måndag 7 februari 2011

Jhonas och Wesslau del 29 - Wesslan firade födelsedagen med seger


En vinst och en förlust blev det för Gustaf Wesslau som fyllde 26  år i helgen.
”Wesslan” fick ta en förlust på fredagen 1-2 mot Providence efter att ha tagit 23 av 25 skott.

Vinsten kom, passande nog på födelsedagen, det vill säga i lördags då Springfield vann med 4-1 mot Robin Figrens Bridgeport.  Wesslau tog 24 av 25 skott, Robin Figren sköt ett av dem och enda baklängesmålet  för Wesslau kom 2.46 i första. Dubbelt grattis får man väl säga då lite i efterskott…

Jhonas Enroths Portland spelade två matcher i helgen, båda mot Conneticut.
Jhonas stod på lördagen då det blev förlust 3-4. Han tog 25 av 29 skott, släppte in tre av målen i andra och ett i tredje.
På söndagen blev det vinst, 3-2 men då vaktade Jhonas båsdörren medan David Leggio stod i målet.

********

I övrigt noterar bloggen att…
… det har varit lite snålt med poäng för 08-svenskarna. Jacob Josefson och Alexander Urbom spelade två matcher i helgen, blev inte poäng för någon av dem. Detsamma gäller Andreas Engqvist och Robin Figren som både spelade två matcher med 0+0.

Linus Klasen fortsätter dock ösa in poäng. Det blev en assist mot Rockford (assist till 1-1) när Milwaukee vann med 4-2 hemma på fredagen och 2+1 på lördagen då Grand Rapids besegrades med 6-2. Klasen sköt fyra skott,  av dessa blev alltså två mål. 2-0 i första , 3-0 i andra, sedan spelade han även fram till 6-1 i tredje och blev first star i matchen. Klasen är poängbäst i laget med sina 43 poäng (22+21). I Ligan är han dock på 17:e plats, bäst är Corey Locke i Binghamton som har gjort 64 poäng (16+48). Kollar man däremot bara på mål så är Klasen åtta i ligan. Där är Jhonas Enroths lagkompis Mark Mancari i topp med 28 mål.  Just Mancari vräker in mål år efter år, en godbit för elitserielagen att titta närmare på kanske?

Oscar Möller går sällan utan poäng i flera matcher i rad. Han hade visserligen 0+0 mot Worcester i fredags men gjorde två mål, 2-0 i första och 3-0 i andra mot Albany på lördagen och blev 2nd star i den matchen. Jag vet inte hur han ställer sig till att komma hem men om han är sugen hoppas jag att något av Stockholmslagen hugger och i så fall ligger nog DIF bäst till för Spångakillen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

det intressanta att titta på är ju PPG eftersom spelare flyttar upp och ner i AHL så kan en spelare med mycket bättre PPG komma längre ner på listan just pga att han inte har spelat lika många matcher i AHL laget.

Marie Hallman sa...

anonym: det är möjligt men jag tittade på de topplistor som AHL själva använder, finns på theahl.com och klickak på stats