onsdag 23 mars 2011

Mattias Carlsson "Vi har kommit ut lite för dåligt"


(Matte Carlsson avgjorde mot Örebro och SSK är nu i serieledning. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Det krävdes ett par turmål för att SSK skulle slå Örebro, i förlängningen, borta. Men de målen räknas också.
– Skönt att vi fick vinna trots att vi inte spelar så jättebra, konstaterar Mattias Carlsson.

Örebro kom ut taggade till tänderna och innan första perioden var över så hade Örebro både gjort ett och två mål, det första framspelat och det andra gjort av SSK-bekantingen Johan Sjödell-Wiklander.
– Vi kom väl ut halvskapligt från början, men ju längre perioden gick så tycker jag att vi börjar slarva lite grann, vi gör dåliga passningar och har dålig fart i spelet. Då blir det att vi får ta någon utvisning och då får de lite mer tryck och sedan får de mål där också (2-0). Då blir det deras period. Men vi är sämre där också, det är inte mycket att säga om. Vi får vara glada att de inte hade mer än 2-0 där.

Vad tycker du om målen som de gör där?
– Det var inte så mycket att göra åt dem. Det första var en retur och vid den andra pillar han upp den i krysset men det är sånt som händer.

SSK inledde dock sin vändning redan efter 43 sekunder av andra då Markus Seikola slängde iväg en puck från mittzonen. Och till sin och alla andras förvåning fick se en helt ostörd Ola Nilsson släppa in pucken mellan benen.

– Ja vi satsade ju på mål där men det blev inte ett sånt mål som man hade tänkt sig, ha, ha. Han (Seikola) sköt ett skott från mittzonen som ramlade in fast ett sånt skott ska väl inte gå in egentligen… det är inte så många målvakter som släpper in så värst många mål sådär men vi var glada ändå!

Det tog en period till innan kvitteringen kom, då Fredric Andersson smällde in 2-2 i början av tredje:
– Ja, vi hade några bra lägen i pp innan där också men det ville sig inte. Sedan var det väl inga jättechanser men vi spelar ändå upp oss och ju längre matchen går så blir vi bättre, malde på. Vi försökte ligga på dem och vi spelar ändå bättre totalt sett.

Vad tycker du om Freddes mål?
– Det var ett hopslag, Fredde fick pucken i mitten och satte den sedan i krysset. Det var skönt, säger Mattias Carlsson glatt.

Och ännu skönare var det så klart för honom att sätta segerpucken, efter 1.43 av förlängningen. En puck som väl åtminstone delvis får sättas på turkontot då pucken gick via baksidan av Örebrokeeperns ena grilla och in.

– Jag fick pucken direkt efter en tekning, tog ner den bakom mål och tänkte lira in till någon i mitten där men det blev lite markerat där och jag ville inte så den dit i fall de skulle få till en kontring då så jag la in den mot mål bara.

Och vallade in pucken eller?
– Ja det blev väl det eller så var det via någon armbåge eller något, jag vet inte. Men det var riktigt skönt att vi fick vinna fast vi inte spelar så jätte, jätte bra.

Vad är det som gör att ni inte kommer upp i rätt nivå?
– Hm. De spelar lite annorlunda hockey, även om vi ska kunna spela bättre trots det. Vi har kommit ut lite dåligt i de flesta av det här (kvalserie)matcherna. Det var lite bättre mot Rögle men annars så har vi kommit ut lite dåligt och det är väl lite där som vi tappar lite momentum

Men då måste ni å andra sidan vara bättre tekniskt och starkare mentalt än dem som har lyckats vända och vinna matcherna?
– Jomen det är ju så vi har spelat matcher hela 2011 stort sett. Vi har en mental styrka med oss eftersom vi har spela såna här matcher i nästan 30 eller i alla fall de 20 senaste omgångarna. Så vi känner oss starka, men för den sakens skull så ska vi ju inte behöva bjuda bort någon match från början. Så det, komma ut bättre, måste vi bli bättre på så vi får en bra start också, säger Mattias Carlsson.

På fredag väntar Växjö, som efter en pinne mot Modo nu ligger tvåa, på samma poäng som SSK men med sämre målskillnad.
– De verkar starka och de bör väl vara det bästa allsvenska laget eftersom de vann serien. Men vi får se på fredag, vi ska ha lite genomgång innan matchen också så att vi är väl förberedda

När det gäller Timo Seppänen så klev han av under matchen.
Jag har försökt kolla med Peter Popovic om det var en armbåge mot skallen som tog honom av isen men SSK-tränaren ville inte riktigt svara på det.

Om Seppänen kan spela på fredag och om Laatikainen har spelat färdigt för säsongen eller om han hinner komma tillbaka är alltså fortfarande oklart.

– Ja, jag vet inte exakt hur det är. Seppänen, där få vi se hur han mår i morgon och med Arto så är det lite från dag till dag.

Du har förhoppningsvis lite bättre koll under fredagen då kanske?
– Ja, vi måste vänta lite och se hur läget är då.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Detta kanske inte har någonting med denna artikeln att göra men vet du någonting om Ryan Lasch's vara eller icke vara i SSK nästa säsong?

Marie Hallman sa...

anonym: Vet inte, har inte hunnit kolla heller tyvärr. Ska försöka hinna med och kolla framöver