fredag 8 april 2011

Modo klarade kontraktet. SSK ner i allsvenskan.


Noll mål framåt. Och en del slarv bakåt.
Det håller inte. Det blir degradering och fallucka rakt ner i hockeyallsvenskan. Rakt ner i en ekonomisk verklighet som man knappt vågar tänka på

Tyvärr, tyvärr men också (tyvärr där med) aningen logiskt.
SSK kämpade emot bra i första men det är just det, man kan inte backa hem och göra mål framåt samtidigt.
SSK saknade – tyvärr och även här som alldeles för ofta – en ledarfigur som tog tag i det.

Man saknade den individuella skicklighet som hade behövts för att göra mål.

Backarnas agerande vid Modos två snabba mål (två på åtta sekunder!) var förvirrat och lamt – även det något som har setts alldeles för ofta i SSK den här säsongen. Och då går det som det går.

Tuomas Tarkki har räddat Modo i många matcher den här kvalserien. Han gjorde det igen.

Ingen skugga dock över Riku Helenius, han gjorde vad han kunde vid de två Modomålen och utan honom hade Modo vunnit med ännu större siffror.

Det är ingen idé att älta den här matchen mer. Nu gäller det för SSK att mitt i förtvivlan och ekonomisk press – den redan tajta ekonomin skruvas nu till ytterligare – försöka hitta en väg framåt.

Alla spelarkontrakt kommer rivas – av klubben. Ett helt nytt lag måste byggas samtidigt som något måste ske inom organisationen. Det måste in folk som kan hantera det läget som nu kommer. Jag tror inte att klubbdirektören Stefan Jonsson är rätt man. Han har inte varit det i år och han kommer definitivt inte vara det med de prövningar som nu kommer.

Jag vet inte vem man bör ta in i stället men det måste till andra krafter. Det måste till en genomlysning av hela klubben. Vad vill man? Hur ska man utveckla klubben? Hur ska man utveckla de bra bitar – jo de finns – som ändå spirar i klubben. Hur ska man få publiken att sluta upp? Vilken hockey vill man spela? Hur ska man lyckas bygga ett lag som inte är beroende av en radda importer som kostar mer än de levererar – år efter år.

Det finns en del (går att räkna upp ännu mer) att fundera på för SSK, samtidigt som det är bråttom att snabbt samla ihop sig för att lägga en bra grund inför kommande säsong så att den allsvenska sejouren blir så kort som möjligt.

Jag ska försöka ringa någon. Med tanke på vad som har hänt förstår jag om ingen svarar idag och i såfall gör jag nytt försök i morgon. Men jag ska försöka i alla fall.

Jag lider verkligen med alla SSK-fans. Jag lider med alla eldsjälar i klubben som sliter och jobbar i det tysta, ideellt och med ett brinnande hjärta för SSK.  Det känns för jävligt detta. Så är det. Lika glad som jag var när AIK gick upp förra året, lika glad som jag var över att Djurgården tog sig till final då, lika ledsen är jag över SSKs degradering nu.

Och de som nu tänker gotta sig åt SSKs fall, spar energin. Skriv inga skadeglada inlägg där ni spyr galla över SSK, för jag kommer radera vartenda ett så fort jag ser dem. Känns inte som det behövs extra salt i såren på alla knäckta SSKare nu så please, ni som har tänkt gotta er i SSK-fansens misär, visa respekt nu.

Med tanke på just det sistnämnda ska jag väl säga Grattis Modo. Ni gjorde en bra insats. Det får räcka så.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Som AIKare tror jag faktiskt detta kan vara bra för ssk. De har klarat sig kvar på en eller två .individer senaste säs (klasen & videll). Hoppas dem kan bygga nytt utan en massa omotiverade finnar

Tony sa...

Vad säger du Marie, sugen på en tjänst som klubbdirektör?

Marie Hallman sa...

Anonym: Problemet är ju att det är mycket svårare att börja om nu i allsvenskan än det var när AIK åkte ur. På den tiden skiljde det kanske fem miljoner i intäkter, sedan har gapet bara ökat och ökat. Så jag tror inte det finns något bra, utom möjligen att man kanske tvingas inse att hela organisationen måste ses över. HELA och inte delar av den. Men annars ser jag inget positivt.Tyvärr. Hoppas jag får fel där.

Tony: Nä. Av den anledningen att en klubbdirektör ska ha både ekonomiskt och ledarskapskompetens. Jag är urusel på både ekonomi och att vara chef så nä. Inget för mig.

Anonym sa...

Magnus Nyström skriver på sin twitter att Mattias Carlsson är klar för Hv71.. Något du hört Marie?!

Marie Hallman sa...

anonym: nope har inte hört. Det blir mycket att ta tag i nu även för mig.

Cylinderhatt sa...

Tänk att man bara var en seger från att klara sig från kvalserien. Man var med i slutspelsracet till sista omgången. Nu återstår att se om klubben klarar av att vända detta till något positivt. Bygga ungt och hungrigt.

Anonym sa...

Det blir svårt att bygga nytt tror jag. SSK har tradition, visst! Men intresset för laget verkar ju minst sagt ljummet i staden, och lär inte bli bättre nästa år. Sen saknas det nog en attraktionskraft att locka spelare med, staden eller publiken är ju inget som lockar direkt.

Tror att SSK kommer få harva i allsvenskan i minst ett par år innan något "nytt" kan börja ge resultat, vad det nu kan tänkas vara. Ungdomar från egna led, hur ser det ut på den fronten?

Marie Hallman sa...

cylinderhatt: ungt och hungrigt känns som ett måste

anonym: de har dåligt med ungdomar från de egna leden tyvärr. Där är en bit att ta tag i. Till att börja med.

Tony (igen) ska rätta mig själv faktiskt. jag skrev att jag är dålig på ekonomi. Det är jag inte, däremot är jag usel på att dra in stålars. Dålig på att fixa intäkter. tyvärr

Anonym sa...

Jag gråter bara stora tårar jag tycker det är så sorgligt, hade vi satt en puck till mot HV i sista matchen så hade vi varit i en helt annan situation idag.

SSK kärlek tills jag dör <3!

Marie Hallman sa...

Anonym: Jag förstår det. SSK har bättre fans än laget förtjänar emellanåt. Men det finns bara ett läge.Bryta ioch kommma igen. Snabbt.

Marie Hallman sa...

Bryta i hop och komma igen skulle det stå. och att komma igen måste ske snabbt. Helst direkt.