fredag 8 april 2011

Nygårds: "Vi får bygga ett helt annat lag "


Det blir ingen spelarintervju idag, ska försöka få tag på någon under lördagen eller söndagen istället. Har testat att ringa några och ingen svarar, vilket jag kan förstå en kväll som denna.

Här får ni istället lite av det som sportchefen Per Nygårds sa under intervjun med Viasat Hockey (är ju inte alla som har sett den).

Så här sa Nygårds om…
… hur det var i omklädningsrummet efter matchen:
– Det var tårar, känslor och så. Det var inte särskilt positivt. Många grinade och vi (lagledningen) grinade väl också en tår. Man lever med en sån kärlek till den här idrotten. När man förlorar en plats i seriesystemet så är det tungt. Det blir till att bygga ett helt nytt lag nu. Många får söka nya arbetsplatser. Vi gör det bättre i år, men åker ur ändå. Det är tungt för hela Södertälje.

 … matchen:
– Vi gör allt vi kan utifrån de resurser som vi har. Men alla är helt slut, både mentalt och fysiskt. Det kanske var några disponeringar av laget som hade behövts göra annorlunda men det hade nog inte gjort skillnad.

… vad som gick fel:
– Vi hade inget flyt. Först försvann Hedin med sin ögonskada och sedan efter en och en halv period så försvann Arto Laatikainen med knäskada. Han var vår bästa back. Det är klart att det har påverkat.

…varför Lehoux försvann:
– Vi hade uppfattningen att han, sportsligt, inte bidrog till laget. Då tog vi ut ett annat lag där han inte var med. Han spelade utefter sina egna förutsättningar och inte efter lagets förutsättningar. Vi är ett lag som spelar mot ett mål.

… det var spelarnas klagomål som låg bakom bänkningen:
– Det var inte så mycket snack inom truppen utan det var ledningens beslut. Laget tar inte ut vilka som ska spela, det gör ledningen.

 … vad som händer nu?
– Jag har inga förutsättningar för vad som gäller ekonomiskt än. Det hade varit annorlunda om vi hade varit kvar i elitserien, då hade det sett annorlunda ut. Nu får vi ha ett möte och se hur vi kan göra för att få ett slagkraftigt lag i allsvenskan.

 … vad som händer med kontrakten:
– Jag tror att alla termineras (slutar gälla) 1 maj, så vi får bygga ett helt annat lag.

… om det är möjligt att ta sig tillbaka direkt:
– Det är klart att man vill tillbaka så fort som möjligt. Att få tävla om det svenska mästerskapet är det finaste vi har. Vi vill vara med i det rummet. Sedan får man jobba efter de förutsättningar som man har att jobba efter. Vi måste få ihop ett slagkraftigt lag. Det är klart att det är annorlunda nu men jag har kontaktat en del spel spelare och har en del tankar på hur man ska få ihop ett slagkraftigt lag även kommande säsong.


10 kommentarer:

Anonym sa...

Läser din blogg varje dag. Kanonimponerad. Nu kan du väl spåna,silly season, kolla kring SSK. Vilka spelare lär sticka, vem vill AIK ha, djurgården ha? Vad säger Gozzi o alla andra. Det här var ju faktiskt ett ekonomiskt bakslag även för AIK o djurgården, inga derbyn. Hur mycket pengar loosar de på ssk i allsvenskan?

Anonym sa...

Nu vill jag inte strö något salt i såren på SSKarna, men som svar på din fråga Anonym så är det ingen katastrof för varken DIF el aik. Modo drar mer publik till matcherna i Stockholm än vad SSK gör.
Däremot så försvinner en kort bortaresa, vilket jag vet att en del har uppskattat.

Lycka till i AS SSK (seriöst menat), bryt ihop och komigen! Vet att SSK haft en bra ungdomsverksamhet (mött lagen som ung) och det gäller att hitta tillbaka till det nu! Inte satsa på en massa importer!

/Jepe

Pelle sa...

Dags att börja stycka upp SSK-laget och se vad som är intressant att plocka upp av elitserieklubbar/utländska klubbar.

Målvakter:
Pontus Sjögren - Nej
Riku Helenius - Ja, men knappast för ett svenskt lag.

Backar:
Stefan Bemström - Nej, för gammal
Blaz Gregorc - Nej, håller inte elitserieklass
Pierre Hedin - Nej, för gammal och för dålig
Tim Heed - Nej, för dålig för elitserien
Mikko Kalteva - Kanske snappas upp av något annat elitserielag, kanske Timrå som har vana att värva finländare av hans typ
Lukas Kilström - Ja, intressant. AIK?
Arto Laatikainen - Ja, lär hamna i en annan elitserieklubb
Markus Seikola - Ja, men lär återvända till Finland. I Sverige är han "körd"
Timo Seppänen - Ja, men lär återvända till Finland. Visade med eftertryck att han inte håller i svensk ishockey.

Forwardar:
Jonas Almtorp - Ja, Djurgården?
Fredric Andersson - Ja, Kanske Brynäs som behöver en forward av hans typ
Mattias Carlsson - Ja, "forumrykten" säger att han är nära AIK eller varför inte en comeback hos Linköping?
Patrik Carlsson - Ja, kanske Brynäs?
Robert Carlsson - Ja, borde kunna snappas upp av någon elitserieklubb, Timrå kanske?
Martin Chabada - Ja, men knappast elitserieklubb. KHL eller hem till Tjeckien?
Joakim Eriksson, - Ja, kanske åter Linköping?
Jonas Engström - Nej.
Thom Flodqvist - Nej.
Andreas Gröndahl - Nej.
Julian Jakobsen - Ja. Visade att han håller i elitserien. Kanske någon av Sthlmsklubbarna?
Ryan Lasch - Ja, men inte elitserien, troligare AHL
Mathias Månsson - Nej.
Petri Pakaslathi - Nej.
Linus Videll - Ja. Antingen till KHL eller AIK.

Så det finns många spelare som nog är intressanta för andra elitserieklubbar. Det lär bara bli småsmulor kvar av SSK och vilka spelare kommer egentligen att vilja gå till klubben? Det känns lite hetare att gå till hårdsatsande Malmö exempelvis...

Anonym sa...

Pelle: Håller inte riktigt med dig om Månsson. Tycker att han är en bra spelare för en checking-line. Sådana behövs också.

Ryktas för övrigt att Almtorp är klar för Djurgården och att Henke Eriksson (Mora) är klar för Gnaget. Snacka om blunder från Dif om detta stämmer.

Kent Fredriksson sa...

Man kan nog jämföra med Rögles situation förra året. De tappade ju nästan hela truppen men var med in i kaklet i årets kvalserie.

Men jämförelsen haltar betänkligt då Ängelholmarna möter upp mangrant medan Södertäljeborna tittar på allsvensk fotboll, ett topplag i superettan, ett topplag i båda herr och dam-basket mm.

Sportklubben har en diger lunta att checka av.

Vi kommer igen! Förr eller senare.

Nästa säsong kommer det bli andra supportrar som fasar för skärselden i Es.

Gutår

Linus Videll sa...

Pelle> Jag sitter o funderar på om jag ska lämna en bottenklubb (SSK) för att gå till en annan (Aik).
Hmm.... får se..

Anonym sa...

TILLBAKA MED GUL BLÅA TÄLJE!!

Anonym sa...

Vad händer med Poppe nu? Han kan väl knappast få jobb i något annat elitlag med tanke på hans misslyckanden i både Södertälje och Västerås och hans förespråkande av tråkig ishockey och en allmänt gapig attityd som visat sig förstöra mer än tillföra.

Anonym sa...

Har alltid gått på SSK, Får ta en funderare till nästa säsong.Skulle aldrig falla mig in att gå på fotboll i stan.

Marie Hallman sa...

anonym, Tack. Nja spåna kan man ju men jag väntar lite tror jag.
Jag tror dock inte att det kommer rassla iväg en massa spelare till AIK och DIF. Dels för att hälften är utländska spelare och det är inte AIK och DIF intresserade av om de inte är av högsta kvalitet och det är det bara Laatikainen (och en frisk Pakas, om han blir frisk?!) som har. Seppänen, Kalteva coh co går bort direkt.
Kan finnas någon svensk spelare som AIK vill ha men de har rätt fullt redan nu ju. Tror de söker mer spets till de få platser som är kvar.
Ekonomiskt gör det ingen skillnad. Det var runt 50 SSKare på länsderbyna. Det var mer SSK som höjde sina publiksiffror när AIK och DIF kom och fick sina fans med sig. Tyvärr var det så.
Det DIF och SSK kommer sakna, är som Jepe skriver, de korta resorna dit. Tyvärr är det så.

anonym: Henke eriksson till Gnaget? Det tror jag inte. Däremot har han ryktats vara på väg hem till Djurgården igen.

Kent: visst är det så. Rögle gjorde verkligen en total makeover lagmässigt men fick iohp det ändå,även om säsongen började lite knackigt. Och nästa sässe slipper alla SSK fans fasa för kvalserien,nu är det bara längta. Hur knäppt det än kan låta.

anonym: Poppe? vet inte. Kan tänka mig att han blir kvar fast jag hoppas de tänker om lite där. Störtskön kille!!! på alla sätt och vis men jag tror inte han kan utveckla spelare på det sätt som behövs i den roll han har nu. har inte funkat under de här åren i alla fall. Går inte att leva på enbartenergi...

anonym: nä det är väl rätt olika publik