söndag 3 april 2011

Putte Carlsson " Vi krigade och gav allt"


(Patrik "Putte" Carlsson skymde föredömligt vid båda målen. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/ ARKIVBILD)

Vilken svettig omgång i kvalserien! Växjö upp i elitserien – grattis får man väl säga. Starkt jobbat!

Vinst för Modo som plötsligt fick fart på målskyttet och med vinstsiffrorna 8-1 gick om SSK på målskillnad i tabellen och nu är tvåa.

Men SSK vann också, tog tre livsviktiga poäng och är nu trea en pinne före Rögle. Vinner SSK de två matcher som är kvar (Örebro och Modo) så spelar ju målskillnaden ingen roll. Då klarar man kontraktet.
Jag fick tag på Putte Carlsson och Riku Helenius i spelarbussen. (Riku hittar ni inlägget under) men först Putte som med strålande arbete framför Röglemålet bäddade för Ryan Lasch två mål för kvällen. Två galet viktiga mål i en enormt tajt match:

– Ja, det var riktigt tajt, det var det. Men vi krigade och gav allt vi hade. Det gav utdelning, så det var riktigt skönt, konstaterar Carlsson.

SSK hade gjort en radda förändringar inför matchen, sportchefen Per Nygårds tog plats i båset, assisterande tränare Peter Larsson skickades upp på läktaren som någon slags videocoach, kaptensbindeln flyttades från Jocke Eriksson till Linus Videll och Riku Helenius som inte spelat match från start på två månader fick ta över spaden från Pontus Sjögren.

 – Jag vet inte om förändringarna var så där jättestor skillnad i sig, det är ju alltid upp till oss spelare hur som helst och i dag är alla fyra femmorna där och krigar och då vinner man matcher också.

Varför gjordes bytena då?
– Nä men vi gjorde några dåliga matcher och då gjorde man lite förändringar för att väcka laget. Nu är det så kort tid kvar, man kan inte göra så mycket annat än små grejer som de vi gjorde nu. Man försöker göra allt för att laget ska få den där extra kicken och efter några dåliga matcher så känner man väl att det behövs något för att bryta mönstret. Sedan om det bryts på grund av förändringarna vet jag inte men det bröts i alla fall.

Hur är det som utespelare att plötsligt ha en målvakt i kassen som inte har spelat på två månader?
– Det är egentligen ingen stor grej för båda har varit bra. Pontus har spelat bra hela säsongen och Riku har gjort det bra i de matcher som han har kommit in i. Det är samma där att man kanske behöver en liten förändring för att visa laget att nu är det fan allvar. Men vem som står där är inget man tänker på speciellt när man sedan väl spelar, säger Patrik Carlsson.

Han noterades först för SSK:s 1-1 mål men det ändrades sedan så att Ryan Lasch fick det målet med. Helt rätt, säger Carlsson:

– Jo för det är Lasch som ska ha det! Jag lägger ut pucken till Lasch som kommer in från kanten och går ner mot cirkeln, inte riktigt hela vägen ner mot hörnet men nästan och jag går samtidigt på mål. Där får jag med mig deras back nästan hela vägen in till målvakten. Lasch skjuter, han (Röglekeepern Fransson) räddar först men sedan går pucken på deras back och in i målet.

Så det var Ryan Lasch som sköt?
– Ja han sköt, jag såg bara när han sköt, såg aldrig när pucken gick in i målet. Men sedan såg jag att den låg där och att han jublade, det var skönt! Men det gäller att slänga in pucken på mål och få in folk där så att man får situationer och då blir det mål.

Just det har ni varit lite dåliga på emellanåt och speciellt nu på slutet tycker jag.
– Ja, det har varit några matcher där vi inte har gjort allt som vi vill göra men det är sånt skitgöra som måste göras. Speciellt i en kvalserie, säger Patrik Carlsson.

Han var inblandad i segermålet också som även det sattes av Ryan Lasch:
– Ja, det var i PP. Han var vid cirkeln då också, jag står på mål och skymmer, han lägger upp pucken i första krysset.

Men även om han får målen så är du ju med och gör de möjliga, så ni ska väl ha hälften var av äran där?
– Ha, ha ja jag försökte göra mig stor framför målvakten så att han inte skulle se skottet och den här gången lyckades jag för jävla bra. Sedan prickskjuter Lasch fint där.

Men det var inte bara de två målen som gav tre pinnar. I slutet av matchen tog Rögle ut målvakten, pressade på och vid ett läge hade Rögles Adam Hobson öppet mål. Men Helenius tog den pucken med:

– Det var verkligen en grym räddning! Riku klev up stort där. Jag vet knappt hur han räddade men jag tyckte han tog den med plocken, sedan sa någon att han tog den med benskyddet. De hade ju plockat keepern och det var mycket folk och en puck som studsar ut där men sedan lägger sig Riku och räddar på något sätt. Och oavsett hur så var det en viktig räddning, han gjorde en riktigt bra match, säger Patrik Carlsson.

SSK är nu som sagt trea, på samma poäng som tvåan Modo men med sex måls sämre målskillnad, efter att Modo slagit Mora med hela 8-1. Men eftersom SSK och Modo möts i sista matchen så kan målskillnaden komma att bli betydelselös. Som tur är för SSK...

– Vi har ju allt i egna händer nu. Först och främst så fokuserar vi bara på Mora. Vi tar en match i taget, vi måste vinna den först innan vi åker upp till Modo. Och den mot Mora ska vi vinna, efter det kommer inte målskillnaden spela någon roll – om inte Modo förlorar nästa match då, men äh, det kommer ändå att vara vinna och försvinna i den matchen (sista omgången) ändå.

Lite tufft att ni har just Modo då, som väl ska vara det bästa laget även om man inte har varit det?
– Jo men man måste ju möta alla lag två gånger så det spelar inte stå stor roll vilket lag vi har i sista. Och som sagt vi ska vinna mot Mora först i alla fall.

Hur ska ni göra för att det inte ska bli platt fall igen, som mot Örebro som ni borde ha vunnit emot?
– Vi måste göra som i dag. Alla måste bidra och kriga i 60 minuter och vilja vinna. Det ville vi väl mot Örebro också men det låste sig lite efter Växjömatchen. Men nu tycker jag att vi är tillbaka på rätt spår.

Har den här segern (2-1 mot Rögle) löst upp den kramp som har varit?
– Ja absolut! Vi är fortfarande med. Det kände vi väl att vi var även efter Örebromatchen, vi visste att vi har allt i egna händer nu. Det är verkligen sista chansen och nu gäller det fan att ta den.

Ni fick en busslast fans med er, som stöd. Lyckades de höras i Ängelholm?
– Ja, verkligen. De både syntes och hördes. Det var skitkul att de ville följa med, det var ett fantastiskt stöd som de som valde att åka med gav oss. Det var fantastiskt att få det stödet, kul att de ville komma med ner.

6 kommentarer:

Göran sa...

När jag läste rubriken på Facebook om "Putte" Carlsson trodde jag det var den gamle dif-tränaren du intervjuat...

Anonym sa...

"Så det var Lasch som sköt?" ... vad är det för fråga? Nää han fick ass först på målet av en slump..

En buss? Visa 1 buss som rymmer 140 personer Hallman.

Hehe ibland är det humor att läsa här!

Marie Hallman sa...

Göran: Åh sorry. Men någon dag borde jag prata med DIF Carlsson också!

Anonym: Tack för din åsikt.

Danne sa...

anonym> inte konstigt att du är anonym!

Herregud Marie har gjort ett underbart jobb i många år med SSK.

Vi ska vara jävligt glada över att ha en sån bra blogg att läsa om vi gillar ssk och sthlms hockeyn...

Jag är en trogen läsare och har följt dig i 2-3 år minst!

Danne andersson

Marie Hallman sa...

Danne: Tack du, jag är glad att du läser. Det värmer :0)

Zoran Dinc sa...

Danne är du 5 år eller?
Tror Marie är vuxen nog att försvara sig om så behövs. Alla utvecklas av kritik så håll igen @$%&