måndag 10 januari 2011

Nemeth: " Det blir alltid bra matcher när det blir derby "


 

AIK-backen Patrik Nemeth fick mycket kritik under slutet av JVM, då Sverige förlorade semifinalen och bronsmatchen. Det ingen visste då var att han var skadad i ena foten och spelade på sprutor:

  – Ja det var ändå JVM då vill man ju spela, sedan kan jag väl känna nu i efterhand att det inte var så smart, säger Nemeth.

Skadan uppstod tidigare av mästerskapet då han fick ett skott på foten, han minns inte själv exakt när. Men foten svullnade upp och ingen i teamet runt laget fick ner svullnaden tillräckligt. Något som självklart kändes och påverkade insatsen:

– Ja du såg ju hur det såg ut på slutet…

Men funderade du inte på att kliva av?
– Nja, jo i slutet där i sista matchen i sista perioden, då gjorde det jävligt ont, då funderade jag på det, säger Nemeth som fortsatte köra.

Väl hemma har han fått ner svullnaden igen, tack vare behandlingen av AIK:s naprapat Fredrik Olsson och Nemeth var med och körde på under AIK:s träning på måndagen.

   Det är bättre nu, jag har inte problem så nu, slår han fast.

 Kan du köra fullt ut i morgon?
– Det hoppas jag! Vi får se vad Fredrik kan göra, vad han kan fixa med sina magiska händer, he, he.

Att småkronorna blev utan medalj har han lagt bakom sig:
– Det  blev ett tråkigt avslut på något som vi jobbat på länge och som var bra, men det var då, nu lägger jag fullt fokus på AIK.

Dina tankar inför derbyt?
– Att det alltid blir bra matcher när det är derby! Vi ska fortsätta göra det som vi gjorde bra när vi vann – spela enkelt, med bra fart, snurra upp dem, komma ut hårt och köra över dem!  

Inga kommentarer: