måndag 31 januari 2011

Engblom 700

Det spelas två matcher i dag, Timrå tar emot Skellefteå, AIK tar emot Färjestad.

Gnagets målvakt Victor Fasth hade 39 graders feber i går och är således inte med i dag, måndag.
Han ersätts av Björne Bjurling. Backen Peter Nolander och forwarden Daniel Bång saknas också. Å andra sidan är David Engblom tillbaka, han är uppsatt som sjunde back. Även Patrik Nemeth som har haft problem med en vrist är tillbaka.

Färjestad är enda lag som AIK inte har vunnit mot den här säsongen, så det är väl dags nu då... Även här saknas spelare som Sanny Lindström och Dick Axelsson.

Värt att notera är att David Engblom gör sin 700:e match i klubben. Men vänta gjorde han inte sin 666:e nyss-kanske någon undrar?

Ja jo det var så att när den matchen firades så hade de fans som drog i gång det inte räknat med samtliga AIK-matcher men det har AIK:s statistikguru Stefan Mellerborg såklart benkoll på och han har nu flaggat för att just den här matchen ÄR tävlingsmatch nummer 700 i AIK-tröjan för Engblom (med allsvenskan, div 1B, kvalserien mm inräknat.)

Så grattis David som därmed blir den meste AIK-aren genom tiderna.

7 kommentarer:

Erik sa...

Tråkigt att Gozzi släppte Toskala alldeles för lätt. Bjurling håller allsvensk klass, så är det.

Du kan få hjälp med några kvällens... till senare :-)


Kvällens filmare: Jonas Junland.

Kvällens klant: Dick Tärnström som slår av klubban vid offensiva blå med spelvändning som mynnar ut i ett baklängesmål. Enormt klantigt att slå av klubban i det läget av en sån rutinerad kraft som Tärnström.

Kvällens brist på spelkänsla: En handfull AIK-spelare som konsekvent valde att spela pucken på domaren i både offensiv och egen zon. Ett meddelande till AIK-spelarna: Domaren har vit-svart-randig tröja. Lagkamraterna har svart tröja med gula ränder. Det är viss skillnad.

Erik sa...

Gozzi borde shoppa en ny tekare också. Det håller inte att förlora praktiskt taget varje tekning både offensivt och defensivt.

Och Zednik. Var han med i de två sista perioderna??? Gozzi har mycket att stå till svars för när det gäller värvningarna minst sagt.

Anonym sa...

meh haha, Junland blev ju ljumsskadad, tror inte att det var så mycket filmning på den...

Pelle sa...

Anonym: Hörde du inte hela Hovet skanderade ju "filmare" om Junland?

Anonym sa...

Marie: Du måste kolla upp vad som hände med McDonell! Snälla tack!

Erik: Du kan inte ha sett matchen? Bjurling gjorde en insats av klar Fasth-klass idag och var skitbra helt enkelt!

1902 sa...

Vad hände med gnagarnas surr om att FBK var så usla att t o m SSK vann tursamt mot dem?

De är kanske inte så usla trots allt, även om FBK spelade med B-laget på Hovet.

Marie Hallman sa...

Erik: junland pajjade knäet. på riktigt. Lite pinsamt för alla som skrek filmare...
Att klubban går av - det gör de ju i tid och otid det tycker jag inte man kan lasta någon för. Däremot får de gärna försöka runda domarna istället för att åka rakt in i gröten av randiga. Förstår inte heller hur de lyckas med det hela tiden.
Zednik spelade 14.47 måste säga att jag oxå undrade var han var...

Pelle: och alla de som skrek får skämmas nu, för knäet är paj på riktigt.

anonym: får se om jag hinner med mcdonell. Jag tycker att BB borde ha tagit första målet, det var inte bra. Andra var lite tveksam men med det sgt så gjorde han ett antal riktigt bra räddningar däremellan som verkligen vägde över till pluskontot.

1902: men brukar inte du säga samma sak fast omvänt? Det här lägga energi på att klaga på andra lag... jag fattar det inte.