lördag 9 april 2011

Månsson: "Det gick rakt in i mitt hjärta"


(Månsson fotad tidigare i vintras. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Jag fick tag på Mathias Månsson också. Månsson som kom till klubben i vintras och som på kort tid blev fansens favorit. En ömsesidig kärlek visar det sig, Månsson har verkligen, verkligen tagit klubben och fansen till sig.

Därför var känslan dagen efter:
– Att det är tungt, tungt. Riktigt bittert.
Dina tankar i går och i natt efter att matchen var över?
– Jag vet inte… jag har inte tänkt så mycket har inte börjat bearbeta det allt än men jag måste göra det nu. Men det är skönt att ha alla grabbarna i det här laget runtom sig. Vi snackar med varandra och det är nog såna som går igenom samma sak nu som man kan snacka med och som kan stötta varandra.  

Fredric Andersson hade ingen plan B om det som nu hände skulle hända, hur är det med dig?
– Samma sak, det finns ingen plan B… det är bara… det är bara en tomhet just nu.

Vad känns viktigast i funderingarna framöver?
– Men det är en så svår fråga att svara på direkt, så här. Jag börjar ju bli runt 30 nu så …. Visst skulle det vara fantastiskt att få stanna och ta upp SSK i elitserien igen och den tanken har slagit mig. Det har den. Om de vill ha en.

Så du skulle – i det här läget – kunna tänka dig att stanna?
– Ja, jag trivs för jävla bra. Har fått ett fantastiskt bemötande från fans och klubbledning och det är fantastiskt bra killar i laget.

Men de kommer ju inte vara kvar nu. De flesta lär försvinna?
– Det är möjligt, men äh jag vet inte. Jag orkar inte tänka på framtiden just nu, jag måste låta det gå några dagar först innan jag ens börjar höra mig för hur läget är. Jag orkar inte tänka på något alls just nu.

I sista hemmamatchen hade fansen gjort en stor flagga med din bild och skrivit en banderoll med orden Kung Månsson.
– Ja … det var… det gick rakt in i mitt hjärta! Rakt in. Det hade jag absolut inte räknat med eller ens vågat hoppas på. Det var en sån fantastisk grej. Jag blev jävligt rörd av det där.

Du har gått rätt in i många av fansens hjärta uppenbarligen. Varför tror du?
– Oj, jag vet inte. Jag har försökt göra mitt bästa och aldrig vika ner mig. Det var kanske det, men jag vet inte. Det är svårt att säga… men jag försöker jobba hårt show up varje match. Tar aldrig en ledig dag, det är väl det som är min styrka, avslutar Månsson.



12 kommentarer:

Anonym sa...

Hade mina skeptiska misstankar om Månsson, men ack så fel jag hade.
Vilken lirare som alltid ger 200% i varje byte. Respekt till dig Månsson och till dig med så klart Marie!

//Christer

Anonym sa...

Fan vad jag gillar dig Månsson. Hoppas du bär rätt dress nästa säsong!! SSK!

Anonym sa...

kung månsson alltid!! skulle han stanna nästa säsong så skulle vi fans få lite tröst i alla fall, han kör 200% varje match och var en av tre spelare som tackade efter matchen mot Modo. han kom in sent på säsongen men visar mest hjärta av alla i laget, inte konstigt att han är älskad av alla fans !!

Leznac sa...

Stort Jävligt stort, jag har inte ord för hur mycket jag gillar dig Månsson, du gav allt jämt. Jag brukar säga till folk att du var SSK:s egen duracellkanin, det verkade som att du alltid hade mer energi än alla andra. Kung Månsson, hur du än gör i framtiden så kommer jag alltid att minnas dig för ditt engemang för klubben.

Marie Hallman sa...

anonym Tack! ja han har verkligen varit en positiv överraskning. hade rykte som slö och dryg men det har varit tvärtom, tycker jag. Jobbar järnet, alltid trevlig. Kul!

anonym x 2 och Leznac: Känns som en bra ledartyp att ha i laget när man bygger nytt. en som visar att nu fan är det jobba, jobba, jobba som gäller. Bra pådrivare nu när det är tungt också.

Anonym sa...

månsson måste bli kvar i sveriges anrikaste klubb SSK!!!!!

Kalle sa...

Har han inte pucklat på någon kvinnlig polis i Södertälje, som han gjorde i Gävle? Det här är en strulputte av guds nåde. Obegripligt att något lag överhuvudtaget vill ha honom. Han är Conny Strömberg den andre.

Anonym sa...

marie, vad tror du om konkurs rykterna som går nu?

Marie Hallman sa...

Anonym: jag tror också det skulle vara bra, för SSK

Kalle: Nej, han pucklade inte på någon polis i Gävle. Och har självklart inte gjort det i Södertälje heller. För fyra år sedan blev han för full och fälldes sedan för att VERBALT ha hotat en polis då han skrek "Jag ska fixa dig" Han skämdes som fan efteråt och jag tror han har lärt sig av det där. Att sedan folk, som du, kryddar storyn och sprider falska rykten tycker jag är rätt osmakligt.

anonym: Jag tror inte att de stämmer. Visst är läget tufft men jag tror inte att de som sprider ryktena -gud vet varför - har koll på läget varken när det gäller SSKs ekonomi eller hur lång väg det är från kris till konkurs. Det händer inte över en natt om det händer utan det brukar ta månader - om de nu skulle vara aktuellt men det tror jag inte att det är. Däremot så måste SSK minska kostymen rejält, men det jobbet har ju redan börjats.

Tony Johansen sa...

Om Månsson blir kvar i SSK så känns allt såååå jäkla mycket positivare. Där har vi killen som kan ge SSK det laget behöver, tåga och jäklar anamma. SSK stanna!.. Nygård ge honom den platsen.

Tony Johansen sa...

Månsson stanna!... menar jag förstås i tidigare inlägg :-)

Marie Hallman sa...

Tony: jag håller med !