torsdag 31 mars 2011

Jhonas och wesslau del 40 - första nollan för Jhonas


(Enroth höll första NHL-nollan. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/ arkivbild)


Jhonas Enroth går från klarhet till klarhet nu när han får hoppa in för Ryan Miller då och då.
Enroth har ägnat de 17 senaste dagarna åt träning men när Miller skadades av ett skott i bröstet i tisdags fick den förre SSK och Huddinge-keepern chansen i går, onsdag dvs natt mot torsdag svensk tid.

Och höll nollan! Sin första i NHL. Grymt!

Jhonas fick 23 skott på sig, tog alla och blev first star när Buffalo vann med 1-0 mot Rangers.
Mamma och pappa satt på läktaren och där snackar vi tajming. Eller som Jhonas säger till klubbens hemsida:

"Jag hade inte kunnat be om bättre tajming. Det är en skön upplevelse och jag börjar känna allt större självförtroende där ute för varje match jag får spela."

Att svensken inte matchats på två och en halv vecka oroade aldrig tränaren Lindy Ruff, som säger så här om att kasta in Enroth:
"När förberedelser och chanser möts... han gör ett jäkla bra jobb för oss i kväll. Han är en cool customer"

Rangers fick ett mål bortdömt i slutet av första då pucken gick in bakom Jhonas Enroth men efter att Ryan Callahan hade vält omkull Jhonas bakifrån varpå målet ogillades. Jhonas bästa räddning kom, enligt hemsidan, 15 sekunder in i tredje när han gjorde en slide mot en helt fri Derek Stepan.

"Han gav oss chansen att vinna. Vi vet vad vi kan vänta oss av honom och han levererade i kväll" säger Jason Pominville till hemsidan.
Den som vill kolla in lite sköna saves i matchen hittar dem här, på klubbens hemsida. Gå in där och välj mellan alla småklipp som finns, det står Enroth respektive Lundquist saves.

För Gustaf Wesslaus del har det varit matchfritt de senaste dagarna, så det finns inget att berätta där.

...i övrigt noterar bloggen att:

... Alexander Urbom och Andreas Engqvist gjorde varsin assist i tisdags för Albany respektive Montreal.

...Robin Figren gjorde en assist för sitt Bridgeport i onsdags, Andreas Enqvist hade match han med men satte inga poäng den dagen.

... Jacob Josefson fortsätter leva sin dröm i Devils. I går (natt mot torsdag svensk tid) kom den förre DIF-forwardens tredje NHL-mål då han i matchen mot Islanders (och inget annat) satte 2-0 målet på en retur, med ett handledsskott efter 3.23 av andra perioden. Jacob hade 11.58 i istid och målet kan ni spana in här.

... Marcus Krügers Chicago förlorade med 0-3 mot Boston i tisdags. Inga poäng av Krüger således men 14.22 i istid.

...Inga poäng för Oscar Möller heller, när hans LA Kings förlorade med 0-2 mot Oilers borta. Istiden var 15.17

3 kommentarer:

Anonym sa...

Känns som att vi kan glömma Möller nu. Det lilla jag har sett har varit tillräckligt bra för NHL. Nåja, det är bara att önska honom all lycka och hoppas att han återvänder hem när han har tröttnat på Amerikat. :)

Anonym sa...

Var det inte Islanders Josef mötte?

Marie Hallman sa...

anonym: ja risken /chansen, hur man nu ser det, att han gör bra i från sig gör ju att han kanske blir kvar där. Men å andra sidan vet man inte hur de här klubbarna resonerar, så vi får se. Men det känns ju som chansen för att ha ska komma till es minskat rejält.

anonym: jo de var det ju!!! Det var ju Jhonas som mötte Rangers. Sorry! Ska ändra! Bra att du sa till