fredag 18 februari 2011

SSK-Luleå 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)



( Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Matchen:MM+
Målvakter: Pontus Sjögren, SSK och Anders Nilsson, Luleå
Publik: 4 090
Domare: Wolmer Edqvist & Patrik Sjöqvist.

Bäst i SSK
MMM Ryan Lasch, f.
MM Jocke Eriksson, f.
M Stefan Bemström, b.

Bäst i Luleå: Pär Arlbrandt, f. .

 ( Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Kvällens...
... nyhet: Eller nymodighet kanske jag ska säga var att introt nu var den iceprojection som det har sagts vara på gång i typ ett år till elitserien. Nu är den i Södertälje, bra det. Såg helt okej ut.

  ( Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... fällning: Janne Niinimaa inledde matchen med en minst sagt korkad fällning av Ryan Lasch, såg ut som ett krokben, fast med klubban om ni förstår vad jag menar. Han bytte till och med hand på klubban för att fälla Lasch. Oproffsigt.

...comeback: Petri Pakaslahti kom in efter drygt 3.25 och satte genast fart ner mot målet och noterades för ett skott. Bra där Pakas!

... 0-1 (15.33) Janne Niinimaa (Pär Arlbrandt, Mats Lavander). Spel 5 mot 4. Hårt och precist dragskott långtutifrån av Niinimaa. Lavander skymmer och bökar föredömligt och gör det svårt för Sjögren att se skottet.

... vad faaan?: Pierre Hedin la en fin pass till Ryan Lasch som hade öppet mål men lyfte pucken över målet. Man såg sedan tydligt hur han bara faaaaaan. Typ. Eller fuck sa han nog.

 ( Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... time out: Luleå tog tidig timeout, redan i slutet av första, då SSK hade lite tryck mot Luleåkassen. Intressant att se hur backen Niinimaa stod och pekade och gestikulerade mot kollegan Elias Fälth och aningen missnöjd talade om för honom vad han skulle göra och inte göra.

... friläge: Jonas Vikho kom helt solo med Pontus Sjögren 45 sekunder in i andra, kroppsfintade lite men Sjögren var bra med och var hur säker som helst där.

..piruett: Det var rätt så mycket ställningskrig i andra, Mathias Månsson kände för att liva upp det hela och drog på en liten piruett när han hade fått pucken och åkte längs kanten upp mot Luleåmålet. Inte så klokt kanske men samtidigt lite kul med en spelare om bryter mönster.

... press: SSK fick till ett fint tryck i mitten av andra och noterades för fem bra skott (och chanser)  mellan 11.58 och 13.35. Skotten kom frånAlmtorp, Matte Carlsson, Laatikainen och Jocke Erisson gånger två. Ett av Jockes skott gick i i kryssribban.

... 0-2 (15.50) Sebastian Enterfeldt (Pär Arlbrandt, Simon Hjalmarsson). Fint klapp klappspel, där tre Luleåspelare kommer på rad, Hjalmarsson bär upp pucken i mitten, passar ut till Arlbrandt på högersida, han skickar pucken rakte över till Enterfeldt på vänstersida, han dunkar till med ett stenhårt skott. Riktigt snyggt.

...beef: Pierre Hedin och Chris Abott tog en egen liten boxningsmatch framför Luleåmålet.

 ( Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

...sabotör: Cam Abbot laddade för president och fosterland och ... pang där gick plexig snett bakom målet.

... knock: SSK-backen Timo Seppänen och en av linjemännen vände åt samma håll och smällde ihop i en redig krock. Seppänen låg kvar en stund på isen, såg rätt däckad ut,  men reste sig till slut.
 ( Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

…soppatorsk? SSK sköt fyra skott, Luleå fem i sista. Hm. Om man nu jagar reducering så bör man skjuta mer… men det sköts, dock för långt utifrån och för långt bredvid målet för att de skulle räckas tydligen.

…0-3 (19.44) Pär Arlbrandt (Chris Abbot). Mål i tom kasse.

Skotten i matchen:  25-17  (7-6, 14-6, 4-5)

Inga kommentarer: