fredag 5 november 2010

Patrik Carlsson "Vi lyckas inte stänga matcherna"

(Patrik Putte Carlsson var inte nöjd med en pinne. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

En jämn, jämn match där lagen turades om att ta ledningen. Men också ett scenario vi har sett förr där SSK har ledningen – två gånger om - men inte lyckas hålla den.
– Surt som fan, vi krigar ju hela tiden, men vi lyckas inte stänga matcherna, säger Patrik Putte Carlsson.

Varför SSK inte lyckas stänga matchen trots 2-1 efter 37 sekunder i andra och 3-2 efter 13 sekunder i tredje, vet Carlsson inte riktigt:

– Det är lite tillfälligheter men vi måste bli lite noggrannare när vi tar ledningen.

Hur då noggrannare?
– Vid linjerna och så. Vi måste få ner och ut pucken bättre så att de inte kan kontra på oss så lätt, och sedan se till att ha så många spelare som möjligt på rätt sida. Sedan blir vi kanske lite FÖR passiva och backar hem lite väl mycket ibland. Vi gör det både när vi har ledningen och när vi inte har det. Vi är passiva och backar - även när vi är alla fem spelarna på rätt sida - så låter vi dem komma med för mycket fart i stället för att vi sätter en gubbe på att sätta stopp högre upp och jobbar därifrån.

Men det känns som det här har hänt hur många gånger som helst, att ni har ledningen men inte orkar hålla den. Varför är det så svårt?
– Ja du… hade jag vetat det så hade det inte hänt... men det kanske är så ibland bara, vi har ju haft ledningen och vunnit matcher också. Sedan har alla matcher varit jämna både hemma och borta. Det är bara matcherna mot Modo borta (förlust 3-6) och Brynäs hemma (vinst 7-2) där det har dragit iväg åt något håll annars har det varit väldigt tajt. Men det är en jämn serie, det gäller att kriga och vara redo i varje match, säger Patrik ”Putte” Carlsson.

Han gjorde 2-1 målet och la en straff – som gick utanför. Så här beskriver SSK-forwarden målet:
– Det var ett bra förjobb av Matte (Carlsson) som tar med sig pucken och trampar in framför målet, det var bara för mig att vara redo och sätta dit den.

Din straff då?
– Pucken studsade till, jag tycker att jag hade den men det var dålig is och när jag ville få upp pucken så fick jag ingen riktig träff. Pucken studsade till är jag gjorde dragningen. Den la sig inte som jag ville och när jag skulle få upp den på bladet så rullade den över klubban.

Situationen före 3-3 då Markus Seikola blir antingen fälld eller tacklad (jag såg inte riktigt, då jag satt och skrev) såg inte Patrick Carlsson heller så den vill han inte uttala sig om av förståeliga skäl.

Kvällens mål var Patric Carlssons femte. Innan dess har han gjort mål mot Timrå hemma, Brynäs borta, Frölunda borta och Luleå borta. Kvintetten mål har tagit Carlsson till delad andra plats i den interna skytteligan (med Ryan Lasch). Linus Videll och Mattias Carlsson toppar med sex mål vardera.

– Jag trivs kanon, får stort förtroende och försöker bara göra mitt bästa för att hjälpa laget att vinna matchen, konstaterar Carlsson.

Du är uppe i ledningen och nosar?
– Jo det är ju min roll att kriga i varje match. Ibland blir det mål ibland täcker man skott, det är lika viktigt det.

Det känns som du har tagit ett kliv den här hösten, känner du så själv?
– Ja, jag hoppas att jag har gjort det. Man behöver ju göra det när man tar steget upp till elitserien (från allsvenskan). Jag har väl känt att det behövdes ett steg till och det har varit mitt mål att göra det och jag hoppas att jag kan ta några ytterligare steg.  Jag visste att det skulle vara tufft, visste inte vad man kunde vänta sig riktigt så jag försöker bara göra mitt bästa. Säsongen är fortfarande ung, det är bara att fortsätta på samma linje, säger Patrik Carlsson.

Och den där poängen SSK fick mot Skellefteå. Den kändes sådär.
– Ja, just nu känns det lite surt att vi tappade två poäng. Vi var ju så nära nu, jag tycker vi var värda ett par poäng till.

2 kommentarer:

Singelkillen sa...

Trodde Videll skulle avgöra när han fick friläge i sista perioden. :-(
Nya tag i morgon mot ett "skadat" Husqvarna.

Marie Hallman sa...

Singelkillen: Ja DÄR snackar vi läge!