torsdag 21 april 2011

Silly season AIK: Gozzi "Truppen är spikad och klar nu"

 (Nu är truppen spikad - slår Gozzi fast. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Det har varit lite snack om en eventuell ny back in på väg till AIK. Och orsaken till det är väl att Peter Nolander fick motiveringen att AIK ville testa en ny kille på Nolanders plats och roll. Men det är ingen ny back på gång.
– Truppen är spikad och klar nu, vi är nöjda med dem vi har, säger AIK:s sportchef Anders Gozzi.

När det gäller den back som har ryktats som den som ska ”ersätta” Nolander så säger Gozzi att:


– Vi har ju redan en ny kille, Tobias Viklund. Det kommer inga fler nu.

Så någon ytterligare back blir det inte?
– Nej, utan Fredrik Svensson fick nytt kontrakt, Viklund kommer in som ny och sedan förlänger vi med Jonas Liwing. Och när det gäller honom så är han en lite annan typ av spelare än Nolander. Liwing är ju rightare och en lite annan backtyp än Nolander.

Backtalangen Patrik Nemeth har fått kontraktsförslag från NHL-klubben Dallas. Han har inte hunnit skriva på rent fysiskt, alltså sätta en kråka på pappret än. Det kommer ske någon gång i slutet av sommaren/början på hösten. Då kommer det även bli en mer formell överenskommelse klar mellan Dallas och AIK bli klar, om att Nemeth kommer lånas ut till AIK.

– Ja han kommer spela hos oss i minst ett år till. De lånar ut honom till oss.

Hur kan du vara så säker på att han inte drar över pölen redan nu?
– För att vi har pratat med Dallas, hans agenter och framför allt med Patrik själv om det.

Men man kan ju ändra sig, som Djurgårdens Jacob Josefson gjorde?
– Jo men i det här fallet är det är ingen tvekan om saken, han ska vara hemma minst ett år till och vara utlånad till och spela hos oss. Det är så alla inblandade säger.

 När det gäller Dick Tärnström så spekulerades det i slutet av säsongen att han var på väg att lägga grillorna på hyllan. Men det gör han inte, slår Gozzi fast.

– Dicks fot är jättebra nu. Han är helt läkt. Det som stod i tidningarna då var jättekonstigt vinklat tycker jag. Men så är det, foten är bra, och läkt, han spelar vidare.

Det är ingen skada som börjar om så fort han trycker ner foten i en skridsko då?
– Nej, utan den skada som han hade berodde på att han hade fått flera smällar på samma ställe under säsongen och tills slut blev det någon smäll för mycket. Men det kommer att vara läkt och hur bra som helst innan säsongen börjar.

Det har ju även snackats om en sista ”femte” ny spelare som eventuellt skulle värvas men så blir det inte.

– Nä, nu är truppen helt klar, helt spikad.

Finns det pengar undanstoppat till någon sista värvning om ni blir sugna på en extra kille lagom till säsongstarten?
– Nej. Just nu är vi klara med truppen, vi känner inget behov att ta in fler utan känner oss nöjda med det här laget som vi tror kommer hålla hela säsongen.

Transatlanterna Josh MacNevin och Kent McDonell kommer vara artistskattespelare och anländer i oktober. Övriga är med från start.

AIK har dessutom en liten ”buffert” med unga spelare, fem stycken som är utlånade till hockeyallsvenska Almtuna till att börja med. Men en eller flera ska kunna plockas hem om det till exempel uppstår någon skade eller sjukdomslucka här och där.

De fem spelarna som ingår i samarbetet är forwardstrion Andreas Dahlström, Patric Gozzi, och Mathias Franzén samt backduon Henrik Nilsson och Eric Norin.

Kommer ni, genom samarbetet, att få låna in andra spelare från Almtuna?
– Nej, utan det är de här fem som vi kan plocka hem i så fall.

När det gäller målvakter så är Niklas Lundström ute på U18 VM. När han kommer hem kommer AIK ta ett snack med honom och som det är tänkt binda upp honom som tredjekeeper.

Victor Fasth hoppas man så klart få behålla även om Gozzi är medveten om att Fasth ligger bra till för spel i VM och att det, om det blir spel där, såklart kommer göra NHL-klubbarna intresserade av AIK-keepern.

– Men vi får se vad som händer där. Vi kan inte hålla på och tänka en massa om det och om det där utan vi får bara köpa läget så får vi se sedan hur det blir.

16 kommentarer:

Gnagar Micke sa...

Fyra nya in,men är det inte flera som har fått gått ,får hoppas att Gozzi har något mer på G Videll är
ju en bra värvning.Är förvånad att
han inte tar in mer spelare med rutin,hur blev det med Hynning då?
hagos? Laraque?.Ja den som lever få se hur det går för gnagarna nästa säsong,för nästa säsong så kommer kvalserien vara ännu hårdare
tack för mig

Anonym sa...

Haha dom är underliga dom där gnagarna! dom tror att klubben skiter pengar.

" Oscar Möller var ju i pricip klar " och " Perttu Lindgren skulle helt finansieras av externa finansiärer liksom Jonas Andersson " Humor

Marie Hallman sa...

GnagarMicke: men nu är det fullt. Och Laraque går ju inte med två transatlanter i truppen redan. Hagos trodde nog de flesta var klar för Gnaget men nä, så var det inte...

ANonym: Det är väl inget fel på att drömma lite? Det gör väl alla fans. Såna där kommentarer ser man på alla forum, inget märkligt i det.

Anonym sa...

Enligt källor på difforum är Wesslau klar för DIF. kommentar kring det?

Marie Hallman sa...

anonym: Jag tror att de har fel. Om jag har förstått mina källor som har bra koll rätt så är han inte klar.

Mårten sa...

Gozzi drog en liten vals för dig. De snackar alltjämt med Hagos. Men varken han eller Gozzi känner någon brådska. Kan bli klart redan efter påsk. Det kan dröja till försommaren.

Marie Hallman sa...

Mårten: Gozzi drog ingen vals. Du ska inte lita på Kung David i alla lägen. Var det inte han som var stensäker på Wesslau föresten?När det blev Marcus Svensson?!

Jag har pratat med Gozzi så många gånger i flera år så jag vet vad jag kan lita på och inte. Hade det funnits läge att ta in någon hade Gozzi sagt just det, även om han inte hade nämnt Hagos vid namn.

Jag kan, efter sex års intervjuer med Gozzi aldrig minnas en enda gång då han har dragit några valser. Han har alltid varit ärlig även om han inte har kunnat gå in på detaljer så jag ser inte varför han skulle börja ljuga nu. Däremot finns det många som tror sig veta saker de inte vet.

När det blir klart med Hagos, var han nu spelar i för annan klubb så ska jag påminna dig om det... ;))

Domaren sa...

Marie - Mårten 5-0

Assisterande Domare sa...

Marie - Mårten 5-0

Anonym sa...

För tunn trupp.

jens sa...

Med tanke på att AIK inte ens har fullt lag att inleda säsongen med så är det knappast färdigvärvat. josh och kent missar ju inledningen och då finns inte ens 4 femmor.

Det finns bara tre centrar i truppen t ex, 4 om man tar med nordström men det känns ju lite konstigt att kicka andersson OCH pavlikovsky och ersätta dem med nordström...

Enligt min mening saknas en tvåvägsback och en center och jag hoppas verkligen gozzi inte tänker vänta 15 matcher igen innan han fyller på laget. Poängen som missas då kan kosta rejält..

Marie Hallman sa...

domaren och assisterande: ha ha tack.

anonym: det visar sig

jens: men det är så det ser ut. AIK kan även fylla på med juniorer och de som är utlånade till Almtuna, plus att en del spelare lär få mer speltid tills Kent och Josh kommer. Det ska till långvariga skador för ytterligare värvningar. Så har jag uppfattat det i alla fall.

Gnagar micke sa...

Jag håller med dig Jens det behövs ett par spelare till,vi har juniorer ja,det håller inte, det vore orutin av Gozzi om han inte tar in dessa spelare.Som sagt jag tror det kommer flera

Marie Hallman sa...

gnagarmicke: Intressant att ingen av er tror på Gozzi.

Anonym sa...

Marie han har tagit in spelare förrut när han har sagt att truppen är klar ,jag VET till 100% att det kommer att tillkomma någon spelare till

Marie Hallman sa...

anonym: okej, jag väljer dock att lita på Gozzi. Om någon blir skadad eller långvarigt sjuk kan dock läget bli annat men det säger han ju själv också.