söndag 14 november 2010

Mathias Månsson till SSK

SSK förstärker, med forwarden Mathias Månsson som i höst spelat 18 matcher (och gjort 1+3 =4 poäng) för SM-liigalaget Kalpa.


Så här säger SSK:s sportchef Per Nygårds i ett pressmeddelande om värvningen:

- Vi tog en kontakt omedelbart efter att vi fick informationen om att Mathias fanns tillgänglig på marknaden, för drygt en vecka sedan. vi fick en väldigt positiv bild av personen Matthias vid ett möte med honom. Vi har skador på ett par spelare med egenskaper som liknar Mathias och det gör oss känsliga, det är också skador som är svåra att tidsbestämma vilket gör det extra bra att vi lyckats kontraktera Månsson.

- Det är en spelare som passar utmärkt in i vårt sätt att spela ishockey. Hans främsta egenskaper som spelare är hans aggressiva forechecking, hans styrka att hålla i pucken och etablera långa anfall. Han tar sig gärna in på mål, både med och utan puck för att skapa "trafik" som stör motståndarens målvakts och försvarsspel.


- Mathias är en spelare som jag personligen tyckt om under flera år, eller rättare sagt, ogillat att möta. Han är ofta i händelsernas centrum och jobbar alltid intensivt och tar mycket energi ifrån motståndarna



Månsson kom enligt pressmeddelandet till Södertälje under dagen och förhoppningen är att han ska spela mot AIK borta på tisdag. Kontraktet gäller resten av den här säsongen och nästa säsong.
Har försökt ringa Mathias, men utan framgång så vi får se om det går senare i dag, annars får det bli senare i veckan.

Inga kommentarer: