söndag 16 januari 2011

Lehoux " Den var inne -for sure!"


(Lehoux såg tydligt att pucken var inne! Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild. Glömde ta ny, sorry för det!)

Yanick Lehoux var på väg mot sin tredje raka seger med SSK sedan comebacken i klubben.
Men det blev förlängning där Erik Lindhagen sköt hem bonuspoängen till LHC.
En del av mitt snack med Lehoux (det om det bortdömda målet) finns i TT texten som jag skrev (se länk i inlägget under).

Här är resten av snacket. Där Lehoux sa så här om …

… matchen:
– Det var en bra match, även om deras mål kom till efter slarv av oss, det ska inte få gå in på det sättet som det gör, men det är hockey, det är bara att köra ner huvudet och jobba på.

… sin egen form och att han så här långt har gjort ett mål och en assist för SSK på sina tre matcher i klubben den här säsongen:
– Jag mår bra, är i bra form.  Men det har jag varit hela säsongen, det gick bra även i Schweiz där jag gjorde många poäng och spelade bra hela hösten. Och jag vill försöka ta med den formen och bidra med den och med bra energi här också och förhoppningsvis även bidra med några fler mål.

… varför det var viktigt för honom att få komma tillbaka till SSK?
– Det var flera saker men framför allt för att jag trivdes så bra här senast jag var här, jag hade verkligen roligt då och sedan var det positivt att det var ett kontrakt även för nästan säsong. Det kändes bra både för mig och för familjen att få lite trygghet, att vi kunde enas om en andra säsong redan på en gång var viktigt och kändes bra.

… att han dels höjt konkurrensen bland forwards i laget och att det ser ut som att SSK har lite mer självförtroende nu med Lehoux i laget:
– Åh, tack! Jag vet ju inte hur det såg ut innan jag kom hit, har inte hunnit se några matcher på video. Men de tre matcher som jag har varit med och spelat tycker jag har sett bra ut från lagets sida. Vi har spelat bra och med mycket energi, vi har gjort många bra saker. Om jag har bidragit till det så är jag glad.

… pucken som dömdes bort:
– Den var inne, for sure! Jag trodde de dömde bort målet för hög klubba eller att någon stod i målgården eller något sånt men om det inte var det som var orsaken till att de dömde bort målet … så var det mål. Jag såg själv hur pucken studsade in över mållinjen. Det är jag hundra procent säker på, det är otroligt frustrerande i så fall… och nu när jag får veta varför målet dömdes bort… det är klart att man blir frustrerad. För var det inte bortdömt för hög klubba så ska det vara mål!

… om det bortdömda målet påverkade slutresultatet i matchen?
– Jo men det är klart att det är skillnad på om vi får 2-0  eller om det står kvar på 1-0, speciellt i det läget av matchen. Sedan vet man ju inte hur det går ändå men det är klart att det påverkar och det är otroligt irriterande men det är inget vi kan göra åt det nu.

… hur han ser på de kommande matcherna för SSK:s del:
– Jag tycker det ser bra ut. Nu har jag hunnit möta tre av de andra lagen också och nu vet jag hur de ser ut och spelar och utifrån det så tycker jag att det ser bra ut för oss. Hade Timrå förlorat (de tog en poäng, Maries anm) och vi vunnit, så hade vi varit på samma poäng som Timrå i tabellen.  Och med tanke på att vi låg en bit efter för bara tre matcher sedan och nu bara har sex poäng upp till 8:e platsen så, visst ser det bra ut. Jag har en bra känsla när det gäller det här laget. Vi spelar bra, det ser bra ut så här långt och vi hade lika gärna kunnat ta tredje raka segern i dag.

… att det var så jämt i matchen:
– Jag tycker att vi är bättre än dem i stort sett hela matchen. Men de försvarar sig väldigt bra och är väldigt tajta bakåt, så fast vi hade mest puckinnehav så får vi inte till så många bra lägen. Vi spelade bra, synd att det inte räckte hela vägen.

Inga kommentarer: