söndag 10 april 2011

Jhonas och wesslau del 43 Ut och inbytt

 
(Jhonas Enroth. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)


Sista grundseriematcherna nu även på andra sidan pölen. Jhonas Enroths Buffalo kommer få spela slutspel detta sedan man säkrat slutspelsplatsen i fredags.

Blev en lite märklig helg för Jhonas då Buffalo vill spela igång Ryan Miller samtidigt som man tar det lite försiktigt med honom och bara låter honom spela halva matcher.


I fredags, mot Pittsburgh, var det Jhonas som började i kassen. Två perioder blev det sedan tog Miller över och spelade sista perioden, det var första gången sedan skadan 29 mars som han stod i mål. Men Jhonas inledde som sagt och hann ta 16 av 19 skott innan han fick kliva åt sidan. Miller höll nollan under tredje perioden, Buffalo vann på övertid (4-3) och sedan var slutspelsplatsen kirrad.

I går lördag (natt mot söndag svensk tid) blev det seger 5-4 mot Columbus. Miller inledde i kassen och stod halva matchen - enligt hemsidan för att spela sig i form efter skadan - sedan byttes Jhonas in efter 30 minuter. Han tog 12 av 15 skott och fick vinsten eftersom han avslutade matchen som vinnande målvakt.

Jhonas har nu 9 wins, 2 losses och 2 OTW på 14 matcher. Räddningsprocenten är 90,7, GAA 2,73 och det står en hållen nolla i protokollet. Riktigt bra jobbat av Jhonas. Nu lär väl Miller stå i alla slutspelsmatcherna men det ser ut som att Buffalo vill ha Jhonas kvar uppe och i båset och bara det är ju en möjlighet att ta till sig massa erfarenhet som han kommer få nytta av senare.


Gustaf Wesslau har spelat färdigt för säsongen. Hans Springfield har en match kvar, i dag söndag, men laget missar slutspel och Wesslau kommer hem till Sverige i början på veckan. Vi har hörts lite över nätet och om jag förstod rätt är det INTE klart med någon ny klubb än i alla fall. Ska göra en riktig intervju kommande vecka när han är hemma sedan också.  (Lyckades glömma ordet inte där men det ska vara" inte klart")

I övrigt noterar bloggen att...


.... Andreas Engqvists Hamilton är klara för AHL- slutspel, liksom Linus Klasens Milwaukee, Dennis Perssons och Jhonas Enroths Portland samt Oscar Möllers Manchester (fast nu är ju Jhonas i Buffalo och Möller i Kings). Om Linus Klasen kommer spela slutspel vet jag dock inte. Han har inte spelat på väldigt länge och jag lyckas inte hissa någon info om varför. Engqvist har inte heller spelat i helgen, även där oklart varför - kan vara en skada.

...Robin Figrens Bridgeport missar slutspel liksom Alexander Urboms Albany så de är väl på väg hemåt snart de med.

...Marcus Krüger inte fanns med när Chicago slog Detroit i fredags. Oklart varför tyvärr.

...Jacob Josefson fick 12.03 i istid i lördags när Devils förlorade mot Rangers med 2-5. Hela speltiden var i fem mot fem.

...Oscar Möller  matchades både lördag och söndag. Fick 15.28 i istid i fredags då Kings förlorade mot Ducks med 1-2, och 13.01 i istid då Kings förlorade mot Ducks i lördags med 3-1. Han spelar både fem mot fem men också i pp. Kul.

8 kommentarer:

Mårten sa...

Hörde ett rykte på Råsunda idag från flera håll och det är att Gustaf Wesslau är klar för AIK till nästa säsong. Gozzi kommer börja presentera nya spelare från kommande vecka. Fyra utespelare och en keeper tydligen. Han blev intervjuad i pausen på Råsunda i matchen mot Mjällby och då berättade han att det blir 4-5 nya jämfört med årets trupp och att presentationerna av de nya börjar på hemsidan kommande vecka.

Marie Hallman sa...

Mårten: Men Wesslau är inte en av de spelarna. Så då blir det en annan keeper.
Tvillingarna är klara, men är inte bekräftade officiellt än. Vet inte om han räknar in dem bland de som ska presenteras.
Däremot ska det bli intressant att se om Rosén som det snackats om hamnar i Gnaget eller Växjö.

Anonym sa...

Hur vet du att Wesslan inte är den målvakten som de värvat?

Mårten sa...

Med fyra nya förstod jag det som att han syftade på fyra nyförvärv från andra klubbar. Varför skulle det INTE bli Rosén? Tror han hellre vill spela slutspel än kvalserie. I övrigt ryktas det ju om återvändare som Linus Videll, Fredrik Hynning och Yared Hagos plus Per Åslund.

Marie Hallman sa...

anonym: Eftersom Wesslau sa att han inte hade klart med någon klubb och det hade han inte gjort om det var klart med AIK. Och om det nu är en målvakt klar kan det sålunda inte vara han.

Mårten: Videll är jag skeptisk till, han skriver inte på något under pågående säsong. Åkte ut i lördags och var således inte klart när Gozzi gästade fotbollen...tror dessutom att han drar utomlands. Åslund och Hagos kan däremot vara på ingång men Hagos måste spela klart först innan de kommer att presentera honom.

Anonym sa...

Nja i fredags åkte väl ändå Södertälje ut? Kan ha hänt mycket under de få dagar sedan dess... Och sen kan ju Videll vara "on hold" och presenteras mot slutet av veckan.
Vi är många gnagare som hoppas på att Videll kommer till oss. KHL kan han vänta på i någon säsong till, den ligan springer inte bort i första taget.

Marie Hallman sa...

anonym: okej, det var fredag, helt rätt jag skrev fel dag men om jag känner Videll rätt så är det inget "on hold" där. Han ville inte börja förhandla och fundera innan säsongen var slut och att han på ett par dagar skulle ha bestämt sig låter verkligen inte som Videll. Så jag tror inte han är klar och redo att persenteras nu i alla fall. Och jag tror nog han hellre vill utomlands men vi får se.

CiprY sa...

Videll kommer INTE att skriva på för aik. Videll kommer att gå till KHL/The END