torsdag 28 april 2011

Första officiella VM-truppen - Fasth med som en av två målvakter


(Fasth finns med mot Norge på lördag. Om det blir i båset eller i buren återstår att se. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


Så har då Pär Mårts presenterat vilka spelare han kommer inleda VM i Slovakien med.

Man måste anmäla minst 15 utespelare (av totalt 20 möjliga) och minst två målvakter (av tre möjliga) i den första officiella VM-truppen.



Här är spelarna som kommer vara med mot Norge på lördag (obs, kan även tillkomma fler utespelare fram till matchstart):
Målvakter: Viktor Fasth, AIK och Erik Ersberg, Salavat Yulaev

Backar: Nicklas Grossman, Dallas, Daniel Fernholm, Dynamo Minsk, Carl Gunnarsson, Toronto, David Petrasek,  Dynamo Minsk, Staffan Kronwall, Djurgården.

Forwards:  Mattias Tedenby, NJ Devils, Martin Thörnberg, HV71, Mattias Sjögren, Färjestad, Patrik Berglund, St Louis Blues, Loui Eriksson, Dallas, Niklas Persson, Neftekhimik Robert Nilsson, Salavat Yulaev, Jimmie Ericsson, Skellefteå, Rickard Wallin, Färjestad, Mikael Backlund Calgary, och Magnus Pääjärvi Svensson, Edmonton.

Det finns alltså plats för att anmäla fem utespelare och en målvakt till, och det kan Mårts göra fram till kvartsfinalerna. Efter kvartsfinalen kan man anmäla två spelare till sedan är det slut på platser.

Kul för AIK:s keeper Viktor Fasth att han är med som en av två. Det innebär att det är Anders Nilsson som är trea och hänger löst om det kommer in NHL-förstärkningar. Fasth har ju gjort en sjukt häftig resa från Växjö för ett år sedan till VM-målvakt nu. Bara nypa sig i armen och kolla att han inte drömmer, typ... och det är välförtjänt. Utvecklingen har varit enorm. Det är bara att applådera, vilket psyke den mannen har!

Inga kommentarer: