söndag 13 mars 2011

Patrik Carlsson " Vi har en bra känsla i laget"

(Patrik "Putte" Carlsson är redo för kvalserien. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Mitt i allt slutspel så är det nu dags för Kvalserien att dra igång. Första omgången spelas i morgon, måndag och SSK inleder med möte mot Modo hemma.

– Det ska bli kul att spela faktiskt. Jag var besviken ett tag efter sista matchen men hockey är alltid kul. Sedan hade det självklart varit roligare med slutspel men nu är vi här och då är det så, säger Patrik ”Putte” Carlsson.

Att laget åkte hiss upp och ner i tabellen under seriematchen var så klart tufft:
– Jag hade ingen riktig koll på var vi låg förrän på slutet när vi fick reda på att vi behövde vinna för att klara oss.Det kändes jäkligt tungt efteråt, vi hade ju siktat på slutspel. Och hade allt i egna händer. Ja inte slutspel kanske men i alla fall för att ta sig till ingenmansland. Men det lyckades inte trots att jag tycker att vi gjorde en rätt bra match ändå.

Man behöver ju blåsa ut besvikelsen fort ur skallen, hur har ni laddat i veckan?
– Vi hade några dagar ledigt så att man fick ta det lite lugnt och koppla bort hockeyn. Sedan har vi samlats och tränat på bra. Jag tycker att vi har en bra känsla i laget när vi går in i kvalserien.

Beskriv den känslan?
– Det är fullt med energi i laget. Alla är sugna på att spela. Vi vill nå slutspel nästa år och därför vill vi hålla oss kvar i elitserien så klart, säger Patrik Carlsson.

SSK-forwarden har spelat kvalserie de två senaste åren också, men då i allsvenska lag. Först Växjö för två år sedan och med Leksand förra året. Dalalaget missade ju att ta sig till kvalserien men Växjö är med och går in som seriesegrare i allsvenskan.

– Det är några stycken kvar i laget (Växjö) som man känner men jag har inte pratat med dem nu. Jag får prata med dem efter kvalserien istället…

Är det känsligt det där?
– Nej men… äh, man vet var man har varandra och behöver inte säga så mycket.

Hur bra koll har du på Växjö nu? Spelar de som när du var där?
– Jag har inte haft den kanalen (Viasat) så jag har inte sett så jättemånga matcher men av det jag har sett så har spelet varit sig ganska likt. De har trummat på jäkligt bra och lett serien ganska komfortabelt. De har ett bra lag så det kommer bli en tajt kvalserie.

Hur blir det att möta allsvenska lag nu?
– Jag tror att det blir jämna och tuffa matcher. Det är bra lag som är där och alla går in med en bra formkurva. Det gäller att vi spelar vår bästa hockey i de här tio matcherna, så tajt är det. Det kommer vara tufft i alla matcher. Mora har gått som tåget nu i playoff, Rögle har gått som tåget efter jul och både Växjö och Örebro har gått bra hela året så jag tror att alla lagen har bra självförtroende.

Vilka blir farligast?
– Vi, jag hoppas och tror att vi vinner. Vi har fyra bra och jämna femmor som alla kan avgöra matcher. Alla kommer att kriga till tusen. Våran bredd är stark, det behövs i en så tuff serie så det talar för oss.

Det är lite mer ostrukturerad hockey i allsvenskan. Måste ni ställe om eller går det bara att köra på med det ni är vana vid från elitserien?
– Vi måste nog spela vårat spel och tro på det vi ska göra och inte falla in i någon annans spel sådär. Det är ju som du säger, lite mer tuta och köra i allsvenskan men kan vi spela vårat spel och ha den strukturen så får vi många fler målchanser på det. Vi måste hålla i vårat, jag tror vi kommer tjäna på det. Sedan har jag inte varit med och spelat kvalserien åt de här hållet, om man säger så, jag har bara spelat på vägen upp. Så vi får se, det kanske blir lite annorlunda än man är van vid.

Jag kan tänka mig att det är allra störst ångest hos Modo nu?
– Ja, det kanske är så men jag tror att de är professionella och gör sitt jobb som de ska. De var ju nästan med i guldsnacket inför säsongen och fick in ett par skickliga spelare så visst, det kanske är en större omställning, men jag vet inte… alla börjar ju om från noll.

Om vi nu utgår från att du får rätt och ni vinner serien, vilka kommer då tvåa och får spela elitserien nästa år?
– Åh jag vill inte tippa. Jag bryr mig inte heller faktiskt. Jag är bara nöjd och glad så länge som vi klarar det.

Som du sa nyss så har du bara spelat kvalserie med allsvenska lag och då är ju det här säsongens höjdpunkt. Hur tror du att det blir nu, mentalt?
– Det har varit surt, var riktigt surt efter sista matchen och då var man jäkligt besviken när det kändes så nära och så hamnar vi ändå här till slut. Det var jäkligt surt men som alltid efter en förlust så måsta man släppa det. Det är nya förutsättningar nu och vill vi kunna slåss om slutspel nästa år, då måste vi avsluta ordentligt, säger Carlsson och fortsätter:

– Just nu känns det faktiskt inspirerande att få spela. Hade du frågat för fem dagar sedan så hade det varit jäkligt öken men vi älskar att spela hockey, så jag tycker det ska bli skitkul även om vi såklart helst hade sluppit just kvalserien.

Uppdaterat:
SSK har, enligt sin hemsida, två spelare på sjuklistan. Linus Videll är sjuk och beslut tas i morgon om han kan spela. Pierre Hedin har fått en ögonskada, traumatisk gråstarr och har mindre än tio procents syn och kommer nu att opereras och blir mest troligt borta hela kvalserien.

Men Carlsson tror inte att två saknade spelare kommer påverkar insatsen i morgon:

– Jomen så där, med skador och sjukdomar, är det alltid under en säsong. Man vill alltid ha alla tillgängliga men kan de inte spela så får vi ta det därifrån. Dår får andra mer istid, det ska inte störa.

Inga kommentarer: