onsdag 12 januari 2011

Widing: " De drar på sig utvisningar som vi utnyttjar"

(Widing börjar få ordning på målskyttet. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Det tog en höst av väntan, men nu har Daniel Widing börjat hittar rätt igen. Han gjorde två mål mot AIK och har gjort fyra mål på de tre senaste matcherna:

Det blir två mål i dag och det är väl det som de har tagit hit mig för att jag ska göra men jag tycker att jag har gjort bättre matcher förr fast utan att göra mål i de matcherna. Men det är klart, man syns ju inte om man inte gör mål, konstaterar Widing.

Han var, liksom övriga spelare glad över att få spela derbyt utan stök och avbrott:

Ja det var fantastiskt, inget hände!  Nu fick vi spela ut i (på isen) istället. Vi har väl lite flyt som får två pp-mål i andra, men det var det som avgjorde. Sedan åkte vi mycket skridskor så att de drar på sig utvisningar som vi utnyttjar. Just det har vi inte gjort förr.

Nu var första målet i ärlighetens namn en skänk från AIK då de två backar som gick inför att rensa i stället skickade pucken in i eget mål:

Jag får en tidig passning av Krüger, ville in och skjuta men jag  är på väg och ska passa, vilket jag inte ska göra i det läget. Då går pucken först på backen som går mot mig och sedan via en AIK-kille (Peter Nolander) till och in. Där får vi ett flytmål, säger Widing och fortsätter:
  
Men det är nästan det bästa – att få göra de där flytmålen. De behöver man inte jobba så hårt för, de bara kommer som när man står framför mål och någon skjuter och de bara tar på en och går in. Det är skönt.

Vad säger du om ditt andra mål (4-1)?
Vi skulle bara hålla i pucken i två minuter, men till slut tröttnade de på att sätta press, det ser Krüger direkt och lägger en grym passning till mig. Det var bara att sätta dit klubbladet direkt.

AIK spelade ut er i de två första derbyna. Nu har ni varit starkare i två, vad är det som gör skillnaden?
Förhandssnacket var väl att vi har ett bättre lag, men samtidigt så kunde den här matchen ha gått åt vilket håll som helst. 4-1 kan låta som stora siffror men jag tycker att det var en väldigt jämn match. De har många chanser också. Vi har lite tur som får två pp och gör mål där – eller tur var det väl inte, vi jobbar till oss de lägena. Vi sa att vi skulle gå in och utmana deras backar så får vi pp och det är så det blir också.

Och du har gjort fyra mål på fyra matcher nu? Jag säger som Gynge sa… vad hände?
Ha, ha, ja…jag vet inte, men Krüger är en bra spelare och vi har väl börjat hitta varandra, så lätt är det…Det är ju bara titta på assisten, det är Krüger som har spelat fram till alla mina mål... sedan kan det ha och göra med att jag har fått mer självförtroende också. Det är ju så, när man gör mål så tänker man inte då bara gör man. Börjar man tänka så gör man inga mål.


Daniel Widings mål i höst (fetmarkerat): 25/9 Skellefteå (h)  1-0, 22/12 AIK (b) 1-0, 2/1 HV71 (b) 0-1, 6/1 Timrå (h)  2-0,11/1 AIK (h) 1-0, 4-1.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken bild! Vill också se Widing utan tröja.. Du måste ha världens bästa jobb! ;)

Marie Hallman sa...

Anonym: ha ha, jag ska hälsa honom det! Han protesterade lite först men jag lovade att inte visa allt för mycket bar hud, han har dock godkänt den här bilden :0))

Anonym sa...

Oj då! Hälsa honom att jag inte menade nåt illa. Och att jag uppskattar honom som hockeyspelare minst lika mycket! :) Och tack till dig Marie för Sveriges bästa blogg!
/Mary