torsdag 27 januari 2011

Djurgården-SSK 1-2 (1-1, 0-0, 0-1)

 
(Cehlin vs Seppänen. FOTO: ANDREAS GRANDIN)


Matchen: M (säsongens hittills mest händelselösa. Tyvärr)
Målvakter: Stefan Ridderwall, Djurgården, % och Pontus Sjögren, SSK, %
Publik: 6 002
Domare: Wolmer Edqvist.

Bäst i DIF
MMM Marcus Krüger, f
MM Stefan Ridderwall, mv
M Daniel Widing, f.

Bäst i SSK
MMM Fredric Andersson, f.
MM Pontus Sjögren, mv.
M Mathias Månsson, f.

(Månsson vs Nilson. FOTO JOHANNA LUNDBERG)


Kvällens...


... snabbaste: Jävlar vad det gick undan när Markus Nilson la in 1-0. Nilson har ju haft det lite halvtungt men nu hann man knappt öppna anteckningsblocket så var det mål.

(Nilson på väg att runda Laatikainen...FOTO ANDREAS GRANDIN)


.. 1-0 (0.39) Marcus Nilson (Mathias Tjärnqvist, David Printz) Tjärnqvist är ute vid långsidan, lägger in pucken till Nilson som är mitt på isen, trampar förbi hela SSK, rundar Arto Laatikainen och lägger in pucken vid sidan av Sjögren.

(... och sätter sedan 1-0. FOTO ANDREAS GRANDIN)

... klantigaste utvisning: DIF var redan fyra man på isen, då trasslar man till det i ett byte, drar på sig ett lagstraff på grund av att man blir för många på isen samtidigt som Tjärnqvist och Kronwall krokar ihop och ramlar. Hm. SSK fick därmed spela fem mot tre i 1.29 utan att göra mål dock. Det gick lite för långsamt kan man väl sammanfatta det pp:t

(Lasch vs Claesson. FOTO ANDREAS GRANDIN) 
...klubba: Jocke Eriksson var visserligen nära att göra mål där med en man mer, stod vid ena stolpen, fick öppet mål och skulle bara lägga in pucken när klubban gick av på två ställen. Där hade Djurgården rejält med tur.

... flygtur: Djurgårdsbacken Josef Boumedienne gjorde typ en sträckt frivolt över Linus Vidells ena axeln när de båda körde ihop. Stilpoäng på den.

(Josef Boumedienne får en flygtur. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

... 1-1 (8.05) Fredric Andersson (utan assist) Andersson kommer på högerkanten, får liksom bara åka rakt fram och lyfter lite lätt in kvitteringen över axeln på Ridderwall.

(Nära mål men Ridderwall styr ut pucken. FOTO: JOHANNA LUNDBERG)

...godbit: Marcus Nilsons dragning mellan benen och sedan pass bakom ryggen var riktigt läckert.  

(Fimpen Eklund vs Patrik Carlsson. FOTO DANIEL PETTERSSON/jarnkaminerna.se)

...strykare: Väldigt jämnt och böljande spel i andra, det rann liksom bara på, tiden rann på, poängen rann bort. Typ. Var några chanser men inte många, en av de vassare kom från Cehlin som sköt precis utanför.

(Cehlin försöker forcera förbi Stefan Bemström och Pontus Sjögren. FOTO JOHANNA LUNDGREN)

... hål i luften: Mathias Tjärnqvist hade verkligen läge i slutet av andra när Djurgården hade pp men... sköt i luften i stället för att träffa pucken.

(Hedin och Widing byter kakrecept. FOTO ANDREAS GRANDIN)

... landslagsuttagning: Inga från SSK, tre från Djurgården: Mathias Tjärnqvist, Marcus Krüger och Daniel Brodin. Just Brodin såg minst sagt skeptisk ut när jag berättade nyheten för honom och sa sedan att ”det går inte att vara glad åt det efter en sån här match”.

(En av få tacklingar. FOTO DANIEL PETTERSON/jarnkaminerna.se)

... räddare i nöden: Blev en märkligt sekvens i början av tredje där SSK nästan fick in pucken men ändå inte, den ramlade ner bakom Ridderwall, men framför mållinjen, men istället för att hugga eller rädda såg alla helt paralyserade ut tills Oscar Eklund med visst besvär kunde lyfta bort pucken ur målgården.

(Oscar Eklund fredar mållinjen. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

... efterlysning: fysiskt spel! Någon? Otroligt få närkamper, kändes lite som en snäll tvåmålsmatch på en försäsongsträning. Vakna-alla!

(Taktiksnack i SSK-båset.  FOTO DANNE PETTERSSON/Jarnkaminerna.se)
…bra brytning: Staffan Kronwall gjorde en riktigt fin brytning halvvägs in i tredje sånt ska uppmärksammas tycker jag.

(SSK jublar efter 1-2. FOTO DANNE PETTERSSON/Jarnkaminerna.se)

… 1-2 (14.08) Mattias Carlsson (Stefan Bemström, Fredric Andersson).  Tekning, pucken bak till Bemström som drog till stenhårt. Han fick först målet men det ändrades sedan, på grund av en styrning via Mattias Carlsson.

...citatet: "Andra perioden var ett riktigt sömnpiller" Peter Popovic sammanfattar det just som det var.

11 kommentarer:

Justus sa...

Tråkigt att Dif än en gång viker ned sig och inte har någon ambition att vinna för att hjälpa AIK upp på säker mark i tabellen - något som hela elitserien skulle tjäna på.

Rätt kul ändå att se på hockeykväll och höra visselorkestern från hemmapubliken när slutsignalen gick.
Dif utbuat av sina egna supportrar. Kanske korrekt ändå med tanke på att de borde ha kört över seriens sämsta lag på papperet.

Marie Hallman sa...

Justus: Så du menar att AIK har vikt ner sig varje gång som de har förlorat? I ambitionen att inte hjälpa Djurgården till toppen av tabellen?

FBK sa...

Justus>> Visst du får som du vill, ditt inlägg får de flesta att brista ut i skratt :)))

Att något lag skulle ha sämre trupp än AIK på papper är rent naivt. Bara en supporter till Solna AIK kan tycka så.

Utan Fasth är ni borta från ES med hälften kvar att spela. Det VET ni med.

Tror nog de flesta ändrat sig om AIK sedan deras supportrar visat sitt tydliga mindervärdighets komplex. Att hela tiden vara tvungen att hävda sig, sakna ödmjukhet och empati.
Finns det några som sabbar Svensk hockey så är det AIK. Eller är deras läktarkultur förenat med det vi söker i ishockeyn?

Anonym sa...

Hallman?
SSK gör en grym bortamatch mot Djurgården där man spelar smart och gör mycket få misstag. DIF får inte komma in i zonen och är som ett såll i sitt försvar.

Årets tråkigaste match?

Långt ifrån om man gillar SSK men det beror ju på i vilket syfte man ser matchen..

Niklas Persson sa...

Anonym: Även om du håller på SSK, kan du inte glädjas åt mer än tre poäng. Som för visso är det som hockey handlar om.

Men!!

Matchen var ju skittråkig, händelselös, få skott, få tacklingar, ingen intecitet ingenting...

Niklas Persson sa...

Marie: Kan inte du prata med folk i Djurgården om det extremt dåliga spelet i egen zon. Där backarna slår skitpassar längs sargkanten till varandra, har pucken under kontroll tre gånger i egen zon och tappar den varje gång.

Varför inte lägga ut pucken och tappa den i mittzon eller anfallszon och tappa den där istället för i egen zon?

Fansen i DIF gnäller på målvakterna. Vakna nu! Inte så lätt att stå då man efter att egna laget fått kontroll på pucken slappnar av lite bara för att backarna fipplar och plötsligt står någon fri.

Det händer ju tre fyra gånger pe rmatch...

Suck!

Kent Fredriksson sa...

Justus> Jösses.

Jag skiter i hur det ser ut, bara man vinner. Sportklubben har inga tvångströjor som stavas skönspel.

Spelar helt rätt mot DIF. Checkar deras osäkra backar och stänger mittzon.En helt okej bortamatch.

Djurgården behöver höja sig rejält för att hålla slutspelsplatsen.

Jimmie sa...

SJUKT tråkig match i går, inget speciellt bra lir alls från någon. SSK var effektivare i går och det var det som avgjorde. (DVS vårt försvar var URUSELT)...

Sämsta matchen jag sätt sedan jag flytta upp till Stockholm utan tvekan. Höll ju på att somna hela tiden!

Glenna J:s högra skridsko sa...

Säsongens klart tråkigaste match. Föga förvånande att Södertälje var inblandat i den matchen. Popovic verkar inte ha hört talas om publikfriande skönspel. På det här sättet lär allt fler vilja ha bort tråk-Tälje från elitserien. Varför inte satsa på att ta hem Klasen som kan trolla lite och bjuda på lite hockeygodis? Det ska vara kul att se Tälje lira, man ska inte somna.

Marie Hallman sa...

anonym: SSK:s tränare Popovic kallade matchen för "ett sömnpiller" och i andra pausen sa han i tv att spelet - från båda lagen - var "katastrofdåligt" och "inte vackert att se på".
Vilket syfte anser du att han ser matchen med?....
För att han hatar SSK? några hemliga dolda motiv som kan anas?

Eh nej. så klart inte. Hockeyspelare och ledare är oftast uppriktiga och han säger så för att han, liksom jag såg det som hände på isen. Och det var ingen höjdare. Sedan var det starkt av SSK att täppa till bra bakåt och ta de chanser som kom framåt - och det har ingen varken Poppe eller jag förnekat - men det gör ju inte spelet som varken DIF eller SSK visade upp roligare för det.

Kul föresten att du alltid dyker upp då coh då och liksom "hintar"... att jag skulle ha konstiga dolda motiv och hatar SSK. Med tanke på den tid och de pengar jag lägger oavlönat med att jobba på den här bloggen så borde till och med en amöba fatta att jag varken har "dolda motiv" eller hatar något av lagen jag skriver om.

niklas: ja den dag jag tycker det här är bra hockey då är det ju bara lägga ner.

niklas: jag försökte faktiskt fråga Mathias lite om det i går men han ville inte hålla med om det utan pekade bara på att farten måste upp, liksom puckkontrollen så att DIF får de långa anfall som spelet bygger på. Jag håller med dig om målvakterna. Det ska fan stå i mål när utespelarna gör tabbe på tabbe och itne träffar mål mer än 1-2 gånger per match.

Kent: jo men så är det ju. SSK får inga stilpoäng för vackert spel, gäller att använda den taktik som är mest gångbar och den i går var det. Och DIF... ja jisses, var tog det fina spelet vägen? Fanns ju där för tre veckor sedan men fortsätter de så här så blir det ju kvalserien.

JImmie: ja precis. Inte bra när man börjar titta på klockan och undra om det inte är slut snart. Känns lite allsvensk fussball över det...

glenn: Det går ju inte att klandra SSK för den taktik de använde. Här gäller det att ta poäng oavsett hur det ser ut och nog finns det andra som kör tråkhockey emellanåt också. Ändamålen helgar medlen typ.

Niklas Persson sa...

Marie: Jag håller med Mattias om att farten måste upp och få "tyngre" spel framåt och på så vis skapa tryck i anfallszon.

MEN!!

Då måste dom ju få ut pucken ur egen zon först.

Det blir nästan patetisktibland nu, det är som att backarna blir bänkade om dom lägger sarg ut, utan pucken ska hållas inom laget då den vinns till varje pris. Vilket gör att passarna som går bakom eget mål för att behålla pucken men ingen utväg ur zon finns blir sämre och sämre och den som tar emot dom får mindre och mindre tid på sig tills motståndarna tar tillbaka pucken...