fredag 22 april 2011

Silly season SSK: Sonntag och Hjelm klara för Södertälje

Det har tagit ett tag men nu har SSK börjat få loss lite spelare.

På långfredagen presenterades två backar, Fredrik Sonntag från Timrå och Andreas Hjelm som har spelat  de tre senaste säsongerna i norska Storhamar.



Jag hinner inte ta något snack med någon av dem nu, får ta det sedan men så här kommenterar SSK:s sportchef värvningar i ett pressmeddelande:

"Fredrik har en väldigt intensiv spelstil. Han spelar hårt på kropp och kommer ofta vinnande ur närkamper så att vi kan återvinna puck och starta anfall. Fredrik har givetvis en fortsatt stor potential att utvecklas i vårt a-lag."  (Om Fredrik Sonntag som i pressmeddelandet även kallas för "fysisk back, som är hård och rejäl, en kugge i det fysiska spelet")

och

" Andreas är mycket rörlig och spelskicklig. Han är riktigt duktig på att läsa, och därmed bryta motståndarens passningar och har en mycket bra timing på sina passningar. Vi ser även att Hjelm har mycket god fortsatt utvecklingspotential."  (Om Hjelm som i pressmeddelandet även beskrivs som "spelskicklig back och Storhamars främsta poänggörande back"

Båda spelarna har spelat i SSK som juniorer, de har bildat backpar i SSK som juniorer och Sonntag har dessutom haft Nygårds som tränare förr, dels i Timrå men också som junior i SSK.

Värvningarna stämmer därmed väl med klubbens nya linje att försöka bygga stora delar av laget med unga, hungriga spelare med tidigare SSK-anknytning.

Bloggen måste erkänna att jag har noll koll på Andreas Hjelm och norsk hockey är... tja sådär. Så något omdöme går inte riktigt att ge.

Sonntag gjorde ett mål och hade minus ett på 47 matcher. Han matchades sparsamt i Timrå senaste säsongen, hade en snittistid på 9.04 vilket lade honom på 11 plats i istid bland backarna. Å andra sidan hann han trots den istiden lägga sig som sjunde back (14:e totalt) i laget när det gäller tacklingar. Sonntag hann få in 23 tacklingar under grundserien, bra med den istiden.

Vad jag kan minnas så är han en stabil back. Ingen som väcker större uppseende men som gör ett stabilt jobb. Nu kommer han få gott om istid och därmed möjligheter att rise and shine. Ska bli kul att följa honom och se hur han svarar på den chansen.

9 kommentarer:

Singelkillen sa...

Perfekt ålder på dessa två "herrar"!
De borde vara hungriga på att utvecklas ytterligare för att i framtiden bli stabila elitseriebackar.
Hoppet är det sista som överger en....

Tony sa...

Såja, nu är det bara resten kvar!

Marie Hallman sa...

singelkillen: ja det blir till att ha starkt hopp i år. Men det kan å andra sidan stärka både en själv och klubben.

tony: ja fy f... för att ha nygårds jobb nu. jag tänkte detsamma, hajja känslan att veta att okej totalt sex klara... nu återstår "bara" 17 till... och det så här sent på säsongen, i allsvenskan med liten budget. verkligen inget jag avundas honom.

Pelle: jag tog bort din kommentar, inte för att du klagade på valet av spelare det struntar jag i men den hånfulla slutklämmen mot alla SSKare kändes onödig. jag tycker det är fel att sparka på den som redan ligger.

Tony sa...

Äsch då, vi SSK-are är inte lättkränkta. Sånt överlåter vi åt FBK-are och Gnagare (hysch, hysch). Ingen censur för vår skull. :)

Glad Påsk alla förövrigt!

Marie Hallman sa...

TOny: Nä men jag är så less på hat och hånfulla kommentarer. Verkligen less. GLAD PÅSK du med och alla andra också, oavsett favoritlag!

Telgeok sa...

Marie du e kung precis vad vi hockey älskare längtat efter fortsätt kriga!

Marie Hallman sa...

Telgeok Tack du, det värmer :)

Anonym sa...

Ingen uppgift om kontraktslängden för Sonntag och Hjelm?

Marie Hallman sa...

anonym: står tyvärr ingenstans och jag har inte hunnit ringa. Sorry.