lördag 6 november 2010

"Josh vill hälsa fansen och tacka för allt stöd som redan har hunnit komma"

Josh MacNevin har spelat färdigt för säsongen.
Han bröt två av de tre ben som finns vid fotleden, precis ovanför skridskon och opereras nu i natt vid Sundsvalls sjukhus.
– Josh vill hälsa fansen och tacka för allt stöd som redan har hunnit komma, säger AIK:s lagledare Jan ”Laffa” Samryd till bloggen,

AIK vann över Timrå med 4-1 (artikel om det kommer inom kort) men det blev en dyrköpt seger.
Josh MacNevin som har varit AIK:s överlägset bäste back så här långt fick en tackling i ryggen när han jagade pucken ner mot kortlinjen.

Han föll handlöst, hade först benet under sig men hann dra fram det och dundrade sedan med skridskorna före rätt in i sargen. Och bröt alltså högerbenet.

– Han har ett benbrott, precis skridskon. Läkarna har sagt att två av de tre ben som finns där är av, det kunde varit värre, det kunde varit alla tre men två är illa nog, säger Jan ”Laffa” Samryd som stannade kvar i Timrå och följde med MacNevin till sjukhuset där kanadensaren har opererats i kväll och nu i natt.

Prognosen för hans skada – bortavaro minst tre månader.

– Om han bara hade brutit ett ben hade han kunnat komma igen om 6-8 veckor men två ben, då får man tyvärr vara ödmjuk inför situationen och inse att säsongen är över. Det tar minst 3-4 månader att läka och sedan ska man komma igång, så det är tyvärr så att säsongen nog är över, säger AIK:s läkare Björn Waldebäck till bloggen.

Och det är samma besked som MacNevin och ”Laffa” har fått uppe i Sundsvall.

– Det första Josh frågade när han hörde att det skulle ta minst tre månader var vilken månad vi är i nu. November sa jag och fyllde i att du är tillbaka tills vi spelar final. säger ”Laffa” som vill passa all personal i Eon arena och i ambulansen samt på sjukhuset för ett suveränt omhändertagande.

 – Josh var ju... alltså han hade så ont att man var tvungen att söva honom en kort stund i hallen för att få upp benet på båren. Man pallar inte att de gör det vaken. Så de sövde honom bakom ismaskinen för att få upp honom på båren sedan blåste de upp en sån stabilisator, en sån som man brukar ha runt nacken men nu var det runt benet då, berättar ”Laffa” och fortsätter:

– Sedan körde de väldigt sakta och mjukt in till sjukhuset med ambulansen för att det skulle skaka så lite som möjligt. De har varit jättebra, har tagit hand om oss kanon.

Men han sövdes alltså?
– Ja, en kort stund där på isen bara, sedan när vi skulle klippa av honom den utrustning som gick att klippa av, då var han vaken. Det är tur att brallorna är så korta och stora att de är lätta att ta av.

För smärtan var enorm:
– Han har ständig smärta så de har tryckt i honom morfin och smärtstillande hela tiden nu, de måste göra det för att han ska klara av det här. Sedan när de hade fått av honom kläderna så gipsade de benet så att det skulle ligga på rätt sätt när de röntgade. Då blev det lättare för honom också. Det måste göra sjukt ont detta.

Var det något Josh hann säga, som är okej att skriva? (Han var ju i morfindimma)
– Ja, det är väl att han ville hälsa till alla fansen. Vi pratade lite om att de var några som hade ringt och skicka sms med hälsningar och då sa han att han ville hälsa tillbaka och tacka för stödet. Och skriv gärna att det gör jag med. Så här efteråt kan man ju konstatera att det är skit det som har hänt. Han har plågats och lidit men tagits om hand på bästa sätt så nu kan det bara bli bättre, säger Laffa.

För AIK är alltså skadan ett tungt slag.

 – Ja verkligen. Josh har varit våran bästa back, säger Gunnar Persson till bloggen och beskriver sedan det som hände så här.

 – Han får en crosschecking i ryggen precis när han ska ta pucken. Jag såg det inte när det hände men jag har sett bilderna efteråt och det ser illa ut. Det är en onödig tryckning i ryggen på Josh vid förlängda mållinjen, en sån grej som inte ska få hända.  .

Timrås  Ilka Pikkarainen hävdar, enligt annan media, att det var en lätt putt?
– Ja men... alltså titta på bilderna. Det är en smäll när man ska ta pucken, när man är i det mest känsliga läget och det är där man har som mest fart också. Nä usch fy fan. Det är ingen juste skada.

Vad ska ni göra nu?
– Jag vet inte men vi har Henrik Nilsson (juniorbacken) som är en lite likadan spelartyp, duktig med pucken i pp och så.

Bloggen har försökt nå sportchefen Anders Gozzi men han är utomlands, mest troligt i Finland (om man ska döma av den automatiska telefonsvarare som kommer upp) och har inte gått att nå. Tilläggas bör att han var där redan före Josh skada. Och att jag även har fått uppgift om att han skulle besöka Ryssland men just det med Ryssland är obekräftat. Att han är i Finland hördes dock på mobilsvaret.

12 kommentarer:

Bengan sa...

Hoppas då att discplinnämnden har balls nog att stänga av Pikkarainen i tre månader också. Men det är väl föga troligt. Han får nog max en extra match och är säkert tillbaka och lirar som vanligt. Det skulle inte förvåna ett dugg med de diffare och AIK-hatare som sitter i den nämnden. Hade det varit någon rättvisa i det hela så skulle Pikkarainens straff blivit så långt.

Anonym sa...

Läser i sundsvalltidningen att tacklingen var just.Ser också att 60 procent av dom som röstat tycker att utvisningen P fick var felaktig. Se länken > http://st.nu/start/1.2475343?poll_1_2475343=s&articleRenderMode=result

Anonym sa...

Det mottagande finnjäveln kommer att få när han kommer till Hovet den 11e December kommer inte att vara nådigt. Var så säker Ilkka!
63, 63, timrås 63, vi får se om du lipar när din skalle spräcks!

Dan-Dan sa...

Fyfan vad jag tycker synd om Josh. Även fast jag är DIFare så är det aldrig kul när någon skadas, även om det nu var i mitt hatlag.

Och Pikkarainen borde MINST ha 8 matchers avstängning, med tanke på att Bom-Bom fick 5 för sitt "övergrepp" på nummer 23 i premiären.

Robban SSK sa...

Förstår att du är anonym. Typiskt fega smårumpor att inte våga stå upp för vad man tycker när man inte är med sitt tuffa gäng . Uttalanden som ditt får mig att spy.
Var det en onödig tackling? Ja.
Har man som AIK:are rätt att bli förbannad? Ja.
Har man rätt att skriva att man ska spräcka Ilkka's skalle nästa gång? Nej.
Likt Dan-Dan lider jag med Josh. Spelar ingen roll vilket lag man hejar på en sån här gång. Man önskar ingen något illa på det här sättet. Själv blivit tacklad så korsbandet rök. Blivit opererad och allt vad det nu innebär men det innebär så mycket mer så säger bara Lycka till Josh!

Marie Hallman sa...

Bengan: Ja detta blir intressant, särskilt om man jämför med de tre matcher + böter motsvarande två matcher ( = totalt fem) som Boumedienne fick. Det svåra blir väl att bedöma uppsåtet som var nämndens motivering i Boumediennes fall. Var det ett tryck i ryggen med uppsåt att skada eller var det en knuff på korkat stället med olycklig utgång. Blir mycket intressant.

Anonym: Och vilka tror du röstar där? Jo Timråfansen såklart. Egenintresset ljuger aldrig.

Anonym 2: Alltså... det där. Jag lider verkligen med Josh men spräckt skalle. Nä, tagga ner det snacket. Bua, vissla från läktarna, en fet - men juste! propp på isen ja men inget blir bättre av någon idiothämnd för att spräcka skallar eller på annat sätt skada Pikarainen med flit. Då är man ju lika dum själv.

Dan-Dan: Bra sagt av dig! Jag känner alltid samma förtvivlan när någon skadas på det här sättet, oavsett lag. Fy fan, det såg riktigt ruggigt ut. Inte kul, bara hoppas att han inte får bestående men men benbrott brukar läka bra och det var tur i oturen om man nu kan säga så att det var "raka" benbrott, de läker oftast bra. Hade han dessutom vridit till foten så hade det kunnat bli komplikationer. så tur det i allafall, kämpa Josh!!!

Robban: Håller med dig!

Anonym sa...

Aftonbladet har en röstning.Rätt eller fel, där är det 50 / 50 Ser inte att det ens är en utvisning.Nu match straff ? Löjligt

Anonym sa...

”En spelare som med checking from behind skadar sin motståndare ska ådömas:

– Match penalty”

Domarna gjorde alltså helt rätt, förutom att de valde fel brottsrubrik.

Anonym sa...

Detta ska tilläggas till inlägget om Match Penelty. "Ordagrant står det i regel 523b:"

Pelle sa...

Som Bengan skriver: Varför ska Pikkarainen få rätten att spela innan MacNevin är tillbaka? Stäng av honom under samma tid som Josh är borta, så kanske han lär sig någonting och kan samtidigt vara ett avskräckande exempel för Anton Hedman, Emil Kåberg, Nils Ekman, Josef Boumedienne och fler såna fula lirare osm inte drar sig för att göra saker som inte hör hemma på en hockeyrink. Men som sagt, då disciplinnämnden tidigare visat sig ha klara sympatier för dif (det löjligt korta straffet för Boumedienne och att dif helt undkom straff för bengalen) så lär det inte bli mer än max en eller två matcher för Pikkarainen förutom den automatiskt avstängningen.

Stefan sa...

Som Djurgårdare lider man verkligen med Josh. Så fult och onödigt att putta till han som Pikkarainen gjorde. Sånt hör inte hemma på en hockeyarena. Krya på dig Josh och hoppas att läkningen går fort och bra.

Marie Hallman sa...

Stefan, precis! Bra sagt där.

I övrigt anser jag att Pikkarainen ska få en fet avstängning. Det är inte hur hårt tryckte i ryggen var som avgör utan att han gör det i det läge när en spelare är som mest sårbar och risken för skada är som störst och det vet såklart Pikkarinen om. Det vet alla hockeyspelare. Alla vill se hårda men juste smällar, gärna openice där det inte finns något att kollidera med. Men att göra en sån ghär grej, där man vet att olycksrisken är STOR är fel och fult. Och enormt vårdslöst. Därför, en rejäl avstängning tack.