lördag 13 november 2010

Pigga Kronor... tog andra raka , toppar tabellen UPPDATERAD 2

Tre Kronor var i gång nu på förmiddagen och vann med 3-2 mot Ryssland.

1-0 kom efter 2.11 i spel fem mot fyra av Robban Nilsson. Ryssarna kvitterade efter 7.24 genom Denis Kulyash men Niklas Nordgren såg till att ge Sverige ledningen igen efter 19.46.

Gemensamt vid de båda första svenska målen? Ett riktigt bra jobb med att skymma keepern, första av Björn Melin och sedan av Fredrik Warg. Andreas Jämtin har för övrigt gjort ett hästjobb och slitit och smällt på som en galning. Cred för det!

Ryssarna kvitterade 7.28 i andra med mål i shorthand av Alexander Popov efter svenskt slarv som gav ett friläge. Sverige trampade på, borde ha gjort ett par tre mål efter det med tanke på alla chanser. Det blev ett, 3-2 efter 8.11. Björn Melin klämde i med ett slagskott efter att Niklas Persson satt pucken i stolpen i sekvensen innan.

Inför tredje sa Pär Mårts att det finns bara en sak nu... och det är att gå för fyran. Det gillar jag! Härligt. Blev inget fjärde mål men rätt inställning är guld värt.

Minns ni hur det har gått mot ryssarna de tre senaste åren i Karjala?
Om inte så har ni siffrorna här: 1-4 (2009), 0-1 (2008) 1-3 (2007).

Det mest deprimerande med de siffrorna är inte att det blev förlust tre år på rad utan att Sverige ju bara gjorde två mål futtiga mål totalt mot ryssarna i Karjala Cup under tre år i följd.

Men det är andra tider nu, seger med 3-2 i dag alltså. Grymt bra även om ryssarna inte bjöd på sitt bästa spel, men det är också en styrka att få ryssarna ur humör, och ta bort det bästa spelet. Det är då ser det ut som det gjorde nu. Det mentala spelet är viktigt det med så bra jobbat Kronorna på alla plan!

I morgon möter Sverige Finland och minns ni hur det gick förra året? Jag hoppas ni har glömt för det var då Sverige åkte hem med förnedrande 0-7 i röven efter en total överkörning av Lejonen.
Det kommer inte hända i år. Det vågar jag slå fast. Visst kan det bli förlust men en så håglös insats som då det blir det bara inte.

Vinner Sverige den matchen kan ingen gå om i tabellen för övrigt, då vinner Sverige Karjala Tournament för första gången sedan 1997!!!

Vilket i sig är en bra start i jakten på seger i hela EHT, där Sverige vann senast säsongen 2006-2007.

Bra insats i dag som sagt, även av landslagsdebutanterna Elias Fälth och Pär Arlbrandt. Flest pluss vill jag dock ge Andreas Jämtin,  Robban Nilsson, Björn Melin, Niklas Persson, Fredrik Warg och Stefan Liv.

Enda negativa - att Sverige drog på sig nya skador. Dick Axelsson fick åka hem skadad i torsdags, i dag klev först Daniel Fernholm av med förmodad knäskada. Fredrik Warg tog ett felskär och smällde fejan och kanske någon tand rätt in i sargkanten och klev av, även Niklas Nordgren klev av, i skrivande stund oklart varför.

Uppdatering 2: Verkar enligt uppgifter i annan media som att Warg blivit av med en tand och att Nordgren har fått hjärnskakning. Warg ska kunna spela i morgon men självklart inte Nordgren då.

10 kommentarer:

Stefan sa...

Riktigt kul att se nya Tre Kronor. Detta bådar gott inför framtiden..

Marie Hallman sa...

Stefan: ah härligt då är vi två :D Jag ser fram emot VM, jo faktiskt!

Stefan sa...

Robban Nilsson var outstanding. Annars var det kul att se Jämtin spela. Ryssarna måste ha hatat han under matchen.

Anonym sa...

Jag måste erkänna att jag var väldigt skeptisk till Jämtin före turneringen. Nu har jag ändrat uppfattning. Han är GRYM!

Anonym sa...

Brodin in.

Bengan sa...

Förmiddag? Den slutar väl ändå vid 12??? Matchen spelades vid lunchtid och tidig eftermiddag...

Kul att se Jämtin ta för sig och ännu roligare att man har vetskapen att han kommer att spela för AIK nästa säsong. :-) Hade han inte haft kontrakt med Linköping också den här säsongen hade han redan spelat för AIK. :-)

Dags att skicka över Sandberg med finlandsfärjan nu.

Anonym sa...

Kung brodin

P sa...

All cred åt Tre Kronor som vann. Men ett stort men är också att deras målvakt var väldigt dålig igår. Ute och simma på isen och hade sig istället för att stå i målgården. Efter att dom bytte målvakt spikade ju ryssarna igen totalt och vi kunde inte göra ett enda mål. Ett X i denna match hade nog varit mer rätt.
/P

Anonym sa...

Marie varför skrev Ros i AB att Nordgren var på väg till DIF för? Har du hört något?

DIF SS!

Marie Hallman sa...

Stefan o Anonym: ja, fan när man har Jämtin i Tre Kronor spelades så där så kan man ju bara älska det!

Anonym 2: otroligt!!

Bengan: Blev ... Bång!!

Anonym 3: ja hur stort som helst. Bara sådär liksom!

P: jo men målvakten ingår också i spelet så... jag tycker det var rättvist. Sedan fick Kronorna ryssarna att tappa humöret oc börja solospela, bra jobbat! Plus att Liv också täppte till ju. Kanon.

DIF : nej, du måste fråga honom!! Min enda spontana tanke är att det är antingen ett misstag eller så skämtar han, jag vet inte. Om han nu hade en exklusiv nyhet på den så skulle han inte lägga den i en rad i bloggen sådär, då skulle de göra en stor grej av det på nätet och tidningen. Märkligt hela grejen.