onsdag 16 februari 2011

AIK-Djurgården 1-2 e straffar (0-0, 0-0, 1-1, 0-1)


(Daniel Brodin vs Oscar Steen. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Matchen: MMMM
Målvakter: Victor Fasth, AIK, 93,1 % och Mark Owuya, Djurgården 94,4 %
Publik: 11 316
Domare: Thomas Andersson och Wolmer Edqvist

Bäst i AIK
MMM: Victor Fasth, mv
MM Daniel Bång, f,  och Richard Gynge, f.
M Twinsen Ahlström, f och Stefan Johansson, b.

Bäst i Djurgården
MMM Mark Owuya, mv
MM Patrick Cehlin, f.
M Andreas Holmqvist, b, och Marcus Krüger, f.


(John Norman vs Daniel Rudslätt. FOTO ANDREAS GRANDIN)
Kvällens...

... löfte: George Laraque intervjuades på jumbotronen inför matchen och den förre Montreal-stjärnan hann lova ett par tre gånger att han spelar i AIK nätsa säsong.

... jubilar: AIK fyller 120 år, just på matchdagen. Det firades med en film med höjdpunkter, ett snyggt första tifo över klacken och Tommy Nilsson vid nationalsångsmikrofonen. Han fick dock kämpa i motvind då Djurgårdsklacken försökte dränka Du gamla du fria – inte snyggt, det är ändå nationalsången! Men han har rätt bra pipa (och mikrofon) så det hördes ändå.


(Tifo vid nedslätt "för evigt trogna". Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... strykare: Mark Owuya var på helt fel ställe och Fredrik Carlsson fick öppet mål efter 16.48 men sköt utanför.

... heta zoner: Det var tidvis avvaktande spel (eller så såg det mest ut så här uppe under taket, allt ser långsammare ut här) men det kändes lite... avvaktande. Utom vid målen, där blev det tre fajter på slutet, två hos Fasth och en hos Owuya.


(Daniel Printz vs Daniel Bång. FOTO DANIEL PETTERSSON/JARNKAMINERNA.SE)

... dubbeltifo: AIK klacken bjöd på ett nytt tifo inför andra perioden. Stiligt!


(Tifo period två. "styrka, stolthet, tradion sedan 1891" Foto:www.hockeymedmariehallman.se)
... puck längs mållinjen: AIK fick chansen till spel i fem mot tre i 24 sekunder precis i början av andra, men det blev inget mål där, trots att pucken såg ut att glida längs mållinjen vid ett tillfälle.

... tackling: Patrick Blomdahl tryckte till en Djurgårdare, jag hann inte se vem, så att han nästan flög in i AIK:s bås, Bjurling som stod precis där fick kasta sig bakåt för att inte hamna under.


(Cehlin vs Tärnström med Fasth underst. FOTO JOHANNA LUNDBERG)
...beef: Patrick Cehlin och Dick Tärnström hade någon pågående beef under matchen, det blev några smågruff de emellan framför allt nere hos Fasth.

( FOTO DANIEL PETTERSSON/JARNKAMINERNA.SE)

...friläge: Richard Gynge fick världens frispelning från kanten av Patrik Nemeth kom fri med Owuya men skjuter på något vis på och över DIF-målvakten och åker frustrerade därifrån med ett faaaaaaaan typ. Såg inte riktigt var pucken gick men möjligen gick pucken axel eller hjälm och studs ut.

(Patrik Nemeth vs Mika Zibanejad.  FOTO JOHANNA LUNDBERG)
... plock: Mycket fin plock av Owuya tretton minuter in i andra, på ett skott från Daniel Bång som fick en fin pass från kanten av Sandberg.

... soloraid: Grym genomkörning av Patrick Cehlin som förde pucken över hela isen ner mot Fasth men där fick han inte riktigt till skott som AIK-målvakten dessutom var bra med på.

... trippeltifo: Det var faktiskt ett nytt tifo till tredje perioden också. Starkt.


(Tifo period tre "Grattis på 120-årsdagen vår älskade klubb". Foto:www.hockeymedmariehallman.se)
... måltorka: Mycket hade jag väntat mig men inte att det skulle ta ända till 7.06 in i tredje innan det blev mål.

... 1-0 (7.06) Johannes Salmonsson (David Engblom, Daniel Bång) Bång bryter in från kanten, gör en fint i mittzonen, kommer på linje med David Engblom som styr pucken med en lätt touch vidare till Johannes Salmonsson, som sätter 1-0 i öppen kasse och får total glädjefnatt.


(Ingen ger sig vid slaget om Stockholm.. FOTO DANIEL PETTERSSON/JARNKAMINERNA.SE)
… skadekoll: AIK-backen Dick Tärnström klev av i mitten av tredje. Det var lite snålt med info efteråt om varför men tydligen fick han problem med en fot, i kombination med att han ”såg seg ut tyckte tränarna”.

…1-1 (16.52) Andreas Holmqvist (Marcus Krüger, Kristofer Ottosson) Ottosson kommer på vänsterkanten, spelar ner pucken bakom mål, där skickar Krüger upp pucken till Holmqvist som kommer insmygandes från högerkanten och klipper till. Pang och 1-1.


(Krüger och Holmqvist jublar efter 1-1. FOTO ANDREAS GRANDIN)

…ribbträff: Christian Sandberg sköt klockrent mitt i ribban med 2.08 kvar av tredje.

…blodvite: Fredrik Carlsson fick en klubba i ansiktet två minuter in i förlängningen, såg inte helt skönt ut.


(Oscar Steen vs Staffan Kronwall. FOTO JOHANNA LUNDBERG)
…fotarbete: Marcus Nilson tappade klubban tre minuter in i förlängningen men löste situationen med snabba fötter, som skickade iväg pucken istället.


(Jonas Liwing vs Mika Hannula. FOTO ANDREAS GRANDIN)
…sista spelchans: Daniel Widing fick på ett skott med sju sekunder kvar av övertiden som drog ner ett ooooooh över hela Globen.


(Richard Gynge sätter sin straff.. FOTO JOHANNA LUNDBERG)
…straffar: John Norman stänkte upp sin i krysset, Victor Ahlström fick inte riktigt upp pucken som han hade tänkt sig och sköt på Owuya, Mika Hannula gjorde som Norman, Richard Gynge gjorde som han brukade, snabbt hårt skott och mål, Mika Zibanejad sköt stolpen ut, Jonas Liwing fick inte heller upp pucken riktigt och sköt på Owuyas benskydd. Hannulas straff blev matchvinnande skott.


(Victor Ahlström får inte straffen förbi Owuya.. FOTO JOHANNA LUNDBERG)
… frågetecken: Mario Kempe fick inte en sekunds speltid. Var inte skadad och var sugen på en straff men det blev inte så. Han är killen som kan bryta tillknäppta mönster som i den här matchen, märkligt att han inte ens fick några byten.

… höjdare: Inte en bengal, inte ens ett knallskott, inga bråk varken internt eller mellan klackarna utan bara en fantastisk dånande sånginsats som började redan en halvtimme innan matchen och sedan bara fortsatte och fortsatte. Precis som det ska vara. Kalasinsats av klackar och övrig publik!!

Skotten i matchen 18-30  (4-7, 8-10, 5-7, 1-5, 0-1)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Varenda dif-***** som förstör nationalsången borde veta hut!

Anonym sa...

ni har bara 3000 på hovet!
ni har bara 3000 på hovet!

DJUUUUUUUUUU

Natangor sa...

"Efter gårdagens läktarskandal i Globen tror jag inte längre att det finns något hopp. I fortsättningen får derbymatcherna spelas utan publik och generera båda klubbarna tre minuspoäng redan innan nedsläpp. Jag menar, våldsamheter och upplopp är en sak, men igår togs det till en helt ny nivå. Jag citerar Dagens Nyheter:

"Djurgårdens klack gjorde bort sig redan innan match och störde Tommy Nilsson under hela nationalsången."

Här kommer Tommy Nilsson, denne nationalskald och ex-svärson till självaste Lill-Babs, till Globen för att sjunga vår svenska nationalhymn från 1844. Och så blir han störd, inte bara under delar av framförandet, utan som DN skriver: under hela nationalsången.

Ett stort tack till DN:s utsände, som enligt obekräftade källor rapporterade från matchen iklädd folkdräkt, för att han vågar uppmärksamma detta gigantiska övertramp."

Marie Hallman sa...

Natangor: ha ha alltså det är inte snyggt men är det inte värre än så, så tror jag alla är nöjda och glada.

Nick sa...

Tycker dem ska sluta köra nationalsången i Elitserien det är så utjatat nu att ha det match efter match efter match.
Nej helt rätt att dränka den i annan sång, blir så trött på gnället.

Niklas Persson sa...

Börjar tröttna på domarna i elitserien nu...

Kompensationsutvisningar i varje match, släpper 12 hakningar tar den trettonde...

Igår en klockren goalieinterfeerence på Owuya av Blomdahl inget att snacka om. Ändå ska fega Andersson ta en kompensation på Krüger sen...

Så himla trist!

Kan du inte fråga en domare hur dom tänke kring fasthållningar och hakningar? När man släpper sex, sju för att ta den åttonde som är exakt likadan?

Marie Hallman sa...

Nick: jo det är lite tjatigt. Men när den nu sjungs kan man ju visa lite respekt för den tycker jag.

niklas: man får inte prata med domarna längre. förr fick man ringa och fråga men nu ska domarbasen ta allt och han vet aldrig vad som hänt så det blir moment 22 typ.

Anonym sa...

Kan upplysa om att vi var flera i klacken som stod med armarna i kors helt knäpptysta under nat.sången du vi delar din uppfattning Marie. Tyvärr var det högljudda kids som buade högst och mest.