onsdag 26 januari 2011

Jhonas och Wesslau del 28

Jhonas Enroth var i natt nära att ta säsongens första nolla med Portland. Han har ju åtta i AHL sedan tidigare säsonger men den här vintern har nollan låtit vänta på sig.

Det var dock nära i natt när Portland vann med 2-1 mot Norfolk. Jhonas tog 27 av 28 skott och släppte in det enda baklängesmålet 12.24 i tredje perioden, då Johan Harju reducerade för Norfolk.

Anmärkningsvärt i den här matchen var att Portland knappt fick ihop ett lag. Man startade matchen med 17 utespelare, fick fler skador under matchen och avslutade med 14 utespelare, varav fem backar. Vilket gör Jhonas prestation ännu större. Inte så konstigt kanske att han blev first star i matchen efter att ha gjort 12 av sina 27 räddningar i sista perioden.

"I de två första perioderna var det som en normal match, men de tryckte på lite mer i tredje" konstaterade Enroth kolugnt efteråt till The Portland Press Herald.

Finns ett ljudklipp på Portlands hemsida med "Enroths gamesaver". Goodness gracious! Som kommentatorn konstaterar... vill ni lyssna gå in  här och scrolla ner till länken längre ner på sidan.

Jacob Josefsons och Alexander Urboms Albany spelade också natten till idag, onsdag och vann med 6-4 över Robin Figrens Bridgeport.
Jacob blev utsedd till 3rd star i matchen och gjorde två mål och en assist. Ett av målen kom för övrigt i shorthand. De två andra svenskarna blev utan poäng.

Jag har mejlat lite med Jacob och om någon undrar så har han det bra där borta i Albany. Han får spela "hur mycket som helst" vilket både han och NJ Devils vill att han ska göra nu då han bara hann spela sju matcher innan den där förargliga skadan på tummen.
Jacob tycker att han sakta men säkert börjar hitta formen nu och trivs bra även utanför isen där han delar lägenhet med Urbom. Låter bra, bara hoppas att det till slut ger en returbiljett tillbaka till NHL.