söndag 24 april 2011

Jonas Andersson "Jag hade velat vara en del av det"

(Andersson tror det kommer gå bra för Sverige i VM men nu får han följa Kronor framför TV:n. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Att en sak går fel kan de flesta ta men Jonas Andersson har verkligen haft ett tufft år. Han trodde sig vara frisk nu, längtade efter VM men tvingas nu dra sig ur VM-truppen på grund av en revbensskada som han – ironiskt nog – fick med just Tre Kronor i LG Games.

– Jag hade precis fått ordning på en annan gammal benskada som jag har dragits med, hade tagit två kortisonsprutor för det, hade tränat med fullt fokus att komma tillbaka och allt kändes bra så händer det här. Det känns tungt, konstaterar Andersson.


Den revbensskada som nu ställer till det har alltså egentligen sitt ursprung i den revbensskada som han fick mot Finland under LG. En skada som Jonas Andersson även drogs med i AK Bars Kazan, under slutet av säsongen. Då missade han några matcher på grund av den och en annan benskada.

– Men det blev bättre sedan och kändes bra när jag fick vila efter säsongen och sedan dess har jag inte känt av någon av skadorna. Men sedan fick jag en smäll i mitten av Rysslandsmatchen och slog upp revbensskadan igen. Dagen efter kom jag knappt ur sängen.

Vad är det för skada du har?
– Det är antingen en spricka i revbenet eller möjligen bristningar i en muskel mellan revbenen. Men det spelar ingen roll, det är ingen skillnad på behandlingen och tar lika lång tid. Det är bara vila och cykla och så får jag lite ström på området för att hålla i gång cirkulationen och för att jag ska läka snabbare.

Hade du kunnat chansa och testa VM-spel?
– Det är möjligt att jag hade kunnat bli frisk innan men jag provade att träna i morse och jag kunde inte ens vara med på uppvärmningsövningarna. Och från det till att komma i VM-form och så… nej. Sedan är området för skadan så känsligt. En smäll till så är man tillbaka på ruta ett sa läkarna här och då är det dumt att chansa att man ska hålla ett helt mästerskap. Och ett VM handlar inte om att hålla utan om att prestera så det går inte.

För Jonas Andersson hade VM varit både en kul upplevelse och en chans att visa upp sig inför kommande säsong då inget är klart med ny klubb.
– Ja, det hade varit bra men framför allt så hade jag så positiva minnen från förra VM, vi hade så otroligt kul då och det är så bra killar i det här laget och jag tror det kommer gå bra för det här gänget där nere. Jag hade velat vara en del av det.

Vad händer nu?
– Nu ska jag bara hem och läka lite och köra rehab och börja sommarträna. Jag har inte hunnit tänka så mycket på kommande säsong än, utan har haft fullt fokus på att komma tillbaka och köra VM så händer det här. Det känns inte så jättekul.

Han har varken planer, kontrakt eller förhandlingar igång än inför kommande säsong. Men får Jonas Andersson välja själv så stannar han gärna i Ryssland.
– Jag trivs bra i KHL, men det ska vara en plats som funkar bra för familjen också. Det är inte alla platser som gör det men det finns jättemånga bra platser med. Vi får se.

Men jag måste ju säga att du verkligen haft så mycket otur som man kan ha?! Med strulet i NHL, AHL, skadorna där, sedan hem hit och så skadad direkt i LG Games och så lite andra skador på det och så nu det här. Snacka om skitsäsong?!
– Ja, så kan man sammanfatta det. Och det värsta är att jag har varit i så bra form i övrigt, jag har inte känt att jag är dåligt tränad eller i dålig form utan den största frustrationen har varit att jag har känt mig bra men ändå inte kunnat prestera som jag vill på grund av skador. Det är jobbigt.

Enda fördelen med att du missar VM är ju att du nu får tid till att verkligen läka ihop och komma i kalasform till nästa säsong?
– Ja, man får se det så. Ska man se något positivt med det så är det ju en sak man kan ta med sig.

5 kommentarer:

18DIF91 sa...

Jonas Andersson skulle ju bara ett bra namn för DIF.
Han eller Klasen vore optimalt eftersom vi behöver en poängspelare.

Marie Hallman sa...

18DIF91: Absolut! Men om jag förstod rätt var KHL första prio sedan får man se om inte det ger något vad det kan bli då.

Anonym sa...

Är inte Jonas AIK:are?

Mårten sa...

18DIF91: Tror inte han kommer att gå till bananätarna, då han är gnagare i själ och hjärta. AIK är förstavalet den dag han väljer att lira i elitserien.

Marie Hallman sa...

anonym och Mårten: Han känner Gozzi och är tacksam för all hjälp som han har fått av AIK med istid på somrarna och så. Men jag skulle inte se det som omöjligt för honom att spela i DIF, SÅ ortodox, som Sandberg och Bång är han inte.