söndag 28 november 2010

Robban Carlsson: " Vi är tre hårt arbetande spelare, det blir enklare då"

 
(SSK:s allra bästa Carlsson. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Är det någon jag unnar att göra mål och vara hjälte så är det Robban Carlsson.
Desto roligare att han slog till med både en assist till 1-0, att proppa Jonas Frögren så plexiglaset exploderade och sedan göra 2-0.

Det finns en TT-artikel om det som ni kan hitta här (DN.se) här (hockeyExpressen.se) och här (Hockeykanalen.se). Är samma lika text på alla tre ställena, välj den omgivning ni vill ha och läs där…

Blev lite snack kvar efter att artikeln var skriven. Sedan är en del citat kortade också i texten. Men här är lite bonusprat med Robban Carlsson, som säger så här om…

…. Matchen i sin helhet:
– Jag tycker att vi börjar riktigt bra. Vi tappade kanske lite i slutet av första när vi leder med 3-0 men som helhet så gör vi en bra match. För vi fortsätter kriga på bra, även om jag tycker vi blev lite ängsliga efter 4-0. Och vi blir det fast vi ska gå för fyran och femman där tycker jag - även om de kommer sedan. Jag vet inte riktigt hur man ska beskriva känslan där mer än att vi blir lite passiva men sedan satte ju Matte (Carlsson) femman så vi gör ju målen till slut ändå.


… att tränarna kastade om lite före matchen och gjorde en ny checking line med Martin Chabada- Jonas Almtorp - Robban Carlsson:
– Det gjorde inte så stor skillnad. Jag har bara hunnit spela två matcher efter skadan och innan vi kastade om lite så för mig blev det ingen större skillnad.

… att ovan nämnda checking line gick in och låg bakom flera av de sex målen:
– Jo men, det gjorde vi ju genom hårt jobb! Även om jag måste säga att Chabadas mål var ganska snygg också. Men vi är alla tre, rätt hårt arbetande spelare. Det bli enklare att spela då, alla tre jobbar hårt och jag trivs när jag får spela med såna spelare.

… att Robban äntligen fick göra mål:
– Det är ju alltid kul och bra för självförtroendet men ska jag vara ärlig så... skiter jag faktiskt i om det är jag eller någon annan som gör målen, för det roligaste är att vinna. Det blir så enorm skillnad efteråt då, och jag mår så jäkla dåligt när vi förlorar.

… assisten till Chabadas 1-0 mål:
– Äh den var inget speciell. Vi kom tre på rad, två av deras spelare låg på mig så jag la vidare pucken till Jonas (Almtorp) som spelade vidare till (Martin) Chabada. Pucken gick som på ett snöra som man brukar säga. (Som rysarna brukade säga på den gamla goda tiden, flikade Matte Carlsson in här, ha, ha9

… varför två spelare tog sikte på Robban Carlsson:
– Jag vet inte varför!
De såg kanske att du var glödhet i dag?
– Ja eller så tänkte de att han kan det bli lätt att ta pucken ifrån, hi hi

… att alla tre Carlssons fick in minst en puck i matchen. Det har trion inte lyckats med samtidigt, det är alltid någon som har stuckit ut åt anda hållet:
– Ja men då är det väl jag som har felat, ha, ha. De där två (pekar på Matte och Patrik Carlsson) har väl gjort mål i samma match, men äh, det var bara kul att det blir en sån tillfällighet.

… hur viktigt det var att vinna med 6-2 hemma mot topplaget Färjestad.
– Det är riktigt bra, framför allt så är jag nöjd med att vi inte har släppt in så många mål på slutet. Vi har nog inte släppte mer än två stycken per match nu i några matcher. Då ger vi oss själva en större chans att vinna. Vi gjorde bara ett mål framåt, senast men det räcker ju inte. Det går inte.


2 kommentarer:

Lasse sa...

Hej Marie1

Tack för en bra blogg och det arbete du lägger ner. När du var i Templet igår han du fråga Mårts vad han gjorde där, var det för att kolla på spelare eller för att prata med poppe???

Marie Hallman sa...

Lasse: Jag frågade inte men utgår från att han kollade in spelare. Han var på Hovet matchen innan och ser så många matcher det går för att ha full koll på vilka spelare som ska tas ut. Vill han prata med Poppe finns det andra och bättre tillfällen än efter en match.