torsdag 10 mars 2011

Kvartsfinal 2, Djurgården-Luleå 1-2 (1-0, 0-1, 0-1)


 (Mark Owuya först in på isen. FOTO DANIEL PETTERSSON/jarnkaminerna.se)

Matchen: MMM+
Målvakter: Mark Owuya, Djurgården 90 % och Anders Nilsson, Luleå 96,9 %
Publik: 8 094 (slutsålt).
Domare: Wolmer Edqvist och Patrik Sjöberg.

Bäst i Djurgården  
MMM David Printz, b.
MM Mika Hannula, f.
M Kristofer Ottosson, f.

Bäst i Luleå: Chris Abbott, f.


(Klacken ökade när laget på isen tappade. FOTO DANIEL PETTERSSON/jarnkaminerna.se)

Kvällens ....


.... ljudnivå: Helt sinnessjuk decibel vid matchstart och tidvis under matchen och det bästa av allt, klacken fortsätta sjunga och peppa även när det gick emot.  

... jubel: När Mika ”Han är 17 år” Zibanejad fick motta priset för årets genombrott.


(Zibanejad , årets genombrott. FOTO DANIEL PETTERSSON/jarnkaminerna.se)

... tempohöjning: Djurgården inledde i ett klart högre tempo än i första kvartsfinalen, det rev sönder en del av Luleås spel och gav press ner i Luleåzonen. Tyvärr gick tempot ner igen efter målet och då fick Luleå spelet dit de ville, dvs inte alls lika långa tunga DIF-anfall.

... visa vilja: Mika Hannulas förarbete till sitt eget mål var riktigt hockeygodis då han brände runt kassen, med Luleåspelare hängandes efter sig men bara tog armen och viftade bort uppvaktningen samtidigt som han gick runt kassen och passade in till Andreas Holmqvist  via Mika Zibanejad.


(Mika Hannula gör 1-0. FOTO DANIEL PETTERSSON/jarnkaminerna.se)

... 1-0 (5.31) Mika Hannula (Mika Zibanejad, Andreas Holmqvist) Snacka om att jobba hårt.  Hannula spelare fram (se ovan) till Andreas Holmqvist som skjuter, det blir retur och någonstans där har Hannula hunnit runt målet i gen men nu på framsidan och trycker in returen. Snyggt!

... propp: Josef Boumedienne tacklade Pär Arlbrandt så att han försvann någonstans nere vid sargen. Skiljer en del i både längd och vikt så Luleåforwarden såg lite mosig ut när han direkt åkte till båset och satte sig.


(Halsdukstifo FOTO DANIEL PETTERSSON/jarnkaminerna.se)

... rökare: Fint instick av Brodin till Ottosson som dundrade i väg en stenhård projektil, dock lite för högt.

... reflexräddning: Luleås Konstantin Komarek fick på ett riktigt lurigt skott längs isen som Owuya mest slängde ut benet på, såg nästan ut som en sån där slå på knät så sparkar man reflex.

... open ice: ser man inte så ofta men David Printz open ice på Cam Abbot satte tvärstopp för Luleåforwarden

*** period 2 ***


(Nichlas Falk är en rutinerad räv. FOTO ANDREAS GRANDIN)

... räddning: Daniel Brodin hade ett skott efter 34 sekunder som enligt alla normala händelser borde gå in, det var öppet mål och bara att skyffla in pucken, men Luleåkeepern Anders Nilsson hann mirakulöst vända sig om, slänga ut klubban och styra undan pucken. Makalöst.

... open ice två: PRintz fick in en till, nu på Sebastian Enterfeldt efter ett par minuter av andra. Luleåforwarden for som en vante, landade på baken och  snurrade sittandes runt ett varv. ”Vad fan hände?” typ.


(Måljubel. FOTO JOHANNA LUNDGREN)

... skotträning: Bra press av Djurgården i inledningen av andra där man sköt och sköt och sköt och träffade spelare, efter spelare, sköt utanför , träffade Nilssons målvaktsklubba igen (!) utan att få utdelning.

...minipsykning: Marcus Krüger fullföljde ett anfall och bromsade in någon millimeter från den liggande Anders Nilssons målvaktmask. Det blev redigt med snö i fejan på Luleåmålvakten där.


(Krüger bjuder på snö. FOTO ANDREAS GRANDIN)
... 1-1 (7.07) Konstantin Komarek (Jonas Berglund, Janne Niinimaa) fullständig kalabalik framför Owuya där ett par Luleåspelare och tre, fyra Djurgårdsspelare hamnade i hög på varanda. Det blev videokoll, mest troligt för att utesluta spark och sedan beslut om mål.


(Var är pucken? FOTO DANIEL PETTERSSON/jarnkaminerna.se) 
.... indianare:  Tim Eriksson slog pucken rätt till Pär Arlbrandt, som kom fri med Owuya men inte lyckades överlista DIF-målvakten, vilket Tim tacksamt noterade...får man förmoda.

...sju man: Luleåspelarna hade lite bråttom var sju spelare på isen halvvägs in i andra, utvisning på det så klart.


*** period 3 ***

...1-2 (4.31) Chris Abbott (Fredrik Styrman) Ett inte alltför märkvärdigt skott som rasslar förbi både Staffan Kronwall och Mark Owuya in i mål.

.. utgång: Pierre Johnsson försvann ut genom ismaskinsentrén fyra minuter av tredje, oklart varför.


(Halsdukstifo över hela Hovet. FOTO ANDREAS GRANDIN)

... soppatorsk: Det kände som att orken och farten sakta men säkert bara rann ur större delen av Djurgården i tredje.

... ooops: väldigt nära att Luleåmålvakten , med lite hjälp av en utespelare som jag tror var Joonas Vikho kastade in pucken i eget mål men efter lite jonglerande så fick han till slut tag i pucken.

... oflyt: Det var en del lägen där Djurgården har någon lucka, bara ska trycka in pucken men det kommer någon skridsko, någon klubbspets, något litet skit ivägen. Som när Cehlin står vid ena stolpen, flera spelare stormar på Luleåmålet, det blir lätt kalabalik och för någon tiondelssekund så uppstår där en lucka men just som Cehlin skjuter kommer något i vägen och pucken ändrar riktning och går utanför.


(Brodin smäller på. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

... kollision: Marcus Nilson var på väg mot ett friläge, smällde ihop med en av domarna, och såg ut att ha riktigt ont när han tog sig av isen. Grimaserade illa över den knocken.

... fajt: Blev ett riktigt slutspelsgruff i slutet av tredje där Christian Fimpen Eklund och Fredrik Styrman hamnade i ett råkurr nere vid Luleåmålet. Tyvärr åkte även Josef Boumedienne ut för charging där och de två och en halv minut som fanns kvar av perioden för att kvittera handlade mer om att freda det egna målet i boxplay.


(Fimpen vs Styrman. FOTO JOHANNA LUNDBERG)
... sista chansen. Andreas Holmqvist slängde iväg ett skott ner mot Luleåkassen som Zibanejad jagade ifatt och sånär gick in med en sekund kvar, men nej. Det blev torsk och nu underläge med 0-2 i matcher.

Skotten i matchen: 32-20 (9-7, 11-9, 12-4)
Ställning i kvartsfinalen: Luleå leder med 2-0 i matcher.

5 kommentarer:

Erik sa...

Sakta i backarna Marie. Speciellt hög stämning var det INTE. Lite enerverande aptjatter någon gång emellanåt men på det hela taget betydligt mer lågmält jämfört med onsdagskvällen. Då kan man snacka om decibelnivå. Och Stockholms stolthet??? Ha ha ha. Det lag av Stockholmslagen som visat mest stolthet i slutspelet är ju AIK.

Till och med i TV4 Sportsändningen konstaterade reportrarna att det var betydligt högre ljudnivå kvällen innan.

Så du får gärna skriva sanningen Marie, det blir bara löjligt annars. Sen är ju ramsorna rätt fantasilösa också med det här konstanta växeltjatet om tränarnas namn. Brist på fantasi tydligen hos bananätarna.

Bengan sa...

Lillebror, vad fan håller ni på med? Se till att slå ut lappjävlarna så gör vi upp i Globen över sju finalmatcher sen!

Marie Hallman sa...

Erik: Sakta i backarna själv du! Det är stor skillnad på att vara där och att se det framför tvn och som jag upplevde det så var det skön stämning och jävligt imponerande att sjunga på trots motlut i slutet av matchen. Det är sanning. Hur man upplever stämning är subjektivt och så här upplevde jag det.

Anonym sa...

Hybrisgnaget.

Anonym sa...

Bengan: För en gångs skull är jag helt inne på din linje. Det vore sanslöst häftigt att möta er i en final.

Erik: Äh, stäng igen truten. Du har ingen aning om vad du snackar om.