fredag 21 januari 2011

Norman: "Vi har många segrar då är det svårt att slå oss"


 
(John Norman. FOTO ANDREAS GRANDIN)
Andra straffsegern på rad för Djurgården, som slog Färjestad med 4-3 på torsdagen.
John Norman fixade bonuspoängen den här gången då han i full fart verkligen stänkte in den första straffen i straffläggningen, rätt upp i nättaket så att Nihlstorps vattenflaska lyfte och flög bort till plexiglaset.
– Jag gjorde en skottfint och sköt sedan nästan direkt mitt i, direkt efter finten när han inte var med, säger John Norman med ett skratt till bloggen.

Man kan även säga som Canal Plusexperten Petter Rönnqvist, gjorde ” Vilken visp! Det bara stänker till i krysset. Nihlstorp står som en stenstod där, som en rauk från Gotland, det bara smäller till!”

 (Segerstraffen. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Snygg straff således. (vill ni se alla klicka här)
Och två viktiga poäng för Djurgården.
Som tog ledningen och hade 2-0 efter andra perioden men… som så många gånger den här säsongen har oerhört svårt att hålla och bygga vidare på sina 2-0 ledningar (märkligt det där) fick se Färjestad gå i fatt och förbi.

Men Djurgården kvitterade, med bara sju sekunder kvar vilket till slut alltså ledde till seger på straffar.

– De var väl bättre i första perioden, sedan var det lite jämnare i andra och vi är väl lite bättre där i andra. Vi tog tag i spelet mer, åkte inte och vänta på någon annan. I tredje får de sitt mål tidigt då blir det lätt hänt att man backar hem och inte fortsätter som vanligt, säger John Norman.

Håkan Södergren brukar säga att det svårast som finns är att leda med 3-0 men för er verkar 2-0 ledningar vara sjukt svåra att hålla och öka ifrån. Hur kan det bli så?
– Jag vet inte! Man vill ju vinna men då blir man rädd att förlora istället för att våga vinna. Innerst inne så vet man att det inte är så det ska vara men det är så ändå. Man säger innan man går ut till (till nästa period) att man ska ut och köra, fortsätta ösa på men så får de det där tidiga målet och då blir det lite ängsligt.

Vad är det som gör att ni ändå tar bonuspoängen då?
– Det känns som att vi har kommit igång nu och att vi har många segrar, då är det svårt att slå oss. Och så var det ju Widing som räddade oss där med sju sekunder kvar bara.

(Widing grattas efter 3-3. . FOTO ANDREAS GRANDIN)

Borde Nihlstorp ha tagit det skottet?
– Ja det kan man alltid säga om långskott… jag vet inte hur det är att vara målvakt i och för sig men jag skulle tycka att det var svårare om någon skjuter stenhårt nära.

Du sa att ni är svåra att slå nu, vad ligger bakom den känslan?
– Alltså man faller tillbaka då och då under en hel säsong men nu känns det säkert. Man vet att man vinner, vi vet hur man vinner.

Fast det visste ni väl under de matcher som det gick tungt i, innan det nu vände uppåt igen? Det var ju några matcher där ni var på gång så kom det en ny svacka, som ni nu verkar ta tagit er ur?
– Ja, så är det väl men då (i senaste svackan) så förlorade vi alltid med uddamålet, nu vinner vi med uddamålet i stället. Sånt betyder väldigt mycket för självförtroendet, nu är det positiv stämning hela tiden.

 (Norman vs Sterner.  FOTO ANDREAS GRANDIN)

Hur ska ni hålla i den känslan?
– Det är bara att fortsätta jobba hårt som vi har börjat göra nu. Vi har inte ändrat något speciellt utan vi har bara bättre självförtroende nu och då vinner man.

Så det sitter bara i skallen?
– Ja mycket gör ju det.

Vad var det som vände trenden då?
– Vi hade kanske lite tur, hade lite stolpe in. Sedan började det väl med att alla slutade fundera och bara körde på, vi tänkte inte på att vi förlorade, då vände det.

Mark Owuya har problem med en skada på ett finger och var inte ens med i truppen. Istället klev Stefan Ridderwall in, fick en vinst och tog 31 av 34 skott. Tim Sandberg var hemkallad från Sundsvall som backup.
Och John Norman ger Ridderwall högt betyg:

– Han var riktigt bra!

 (Stefan Ridderwall. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Han är ju där i närheten, du törs inte säga annat va?
– Nä. Ha, ha, ha. Nä jag skojar bara. Han var riktigt bra, det var han. Det var inget av målet som han skulle ha tagit tycker jag, alla vara bra skott. Sedan räddade han alla tre straffarna. Han var bra.

Vad säger du om de andra straffarna förresten, det var ju bara din som gick in?
– Ja men Mackan lurade bort målvakten helt, det var nära mål där, konstaterar John Norman.

Nyförvärvet Mika Hannula var inte med i den här matchen heller, då Djurgården vill träna honom i form först. Men det är klart att värvningen ökat konkurrensen i laget och satt lite press på övriga forwards att prestera.

– Jo men det är ju inte så ofta som alla är med!! Det är nästan alltid någon som har en skada, jag tror inte vi har haft fullt lag någon gång, så vem som ska bort (när Hannula kommer in)... det löser sig nog. Jag har faktiskt inte tänkt på det där alls så här långt, det är som alltid bara att göra sitt bästa och hoppas att man får spela, avslutar Norman.

Fotnot: Norman inledde i en kedja med Mathias Tjärnqvist och Marcus Nilson men den formationen spräcktes efter en period då Patrick Cehlin fick en hård tackling och klev av med en lårkaka. DIF spelade sedan med tre centrar och fyra forwards och därför blev det till att ”spela med lite av varje” resten av matchen för Norman.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vadå ridderwall had inte kunnat ta ngn av dem? Så säger han bara för att inte såra riddarn, 3:AN skulle han tagit!

Marie Hallman sa...

Anonym: eller så tycker han sådär, lät som han gjorde det faktiskt.

Anonym sa...

Härligt med seger igår.
Pinsamma solna laget http://www.11433.net/2011/01/allmanna-gycklarklubben/

/DIF

Anonym sa...

Marie du har inte kommenterat AIK:S marknadsföringsmiss :O

Marie Hallman sa...

DIF och anonym: nä men det kändes mer som en reklamfirmas miss. Det är ju en reklamfirma och inte AIK som har gjort kampanjen men visst, det var klantigt att använda den där bilden. Det var det, de kunde lika gärna ha tagit någon annan och photoshoppat med nu när de ändå håll på och manipulerade den.