söndag 20 mars 2011

Luleå och Skellefteå till semifinal

Det blev en gastkramning i match sju, precis som väntat. Djurgården tog ledningen tre gånger om, först Daniel Brodin, sedan Mika Hannula och så till sist Mika Zibanejad. Och så nära, så  nära det var att Mika Zibanejads 3-2 mål blev avgörande och historiskt. Men icke då. 3-3 och så avgör Väsbykillen Robin Jonsson. Såklart. Lite typiskt att en 08:a ska ta Luleå till semif.


Skellefteå såg länge ut att köra över Linköping men LHC ryckte upp sig och satte lite press i alla fall. Imponerande av Anders Forsberg att ånga på så här under sitt första år som elitserietränare. Han gör mirakel med det laget.

Jag antar att Djurgårdsgänget är lite dämpade och kanske inte så pratsugna efter förlusten men jag ska göra ett försök att ringa någon i alla fall så får vi se. Går det så går det, typ.

Rent praktiskt innebär dagens resultat hur som helst att båda semifinalerna kommer att spelas enligt ordinarie schema nu, med början på tisdag.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Patetiska hemmadomare som kör en helt egen regelbok i slutspelet. Att ta den hakningen med tre minuter kvar och inte ta utvisningen på avskummet som drog i Mackan, det finns inte. Inte ett powerplay under mer än 70 minuters hockey. Så jävla pinsamt av Luleå och domaren.

/DIF

Jimmie sa...

Domaren var riktigt jävla pinsam i dag, hur kan han inte blåsa under hela matchen och sen när det är 3 min kvar börja ta för saker han inte tagit för på hela matchen!

Sen är det tydligen tillåtet att slå folk med klubban på halsen på målvakten och spela med höga klubbor uppe i Luleå.

Hoppas ni blir totalt jävla överkörda av SAIK så ni kan ta en paus från hockeyn och ta danslektioner i stället!

PINSAMMA LULEÅ!

Anonym sa...

Lika mycket hemmadomare som när han helt horribelt visade ut Komarek med 6,5 min kvar av match fyra efter att först ha släppt trippingen på Niinimaa tio sekunder innan...

Bitterheten lyser igenom.

Kalle sa...

Vad har du för koll på AIK egentligen Marie?
Mycket AIK-nytt att skriva om
1) Stefan Johansson har skrivit på nytt kontrakt
2) Christoffer Heino-Lindberg och Mattias Beck får båda inte förlängt kontrakt
3) Ett nyförvärv redan klart till nästa säsong (Gozzi fick inte säga det vid sponsorträffen i helgen då spelaren fortfarande spelade i slutspelet men det ryktas om Patrik Zackrisson. Borde väl kunna gå för Gozzi att berätta om det nu när Linköping åkt ur).

Marie Hallman sa...

DIF och Jimmie Ja det var lite märkligt att de inte tog en enda utvisning för det fanns några att ta.

Anonym: Det har varit en del bitterhet från Luleå med omjag inte minns fel?! ;0)

Kalle: ja jag hinner sova fem timmar per natt. Det är för jävligt att jag inte ringer Gozzi istället. Verkligen.

Marie Hallman sa...

Kalle: Att Stefan skrev på blev dessutom klart idag då kvart sju var en klar prio. Det om Heino, Beck och Zackrisson är ju bara rykten. Nu spred du ju andra felaktiga rykten här i kvälll så du får ursäkta men du är den sista jag skulle tro på just nu efter den pinsamma ryktesspridningen.

Jag gör den här bloggen själv samtidigt som jag frilansar för att överleva då jag inte tjänar något på bloggen. Jag kommer aldrig hinna ha med allt hela tiden så länge läget är sånt. Trist ja. Men så är det bara.

Marie Hallman sa...

jag har btw tagit bort några kommentarer. Blev för mycket hat där, jag orkar inte med det så jag tog bort det.

Kalle sa...

Marie: Vilka felaktiga rykten spred jag tidigare ikväll? Om du syftar på det jag skrev angående vad Häglund skrivit på AIK-forumet får du ta det med honom, så visade jag bara på vad han skrivit.
Skjut inte budbäraren är du bussig.

Det om Beck och Heino-Lindberg sade Gozzi på en sponsorträff i helgen. Han sade också att MacNevin har gjort sitt i slutspelet.

Här finns en källa om du anser den vara tillräckligt pålitlig. Det är Joakim Halls blogg på Nyheter 24.

http://nyheter24.se/blogg/aik-fotboll/2011/03/20/guldkantat-mote-pa-hovet/

Om du inte orkar klistra in länken och läsa den står det följande:

"Gozzi avslöjade att den utlånade Mattias Beck inte kommer att spela med AIK nästa säsong. Men man kommer till stor del att satsa vidare på årets succéspelare som då kommer att komma med en del rutin i bagaget, jämfört med inför den nu pågående säsongen."

"Josh MacNevin kommer tyvärr inte att spela mer i år, han blev sämre ganska nyligen efter hjärnskakningen. En ny spelare klar, men Gozzi ville återkomma om det.

- Heino har opererats i ljumsken och kommer inte att spela mer den här säsongen, och han kommer inte att tillhöra oss nästa år. Viktor Fasth har ju kontrakt, sedan får vi se hur vi löser målvaktsfrågan i övrigt."

Han berättade också om ett utökat samarbete med Almtuna.
"- AIK kommer att utöka samarbetet med Almtuna dit man kommer att låna ut flera spelare än man gjort i år."

Så som jag skrev: Beck och Heino-Lindberg på väg bort - en ny spelare klar.
Och den som det ryktas om från flera håll är Patrik Zackrisson som sagt. Jag kan inte göra mer än att återge det andra hävdar. Som sagt, skjut inte budbäraren.

Erixon sa...

Kalle> starta gärna en egen blogg när du så har höga journalistiska ambitioner.
Där kan du klippa in andras blogginlägg hur mkt du vill.

Tänk på att det är Marie som är ansvarig även för kommentatorsfältet.

Kalle sa...

Erixon: Och vad menar du med ditt inlägg? Att man inte får klippa in texter från andras bloggar? Det är just vad man får bara man uppger källan och det gjorde jag.

Jag har inga egna ambitioner att starta en blogg utan jag försöker bara hjälpa en bra blogg bli ännu bättre.

Dessutom klippte jag bara in en bråkdel av den dynga han i övrigt skriver och gav dessutom oseriösa skitsajten nyheter24 ett extra klick, vilket jag tycker dem ska vara glada för då det är en sajt man bara besöker i yttersta yttersta nödfall.

Rätt lustigt annars med Hall och hans blogg. Hur han plötsligt blivit väldigt intresserad av hockeyn och börjar rapportera om den när han inte skrev ett jota under lagets tid i allsvenskan och knappt något tidigare under serien - typiskt medgångare. Det är bara när det går bra som det är intressant att följa hockeylaget. Tragiskt.

Marie Hallman sa...

Kalle: Du har helt missförstått begreppet "skjut inte budbäraren". Det handlar om att någon som för fram korrekta fakta får skit för det. När du skrev om mig i går så förde du vidare oseriösa rykten coh avslutade inlägget med att slå fast att det var sant och patetiskt. En jäkla skillnad på det. Att komma med korrekt info är en sak, sprida skvaller och skitsnack en annan. Därav min reaktion.

När det gäller AIK, så visst, han kan ha sagt sådär Gozzi så tack för tipset angåendet det.Men jag kommer kolla upp om det stämmer först innan jag skriver något om det i såfall. Det är så jag jobbar, vill kolla med fler källor så att jag vet om det känns seriöst eller bara är rykten som går.