onsdag 16 februari 2011

Fasth: "Man känner stödet och trycket i ryggen"

(Fasth och en redig snus, dubbelprilla. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Victor Fasth gjorde en kanonmatch, tog 28 skott av 30 och var en stor anledning till att AIK var nära, nära tre pinnar - även om det till slut bara blev en.
Så här säger Fasth om…

… den tillknäppta matchen:
– Det blev ett ställningskrig där ute, båda lagen spelade bra försvarsspel och ingen ville släppa till något.  Båda kommer ut och spelar jävligt disciplinerat, det är inte lika mycket tuta och köra som det har varit i de tidigare derbyna. Det märktes att både ville och behövde vinna utan att bjuda in det andra laget.

… om det är tabelläget som gjorde att det blev så tillknäppt?
– Det är möjligt att det är så.

… AIK hade snackat om att spela mer försiktigt?
– Nej, inte alls. Utan det är väl tvärtom så att vårt spel bygger på fart och att vi ska kriga mer och hårdare än våra motståndare och vi gör det bra men Djurgården står upp bra också, därför blir det en jäkligt tajt match.

… Djurgårdens 1-1 kvittering med 3.08 kvar av tredje:
– Det blir en passning inåt till Holmqvist, han klappar till och jag hinner inte få ner benskyddet tillräckligt mycket, det är väl inte mycket mer att säga om det.

… straffarna, där Fasth tog en av tre. Djurgårdens John Norman och Mika Hannula satte sina straffar:
– Det var två bra straffmål, det är inte mycket att snacka om. Jag hade självklart velat ta dem men det gick inte.

… hur stressande tabelläget är (elva men på samma poäng som tian Modo)?
– Alltså man kan bara fokusera på det man gör för tillfället. Det är ingen idé att fundera på det man ska göra om tio minuter. Det är bara det som händer här och nu som vi kan påverka.

… hur tung den här förlusten var:
– Det är jäkligt tungt, vi måste upp på vinnarspåret igen. Nu fick vi en poäng men vi måste upp igen, vi har Frölunda på torsdag, borta. Vi måste lägga fokus på den matchen nu.

… han vill ändra något från derbyt till Frölundamatchen?
– Nej, vi gör en bra match. Sedan kanske vi måste sätta mer press nere vid deras kasse. Vi har bra press idag också men Djurgården gör det bra i jobbet med att stänga ute oss.

… att det var gruffigt runt målen
– Jomen det är det spelet som är i elitserien, det är tufft när spelarna tar sig in på mål, det är bara för mig att försöka stå emot.

… den fina stämningen och inte ett bråk inne i arenan:
– Jag vill tacka våra fantastiska fans, de är återigen så bra att de ger en gåshud. Det är underbart och det är skönt att både förra derbyt och det här fick bli den hockeyfest som det ska vara.

… AIK:s tre tifon, ett för varje period:
– Man hinner inte titta så mycket så, eftersom man måste koncentrera sig. Men man känner stödet och tryckte i ryggen, det är fruktansvärt skönt att ha det med sig.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Såklart öppnar du med en aik-intervju. Vad har hänt?
Förra säsongen var det mycket DIF, nu mycket aik. För mycket.

Tillbaka till DIF-spåret tack, men annars gör du ett bra jobb!

Anonym sa...

Den kommer säkert! Sitt lugnt i båten.. ;)

Jojo

Marie Hallman sa...

Anonym jag ville lägga DIF intervjun först eftersom de vann och då måste man lägga ut den sist för att få den först på sidan. Pga att de hamnar så tidsmässigt... är lite trött men knappar på vad jag kan här.

Jojo tack du, jag hoppas du gick och la dig för detta tar tid tyvärr, är så trött att det går extra långsamt.