lördag 5 februari 2011

AIK-SSK 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)


 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Matchen MMM
Målvakterna: Victor Fasth, AIK, 92,9 %  och Pontus Sjögren, SSK 86,4 %
Publik: 5 821
Domare: Sören Persson och Ulf Rönnmark

Bäst i AIK
MMM Oscar Steen, f
MM Victor Fasth, mv
M Stefan Johansson, b.

Bäst i SSK
MMM Linus Videll, f
MM Jonas Almtorp, f.
M Mathias Månsson, f.

Kvällens...
... sena ankomst: Domarparet Sören Persson och Ulf Rönnmark bör justera sina klockor, kom sist av alla så att spelarna fick åka runt och vänta innan det till slut blev nationalsång.

...offervilja: Mathias Månsson är för skön, som den mannen sliter, ställer sig ständigt i vägen för alla skott som kommer. En riktig energispelare.

.. indianare: Oscar Steen la pucken på bladet till Patrik Carlsson som kom fri med Victor Fasth, som dock gjorde en steensäker plock.

... 1-0 (6.08) Daniel Rudslätt (Stefan Johansson) spel 4 mot 5. SSK hade precis fått PP, skott av Seikola precis utanför AIK-kassen, pucken studsar på en domare, där snor AIK-backen Stefan Johansson åt sig pucken, passar upp till Daniel Rudslätt som åker ifrån alla och iskallt drar upp ett stenhårt skott i bortre krysset bakom Pontus Sjögren i SSK-målet.

(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... 1-1 (8.37) Linus Videll (Pierre Hedin, Jonas Almtorp). Videll skickar in ett inte alltför hårt skott som studsar till,  ändrar riktning och ställer Fasth.

... ”fel gubbe”. Var i slutet av första väldigt irriterat på isen med några små påkörningar här och där och till slut rök SSKs Mathias Månsson och AIKs Daniel Rudslätt ihop. Månsson kopplade värsta greppet om Rudslätts huvud och nacke och sedan stod de lite så, så någon fajt blev det aldrig men det blev varsin utvisning. Månsson för roughing, Rudslätt för crosschecking. Efteråt bad Månsson om ursäkt, han hade nämligen tagit fel på spelare! Det var någon annan som skulle in i skruvstädet där.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se) 

...segaste byte: Rastislav Pavlikovsky gled i sakta mak, på ett ben och verkade fundera på dollarkursen eller något. Inte bra, inte bra alls. Ger helt fel signaler. Dags för tränarduon att ge lite signaler till slovaken kanske?

... 1-2 (1.21) Jonas Almtorp (Linus Videll). Skott av Videll, retur ut till Almtorp, ny retur som Almtorp också tar och då sitter målet där till vänster om Fasth.

(Foto:www.hockeymedmariehallman.se) 

... 2-2 (12.01) Oscar Steen (Oscar Ahlström, Victor Ahlström) Lustig situation där Oscar Ahlström lägger en puck mot främre stolpen, Steen tar returen, Sjögren kastar sig på mage och räddar – ser det ut som och  Steen åkte först förbi målet med en halvt uppgiven gest men såg i samma sekund att Sjögren inte hade haft  riktigt grepp om pucken som letade sig in vid främre stolpen.  


... 3-2 (0.27) Oscar Steen (Jonas Liwing)  Jonas Liwing sköt ett skott, studsar ut igen. Sjögren ska raka åt sig pucken med klubbladet men lyckas på något vis få iväg pucken bort mot Steen som dyker upp Steen vid ena stolpen och sätter trean.  

…hjälm: Ryan Lasch lyckades tappa hjälmen och fick åka och byta.

(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

…friläge- nästan: Christian Sandberg var så när fri med Sjögren, la över pucken på backhand men skjuter sedan utanför.

… timeout: SSK tog timeout med knappt två minuter kvar, plockade målvakten och jagade febrilt. Men AIK höll emot tills slutsignalen gick.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

… skadekoll, AIK: Johan Andersson klev av i andra, efter att ha fastnat i isen med skridskon. Inre ledbandet befaras uttänjt, bättre besked kommer efter läkarkoll på måndag.

…platsbyte: Tre pinnar till Gnaget som klev upp på elfteplatsen och noll poäng till Frölunda mot Timrå. Frölunda är nu ny jumbo i tabellen.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Viktiga poäng AIK! Härligt jobbat av grabbarna. Nu gäller det bara att f o r t s ä t t a att jobba lika hårt i de FÅ matcher som är kvar av säsongen!

Spännande och skitkul! :) Öka!

Jesper sa...

Härlig seger mot laget utan både själ och skönspel. Hoppas innerligt att SSK går till kvalserien och ryker så det skriker om det. Ingen seriöst hockeyintresserad person skulle sörja speciellt mycket. Den som säger något annat är en hycklare och är inte tillräckligt insatt.

BigD sa...

Jesper vilken jäkla tomte du är, SSK utan själ? Bara Sveriges anrikaste och vackraste förening!

Som om AIK har skönspel, sämsta truppen någonsin i ES men man räddas kvar endast utav en spelare och det är Fasth i kassen, annars är laget oerhört uselt och hade varit avsågat redan i november.

Ingen skulle bry sig nämnvärt om AIK åkte ur, för det är bara gnagare som tror att AIK engagerar så mycket men ingen bryr sig i själva värket om gnaget.

En riktig pajasförening med pajasfans!

Hans sa...

Kan inte påstå att jag gillar SSK men inte tusan skulle jag vilja byta ut dem mot Mora, Rögle, Västerås eller någon annan halvmessyr från HA? Då är SSK tusen gånger roligare att möta. Dessutom har det blivit lite speciella (småhetsiga och tuffa) matcher när vi möts nu för tiden så jag vill absolut ha SSK kvar. Ser bra mycket hellre att t.ex. Timrå försvinner. Där kan vi snacka om intetsägande lag.

Marie Hallman sa...

anonym: Ja verkligen viktiga poäng. Helt galet tajt nu, det kan bli allt möjligt nu för minst hälften av lagen. Kul tycker jag också!

Jesper och Big D: Aldrig funderat på att stötta er egen klubb istället för att spy galla på någon annnans?

Hans: Tänk om det blir TImrå och Frölunda?! Då om inte förr kommer det kanske bli 14 lag i elitserien...