lördag 8 januari 2011

SSK-Brynäs 5–3 (3-0, 1-1, 1-2)

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Matchen: MMMM
Målvakterna: Pontus Sjögren, SSK 88 % och  Thomas Greiss, Brynäs 33 % Niklas Svedberg, Brynäs 80 %
Publik: 4 384
Domarna:  Christer Lärking och Tobias Björk.

Bäst i SSK
MMM Arto Laatikainen, b.
MM Mathias Månsson, f.
M Patrik Carlsson, f.

Bäst i Brynäs: Eero Somervuori, f.

Kvällens...

  (Lehoux ladadr. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... comeback: Yanick Lehoux välkomnades med ett dånande jubel, egen banderoll och en plats i förstafemman med Linus Videll och Jonas Almtorp som båda var febersjuka dagen innan men fräscha nog att spela nu.

... jubilar: Robban Carlsson spelade sin 701 match i SSK och elitserien, den 700:e kom på bortaplan så han hyllades med stående ovationer  och en specialdesignad tröja att ta med hem nu. Stort.

 (Robban jubilerar och hyllades. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... energikick? Det hann inte ens gå två minuter så stod det 3-0! Till SSK och då hade Brynäs hunnit byta målvakt efter det andra målet. Första målet kom för övrigt i matchens allra första byte.

... 1-0 (00.15) Arto Laatikainen (Jonas Almtorp, Markus Seikola) Nedsläpp,  SSK får ner pucken mot Brynäs kortsida, Seikola skickar pucken till Almtorp som står nere i ena hörnet och skickar in pucken till Laatikainen som laddar in ettan efter bara första sekunden, matchens första skott för övrigt.

... 2-0 (1.22) Mathias Månsson (Martin Chabada, Markus Seikola)  Månsson tänker runda kasse för att lägga in pucken köksvägen men ser ett läge innan och slänger bara iväg pucken som går in.. Greiss ser inte ut att fatta vad som händer och byts ut efter att ha släppt in två mål på tre skott (!)

... mardrömsarena? Stackars Greiss, sju insläppta och eget självmål senast han var här och så den här starten nu. Tysken blev utbytt efter 2-0 och lär väl drömma mardrömmar om Scaniarinken ett tag framöver.

  (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... 3-0 (1.47) Patrik Carlsson (Markus Seikola, Ryan Lasch) spel 5 mot 4.  Skott av Seikola från blå som Carlsson kryper ihop och styr in. Svedberg som precis hade bytts in 25 sekunder tidigare signalerade för hög klubba men det var det inte, visade en videokoll. Skottet var föresten den första som Svedberg fick på sig, så tung start för honom med.

... beef: blev lite grinigt i Brynäs efter katastrofstarten, och lite gruff halvvägs in i första där Patrik Carlsson och Jonathan Granström bytte telefonnummer med varandra...

... räddning: Svedberg räddade ett skott med klubbskaftet, måste ha varit ett hårt skott för det gjorde så att klubban flög ur handsken.

... gäst: Vem står och tar en kaffe i pressrummet om inte... Mats Sundin?! Han brukar vara på Djurgårdens matcher så det är ju inget ovanligt att han ser hockey men i Templet är han inte så ofta. Men Mats förklarade att han känner Per Nygårds och att han var där för att hälsa på honom som kompis. Inte mer med det.

... 4-0 (3.21) Mathias Månsson (Martin Chabada). Månsson får pucken vid mitten av långsidan, pinnar på ner mot Svedberg och lägger pucken retfullt under armen på Brynäsmålvakten.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... 4-1 (6.21) Eero Somervuori (Sebastian Lauritzen, Andreas Dackell). Spel i 5 mot 4. Somervuori står och måttar och siktar och prickskjuter till slut in reduceringen i pp med ett handledsskott.

...  öppna mål: SSK hade lite tur i inledningen av tredje då Brynäs lurade ner Sjögren på isen och hade öppet mål men Magnus Kahnberg fick inte riktigt ordning på pucken som sedan hamnade under Sjögrens rygg.

...indianare: Brynäsbacken Jörgen Sundqvist skulle lägga en dropp lite snyggt mellan benen bakåt till en lagkamrat men det såg Ryan Lasch som snodde pucken och satte fart mot Brynäsmålet, där han blev upphakad. Inget mål men väl pp för SSK.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... ramsa: ”sist i tabellen men krossar er ändå”.

... 4-2 (11.26) Eero Somervuori (Mattias Ekholm, Jonathan Granström) Vunnen tek, pass in till Somervuori som klipper till stenhårt, skottet går lågt till höger om Sjögren.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... anstormning: Helt galet tryck från Brynäs i tredje, och än värre blev det efter 4-2 och senare 4-3. Det vädrades kvittering men SSK höll emot.

... 4-3 (12.55) Lars Jonsson (Andreas Dackell, Eero Somervuori) spel 5 mot 4. Jonsson har först ett skott i stolpen, får ny chans och kör nu stolpe in i stället.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

...påkörning:  SSK målvakten blev lite lätt rammat med 1.09 kvar. Jag satt och skrev förstatexten febrilt så jag missade av vem men det ledde till lite gruff där ett tag.

... 5-3 (19.32) Robert Carlsson (i tom bur). Carlsson tar pucken och för den omsorgsfullt ner mot Brynäsmålet där han lägger in spiken i kistan och jublar som en galning. Härligt att se sån glädje.

Skotten i matchen.: 18-26 (10-4, 4-8, 4-14)

8 kommentarer:

Flinta sa...

Marie, Marie

Du kallar dig hockeyreporter gissar jag?

Vart är hörnan på en ishockeyrink? hahahahaha

Marie Hallman sa...

flinta: förstår inte din poäng riktigt. Men tack för din åsikt ändå. Ha en trevlig kväll

Anonym sa...

Flinta, du var inte en av de smartare personerna som kommenterar denna blogg.

Jag hoppas att du är full, med tanke på klockslaget.

Marie Hallman sa...

anonym: ja man undrar ju!

Anders Palm sa...

Flinta har rätt idiot! Och tant Hallman har mage att vara dryg fast hon har fel,,, som vanligt

Rundel lärde vi oss de 20 år jag var aktiv. Vilket lag spelade du i, du modiga anonyma.

Anonym sa...

Herr Palm.

Bara för att du och din kompanjon Flinta inte kopplade direkt var "hörnan" på en ishockeyrink ligger så behöver ni inte ta ut det på varken mig eller Marie.

// Ingen polack. Vi vet, ni vet.

Singelkillen sa...

Vad kallades bröderna Sedin när de spelade i Sverige, "Bröderna sargrundel" eller "Bröderna sarghörn"?
I regelboken står: "Hörnorna ska vara runda som en del av en cirkel med radien 8.5 m."

DIFThom sa...

Herr Palm, är du full?? Mitt på blanka dagen?

Jag citerar "singelkillen" HÖRNORNA ska vara runda som...

Rundell är nåt man lägger ner pucken i, javisst! Precis som hörnen!

Aktiv i 20 år ja... och nu är du lite bitter för att din enda uppmärksamhet genom hockeyn du får är när du sitter och trollar på ett forum... seså schas nu!