måndag 15 november 2010

Josh MacNevin: "De ger mig energi"


 
(Josh i AIK-tröjan. FOTO OLSIN SPORTFOTO)

Det har gått en och en halv vecka sedan den otäcka olyckan uppe i Timrå där Josh MacNevin bröt foten. Det är många som har velat visa sitt stöd för Josh och i morgon, tisdag, kommer han att hyllas på plats på Hovet innan nedsläpp i matchen mot SSK.
– Det känns bra, jättebra. Fansen är fantastiska, Jag har fått så oerhört mycket stöd av alla här (i AIK) och det hjälper en verkligen att hålla humöret uppe efter en skada som den här, säger AIK-backen.

 Men det är inte bara AIK-fans som visat sitt stöd. Även DIF-fans och fans till andra lag har gett stöd till Josh både i kommentarer och i mejl till bloggen.

När kanadensaren får höra det, blir han glad.
– Det är verkligen häftigt att höra. Men det är väl så att när sånt här händer så visar människor sig från sin bästa sida. Då sätter man undan allt annat och visar att man är människa först och främst.

En mindre kul händelse, är ju att Josh måste göra om operationen som gjordes precis efter olyckan. Den nya operationen är planerad till torsdag.

– Jag måste säga att jag är rätt besviken på att man inte gjorde rätt från början. Det värsta efter en sån här operation, är ju de två första veckorna efteråt när man går på smärtstillande och känner sig däckad och allmänt hemsk. Jag börjar precis komma över den fasen efter den första operationen så måste jag göra om den. Det är verkligen frustrerande och jag är grymt besviken på kirurgen där uppe, besviken och ledsen, säger MacNevin och fortsätter:

– Hade det här hänt i Kanada så hade man stämt läkaren och det rejält, det är en rätt stor grej att misslyckas så totalt med en operation som man har gjort nu. Nu blir det ingen stämning utan jag fokuserar i stället på att bli bättre. Det var tråkigt att det blev så här men nu vill jag bara titta framåt och bli bra så fort som möjligt.

Och rehaben kommer AIK-backen att sköta här i Sverige:
– Ja jag stannar här, vill stödja laget så mycket jag kan och sjukvården här är ju – förutom den där klantige kirurgen där uppe – jättebra. Läkarna som ska göra den nya operationen har varit fantastiska och även på andra medicinska områden är allt på topp. Jag tror det kommer att underlätta min rehab bättre genom att jag stannar här.

Det kanske underlättar – mentalt – att ha kvar den dagliga kontakten med killarna i laget också?
– Ja, de är underbara och ser efter mig hela tiden. De kommer hit med kaffe… jag kan ju inte lämna lägenheten mer än nödvändigt eftersom jag måste ha benet högt hela tiden. För när man sätter ner den rusar blodet ner i foten och då dunkar det och gör ont. Men killarna kommer hit, min fästmö gör middag och så käkar vi middag här ihop, ha, ha. Jag är säkert på att deras stöd kommer att göra allt lättare, säger MacNevin.

Men han vill inte bara ta emot stöd, han vill bidra och ge sitt stöd till laget också. Och det gör han ju lättast på plats på Hovet.
– Jag vill gå på matcherna, hänga i omklädningsrummet efter både träningar och matcher, peppa killarna, finna där som ett stöd. Vi har en så skön stämning i laget, om jag får så vill jag gärna vara delaktig i den. Jag är gärna med och peppar och motiverar och stöttar grabbarna också.

I spelarbåset?
– Ha, ha ja det vore kul nä men (tränarna) Roger (Melin) och Gunnar (Persson) gör ett kanonjobb där utan mig, ha, ha men får jag vara med i omklädningsrummet och så, kanske inför matcherna för att peppa killarna, så är jag glad för det

Du tror inte att det blir tråkigt att sitta i mörka, kalla Sverige hela vintern då?
– Nä, jag har så mycket hårt jobb framför mig nu för att bli bra igen, som jag måste fokusera på så det blir nog inte så mycket dötid över, ha, ha, säger Josh MacNevin med ett skratt.

Humöret är det i inget fel på, han är motiverad, beredd på hårt slit och positivt inställd till att slita röven av sig för att komma tillbaka fortare än läkarna tror.

Och han säger själv att fansens stöd är en viktig del i beslutet att stanna i Sverige och köra rehaben här.
– Oh, ja, absolut. Det har bidragit till det beslutet. Fansen har varit underbara, allt stöd de ger mig, det betyder jättemycket mentalt och för att hålla humöret uppe. De ger mig energi, deras stöd hjälper mig att kämpa på med min rehab och gör det lättare för mig att komma tillbaka från skadan snabbare än det är tänkt, säger Josh MacNevin som snabbt blev fansens favorit.

Och kärleken är besvarad:
– Ja, de tog mig till hjärtat, det var enormt snällt av dem. De här fansen andas svart och guld och så kommer jag in som en outsider. Jag menar, jag har ju spelat i Växjö de senaste åren. Vi har varit rivaler och lagen har haft sina duster men redan från första matchen kände jag att de var glada att jag nu spelar här i AIK. Och jag kan inte tacka fansen nog mycket för allt stöd. Det är otroligt hur de har tagit mig till sig. Allt har bara varit fantastiskt! De är underbara!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Jamen kan du skriva något om ssk?! Någon interviju med nån sskspelare kanske, väldigt mycket AIK nu, smyggnagare,

Anonym sa...

Men det var väl ett jävla tjat om SSK hela tiden, dom artiklarna kommer nog ska du se..

Anonym sa...

Men seriöst, vem bryr sig om ssk? Fortsätt ditt fina arbete med din utmärkta blogg Marie!

Anonym sa...

Marie kan inte finska så bra så det är svårt med internjuver i SSK :D

Bra jobbat Marie!!! KEEP IT GOING!

Peter sa...

Tycker nog att Marie försöker skriva om det hon tycker verkar intressant oavsett förening.

SSK:are som man är så är jag väldigt nöjd med den rapportering hon förmedlar.

En bra och nyanserad blandning länslagen och dess spelare emellan.

Hans sa...

Ha ha! Ja det verkar vara ett krav att kunna finska om man ska kommunicera med SSK-spelarna. :)

Kul att läsa lite mer om MacNevin. VERKLIGEN uppskattat tack!!

Marie Hallman sa...

Anonym 2,3 och 4: Tack för pepp och för att ni läser :)

Peter: jo, det är precis så det är. Tack du för att du läser :)

Hans: Tack för pepp, och för att du läser du med :)

Marie Hallman sa...

anonym 1 Ligger en väldigt lång intervju ute med Almtorp. Någon kommentar på den?

Anonym sa...

Marie smyg-gnagare? Marie är väl väldigt öppen om var hennes sympatier ligger. Hon är ingen smyg-gnagare, sådana finns inte, utan en snygg-gnagare

Marie Hallman sa...

Anoym ha ha för någon vecka blev jag kallas Apjävel. Ja se där. Jag förstår att det kan vara svårt att förstå men jag hoppas verkligen att det går bra för ALLA tre lagen. Och jag menar det.