söndag 21 november 2010

Matte Carlsson: " Vi knöt näven där"

(Matte Carlsson knöt näven i fickan och körde. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Fyra mål och samtliga i pp. Jag kan inte minnas när det hände SSK senast.
Inte så ofta det händer annars heller att samtliga av ett lags mål kommer i pp men så var det för SSK mot Linköping.

TT texten om det hittar ni bland annat här.

Men i den texten måste man korta och får inte plats med allt. Här är lite bonussnack med tvåmålsskytten Mattias Carlsson som sa så här om...

... att det helt sjukt blev fyra mål i pp:
– Det stämde bara på något vis. Det är jätteskönt, men där ser man, pp och boxplay är viktigt.
Det är jämna matcher hela tiden nu var det power play som avgjorde till vår fördel. Ibland blir det till ens nackdel när man varken är bra i pp eller boxplay. Nu var vi ju inte helt hundra (SSK hade sju pp, gjorde mål i fyra) men visst alla fyra kom i pp det var bra.

... det stämmer nu precis:
– Vi har fått in en bra känsla. Tar skott när vi ska, håller i pucken när vi ska, vi börjar hitta varandra.

... att det är inte är särskilt vanligt att samtliga fyra mål kommer i pp:
– Nä men så är det, i vissa matcher fungerar det jättebra i pp, sedan kan det gå flera matcher när det går dåligt men vi har fått in en bra känsla. Tar skott när vi ska, håller i pucken när vi ska, vi börjar hitta varandra

... SSK har ändrat något i sitt pp?
– Det är väl att vi har börjat spela med fyra forwards i båda pp-uppställningarna. Tidigare har det varit så ibland, och ibland inte. Men nu så har vi kört så de två senaste matcherna.

… SSK kör vidare så nu?
– Det kan ju ändra sig från tillfälle till tillfälle en går det bra så försöker vi nog köra vidare på det. Det är bara att hålla i gång farten och inte slappna av. Man måste hålla tempot uppe i pp.

... fördelen med att ha fyra forwards och en back istället för tre forwards och två backar i pp:
– Det är inte så jättestor skillnad men det blir ett mer offensivt tänk som man kanske inte får med backar. Nu funkade det i dag, men det funkade inte mot AIK senast. Samtidigt så vet man ju aldrig, om det är en fördel, ibland kan det vara en nackdel också. Man ska ju inte tänka så men om man kör på med fyra forwards och alla sjunker ner lite för långt bakåt så har de (motståndarna) plötsligt en farlig kontring på oss. Så det där kan man vrida och vända lite.

... att SSK har fått in mer energi i laget. Beror det på att man tröttnat på läget och knutit näven, på tabelläget, på att Månsson kommit in och drar med sig folk (vilket han verkligen gör) eller något annat?
– Det kan vara allt möjligt. Vi fick ingen bra omstart direkt, mot AIK, efter uppehållet men sedan hade vi ett bra snack om vilken väg vi vill gå. Vill vi gå framåt eller är vi nöjda med att ligga där vi ligger? Och då kändes det som att vi knöt näven där och sa att nu går vi in och kör.

... har det som hände med bland annat Riku Helenius svetsat ihop laget i stället för som många trodde slita isär det?
– Nä, det var inte det som hände med Riku som var grejen, för just det har ingen betydelse för lagets del. Utan vi gick till oss själva och sa att efter matcherna måste vi kunna se oss varandra i ansiktet och säga att vi gav 100 procent. Det är ingen som vinner hela tiden men man måste kunna se sig själv i spegeln och säga att man har gett 100 procent, ingen ska kunna säga att vi förlorar för att vi inte har krigat tillräckligt i alla fall.

Men har ni inte gjort det innan då menar du?
– Jo men ibland dippar man och då måste man vara konsekvent och inte fladdra iväg på egna äventyr en och en. För då blir man straffade som vi har blivit tidigare (mot bland annat AIK).



2 kommentarer:

Peter sa...

He,he, är det tryckfelsnisse som varit i farten i DN. SSSK är väl ett S för mycket iaf.

Jäkligt sskönt med 4 pp-mål. ;-)

Marie Hallman sa...

Peter, ja det är någon där som har tryckt en gång för mycket på s:et... så kan det bli. KUl att det lossnade i PP.