lördag 23 april 2011

Sega gubbar - då blev det torsk mot Finland

 
 (Fasth gjorde en bra match fortsätt från en olycklig tabbe på slutet. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/ arkivbild)


Hm. Det här var ju inte det man ville se en vecka före VM börjar.

Att Sverige förlorar mot Finland är illa nog men sättet som man gjorde det lämnade en hel del att önska.


Det var alldeles för segt och för passivt - framför allt med tanke på att det finns flera spelare som fortfarande jagar en VM-plats.

Visst, det finns ursäkter, Sverige har plockat in en drös NHL-spelare som just nu gör sitt bästa för att acklimatisera sig på stor is, skaka av sig jetlag och lära känna resten av laget. "Vi åker runt och känner på varandra" som backen Daniel Fernholm kommenterade i SVT.

Mattias Tedenby utsågs till bästa spelare. Det kändes väl helt rätt, Tedenby var pigg, kreativ och även om han tappade lite på slutet han med så hade han fart, vilja och just den inställning och det spel man vill se.

Viktor Fasth gjorde en tavla av stora mått, då han skulle ta en puck nere i ena rundeln och skicka upp i banan men i samma moment lyckades lägga en indianare rätt på Petteri Nokelainens blad och så hade Lejonen 1-0 med en man mindre på isen dessutom.

Men det var å andra sidan det enda man kan gnälla på Fasth för. Han spelade bra i övrigt och man såg redan när det bloopern hände att han svor ett fan, fan, fan. Fasth försökte slänga sig men hann inte fram och summerade själv matchen så här i SVT:

-Det är skit!

Tavlan beskrev han så här:
-Jag skulle spela över pucken till Törnberg som kommer på andra sidan men får en felträff. Det får inte hända men det hände.

Men Fasth var som sagt bra i annars, värre var det med spelet framåt där det ju blev noll mål och även om DIF-bekantingen Teemu Lassila gjorde en bra match så ska Tre Kronor inte behöva bli nollade tycker jag.

Eller som Magnus Pääjärvi konstaterade i SVT:
- Man måste göra mål för att vinna matcher, det är inte mer att säga än det.

Han konstaterade även att:
- Vi måste upp flera snäpp, ta tag i varandra och komma upp i vårat spel någorlunda.

Bra analys där! Kunde inte sagt det själv.

I morgon söndag möter Tre Kronor Tjeckien. Jag väntar mig rejäl skärpning då, det här spelet kan ingen ha varit nöjd med.

12 kommentarer:

Pelle sa...

Ja men NHL-spelarna är ju snarare AHL-spelare. Ingen hög kaliber på dessa. Var är Alfredsson, Modin, Huselius, Nyllet etc. Där snackar vi NHL-lirare av klass.

Riktigt fucking jävla tragiskt att se också hur difare förstör matchen för Tre Kronor. Staffan Kronwall åker och gömmer sig och lämnar Viktor Fasth i det trångmål han hamnar i. Om Kronwall haft vett att ligga närmare Fasth hade han bara behövt slå en närmare passning. Och Robert Nilsson. Vilken praktsopa. Inte ett rätt på hela matchen, bort med ALLA DIFARE ur landslaget tack.

Pelle sa...

Glömde Fernholm. Bort med honom också tack!

Mårten sa...

Jag håller med Pelle. Bort med alla sopiga difare ur landslaget bums! Varken Kronwall, Fernholm eller Nilsson tillför ett skit. Jag hatar dif mer än vad jag älskar Sverige och Tre Kronor och jag kan garantera att de flesta gnagare känner på det viset.

Marie Hallman sa...

Pelle: Nyllet? Som inte spelat hockey på över ett halvår? Eh hrm. Lite bättre koll tack! Och bland andra Alfredsson har tackat nej de senaste åren och även i år då familjen väntar tillökning i just maj.Jag tycker det är bra att Mårts lämnar ointresserade dinosaurier hemma och tar med unga hungriga killar.
DIF hatet som du och Mårten har får stå för er, för mig är det obegripligt.

Anonym sa...

Patetiska gnagare. Vem var det som assisterade till Finlands 1-0 ? Jo Viktor Fasth

Erixon sa...

Men sluta skäm ut er. Alfredsson, Nylander & Modin är skadade.
Läs på lite innan ni kommenterar..
Håll dig till ämnen du behärskar, som Ultima Thule.

Anonym sa...

Pelle: Fasth var - rent krasst - orsaken till förlusten, så knip igen truten. Tack!

Anonym sa...

Erixon: Fast Ultima Thule är rätt bra ju. Förbannat bonniga i och för sig, men har ett par bra låtar. Och om man gillar Thule älskar man definitivt Sverige mer än vad man hatar ett annat lag inom landet. Personligen går Sverige definitivt före Djurgården för mig. Hellre VM-Guld med bara gnagare än VM-Silver med bara Djurgårdare i laget alla dar i veckan.

Erixon sa...

O herregud mitt hopp för människan blir bara mindre o mindre...

Marie Hallman sa...

Mårten: Du såg Robban Nilssons mål mot Tjeckien i dag hoppas jag. Vilken godbit!

Marie Hallman sa...

Mårten (och Pelle) för att inte tala om Fernholms på tennis! :)

Anonym sa...

Erixon: Utveckla gärna!