måndag 4 april 2011

Djurgårdens J18 också till semifinal - utan Zibanejad


(Vild glädje för DIFs J18. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Det blev vinst för Djurgården och torsk för AIK när kvartsfinalerna för J18 i SM-slutspelet avgjordes på måndagskvällen.


Djurgården vann med 4-0 mot Linköping. Första perioden blev mållös, sedan satte Rasmus Holmén 1-0 och Christian Hägg 2-0 och 3-0 i andra perioden. Fjärde och sista målet gjordes av Mattias Kalin i tom kasse i slutet av tredje.

Djurgårdens J18 är därmed klara för semifinal. Och det utan hjälp av Mika Zibanejad som ju skadade ena handleden med J20 senast.

Jag slog en pling till honom och han kunde inte ge mer besked inför kommande semifinal och finalhelg för både J18 och J20 att:
- Vi får se hur det blir till helgen. Jag vet inte, det är dag till dag som gäller.

Det blev det tyvärr inte för AIK. Gnaget förlorade mot Brynäs med 2-3 uppe i Gävle. David Lillieström-Karlsson gjorde 1-1 efter 15.37 av matchen, Alex Rönning gjorde 2-2 i andra, sedan avgjorde Brynäs Elias Lindholm 6.17 in i tredje.

Frölunda vann sin match mot Leksand med 7-4 och Timrå vann mot Skellefteå med 4-3.

Därmed är alltså Djurgården, Brynäs, Frölunda och Leksand klara för semifinal.
J18 semifinalerna spelas nu på fredag, final och bronsmatch spelas på lördag. J20 semifinalerna spelas på lördag, final och bronsmatch på söndag.  J18:s bronsmatch spelas på  Hovet, resten av matcherna spelas på Globen.

Inga kommentarer: