torsdag 10 mars 2011

Stefan Johansson " Det känns lugnt och tryggt"


(Stefan Johansson med lite utspritt slutspelsskägg. Bjurlings är bäst säger han och ger sitt eget betyget "sådär". Foto: www.hockeymedmariehallman.se)
HV71 tog ut målvakten tidigt i tredje och spelade nästan fyra minuter med tom kasse samtidigt som man pressade på som galna mot AIK-kassen.
Men till slut satt den där, 3-0 i tom bur, med 59 sekunder kvar och då var matchen såklart körd.

Det var AIK-backen Stefan Johansson som satte pucken och konstaterade att:

– Det var starkt att vinna, det var en riktig lagseger i dag. Men alla är beredda att göra jobbet och det ger resultat.

Just det sista, om att göra jobbet och kriga tror jag han sa över tio gånger på rad. Oavsett vad jag försökte fråga. Och okej Stefan, budskapet gick in!

Men det var inte bara ”hela laget krigar” som gav segern utan också att:

– Vi har Victor Fasth i mål. Det känns lugnt och tryggt sedan krigar alla och är beredda att göra jobbet, jag ser bara det och inget annat som förklaring till varför vi vinner.

Victor hade några sjuka räddningar där, framför allt på slutet när HV jagade reducering?
– Ja, det blir ju lite att de (HV71) börjar tänka och ta skotten utifrån, samtidigt som vi hjälper Victor att hålla ute skotten så mycket det bara går.

Hur jobbig var HV-pressen på slutet?
– Det var klart att vi kände av den men vi försökte vara tajta inåt vårat mål för att se till att de fick så dåliga skott lägen som det bara var möjligt.

Och så dödade du matchen totalt med ditt 3-0 i tom kasse?
– Ja, det var lite turligt... he he men det var skönt att se den gå in där.

Siktade du?
– Vi kan väl säg att jag siktade?! Ha, ha, ha. Jag vet ju vars målet är sedan var det lite tur också att den curlade in, säger Stefan Johansson och torkar lyckligt lite svedd ur - det ska vi säga lite ojämnt växande – slutspelsskägget

Innan vi ska göra intervjun ska AIK-backen bara gå in och hurra lite med de andra över segern, men det blev inget av det. Gnaget har lagt ner hurrandet under kvartsfinalen. Lite för att markera att en match är ingen match, en seger räcker ingenstans. Det blir mer periodpaus än ledigt mellan matcherna.

– Det är en lång matchserie, det är bäst av sju som gäller. Visst är vi glada men det gäller att vara ödmjuka. Vi har match redan på fredag, så vi suger på den här karamellen nu så laddar vi om i morgon, säger Johansson samtidigt som det ekar ett ”på freeeedag” från ett par lagkamrater som försöker sig på något slags norrbottendialekt men misslyckas helt.

Och Stefan såg mest undrande ut. Och garvade lite. Även om ingen ville vara för glad över segern så skämtas det friskt spelarna emellan. Ute på stan var några tusen AIK-are på väg hem med ett leende på läpparna. Elle som ett par av fansen i publiken konstaterade: ” Jag tror jag drömmer. Väck mig inte nu!”

När jag frågar Stefan Johansson om det känns lika overkligt för laget säger han att:
– Nej, det är väl mer de som känner så. Som spelare är man bara inne i det och försöker göra sitt bästa. Man ska inte göra så stor grej av det, det är många matcher kvar, det är bara att kriga på.

Vad säger du om stödet? Det susar i alla fall i mina öron…
– Fansen var helt fantastiska. De lyfte fram oss till en seger, matchen igenom. Det är en trygghet att ha det där stödet från fansen.

Inga kommentarer: