han inte är det. 100 % Vet.

anonym: finns ju ett tredje alternativ. Mark signar NHL lag och lånas ut här hemma. Fast det låter ju ... jag vet inte. Tellan finns med i snacket men jag är tveksam till om det blir han. På grund av att DIF är så tveksamma på det. De hade kunnat ha hans underskrift klar redan men väntar och väntar. Tyder inte på prio ett för dem direkt.

P: Lönekraven vet jag inte om det är sanning eller skröna men som sagt, han verkar inte ligga etta på listan och visst kan det bli som du skriver om Mark. Om det nu inte tar för lång tid och DIF lessnar.

Anonym sa...

Nu när Owuya ska till att skriva på för en NHL-klubb finns det bara ett alternativ kvar för Djurgården. Låt Owuya sticka på en gång. Han behöver ändå ett par år på sig för att växa in i kostymen där borta. Samtidigt har vi en klassmålvakt som inget hellre vill än att spela för Djurgårn nästa år. En kille som har stort hjärta för klubben och som aldrig skulle svika oss. Det finns INGENTING att fundera på. Signa Tellan - NU!

Marie Hallman sa...

anonym: jo jag har förstått att han är önskad men DIF känns... alltså de hade ju kunnat signa honom redan och ahr inte gjort det, så han känns inte som prio ett även om han inte är avskriven.

Anonym sa...

Härlig läsning. Nu var det oxå bekräftat om Svensson till AIK. Intressant. Någon som kan tipsa om honom, Marie är det en bra värvning?

Marie Hallman sa...

anonym: får tyvärr erkänna att jag inte har så där jättepejl på honom... ska se om min kollega Tornberg kan säga något om honom.Han har ju sett Malmö mycket och har koll!! Får återkomma i helgen med det.