måndag 8 november 2010

Jhonas och Wesslau del 8 uppdaterad! UPPDATERAD

Körigt i helgen så det får bli en summering...av livet på andra sidan pölen.


 (Wesslan i somras. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Gustaf Wesslau gjorde äntligen debut för Springfield. Laget spelade bara en match i helgen men vinst blev det i debuten i fredags, 3-2 på straffar mot Peoria

Wesslau tog 21 av 22 skott, släppte bara en av de 6 straffar som Peoria sköt. Och hann även få en interference utvisning. Inte helt vanligt så jag frågade vad som hände:
- Det var en knepig situation. Jag stoppade pucken bakom mål och lämnade den till min back men han svängde bort så då var det bara att tackla motståndaren som tänkte ta pucken, säger Wesslau.

Jhonas Enroth har varit kvar i Buffalo. I fredags var han backup bakom Patrick Lalime, på lördagen fick han spela från start för Buffalo och då gick det riktigt bra, det blev vinst med 3-2 på straffar mot Toronto.

Jhonas tog 18 av 20 skott under spelet och räddade sedan fyra av fem straffar i straffläggningen. Starkt!

Finns en Sabresblogg som heter "die by the blade". Där kan man se lite bilder och under rubriken "Enroth supplies magic" läsa att Jhonas Enroth var grym matchen igenom det som gjorde skillnad. Att svensken tog ett för matchen viktigt friläge i första, var "razorsharp" i andra och tredje och även gjorde avgörande räddningar i förlängningen. Den som vill läsa mer kan klicka här.

Eller som Jhonas själv konstaterar på klubbens hemsida "Jag vet vad jag kan, jag har aldrig tvivlat på mig själv"  Bra där!

Uppdaterat: Jag har mejlat lite med Jhonas som säger att det här var den roligaste matchen hittills i karriären, speciellt med tanke på att Buffalo kvitterade med  13 sek kvar och sedan tog en straffvinst,  samt att han var så grymt fokuserad under straffarna att han kände att det bara skulle bli vinst.
Som sagt, så jäkla kul tycker jag. Jhonas är så värd det. Det är bara att ösa på!



Lite övrigt från helgen:
* Fortfarande inget spel för Jonas Andersson i Manitoba. Vet inte varför. Har försökt nå honom men inte lyckats.



* Andreas Engqvist trampar på. Gjorde 4-2 målet i fredags i tom kasse när Hamilton slog Binghampton med 5-2 hemma.
Ante har nu gjort totalt två mål och tre assist på elva matcher.

* Dennis Persson får klara sig själv i Portland nu när Jhonas är i Buffalo men det gör han bra. Dennis gjorde 1-0 målet och blev third star när Portland slog Adirondack i fredags med 5-2. Dagen efter slog Dennis till med 1+1 när Portland förlorade hemma med 4-5 mot Providence på övertid. Assisten kom när Portland reducerade till 1-5 och målet betydde 2-5.



* Linus Klasen fortsätter också producera.
Han gjorde 1-2 målet i pp när Milwaukee vann mot Peoria med 3-2 på straffar i fredags. Han satte en av Milwaukees straffar också.
På söndagen bidrog Klasen med en assist till Milwaukees första mål i  4-1 segern mot Chicago.
Den förre SSK-forwarden har nu gjort åtta mål och fem assist på 10 matcher.

Och får många lovord därborta. Som i den här artikeln (kolla länk) där lagkamrater och tränare öser beröm över Klasen. Härligt att se!


* Linus Omarks fem spelmål plus 1 straff! i en och samma match har väl ingen missat. Så häftigt!

* Robin Figren kämpar på, gjorde enda målet när Hartford torskade med 1-7 i söndags. Målet kom 11.43 i tredje i pp.

8 kommentarer:

Frank sa...

Hur är möjligheterna kring att få "hem" Jonas Andersson till AIK??? Inte för att han direkt behövs men man kan aldrig få tillräckligt många bra spelare, i synnerhet inte dem med stort AIK-hjärta.
Jag skulle nämligen tippa på att om Gnaget klarar sig kvar i elitserien (vilket dem lär göra, då slutspel hägrar) så kan man nog räkna med att Fredrik Hynning och Andreas Jämtin dyker upp där nästa säsong och dessutom är ju Mattias Guter från Oskarshamn "så gott som klar".

Lossenlad sa...

Måste säga att jag är glatt överraskad av herr Klasen. Den viljan, ambitionen och moralen han visar "over there" såg man inte mycket av här i Sverige.
Skönt att se att han förstår vad som krävs för att lyckas i NHL och inte bara degar ihop och åker hem som många andra svenskar dom senaste åren.

Marie Hallman sa...

Frank: ingen aning faktiskt. Jag vet att han i första hand vill pröva utmaningen där borta. Jonas skulle vara en sjukt bra värvning dock. På vilket sätt skulle föresten Guter vara "så gott som klar"???? Var i hela världen har du hört det? En duktigt spelare absolut men redan klar??? Det tror jag inte.

Lossenlad: Ja det är kalas. Jag blir också glad!

Carl sa...

Jag har för mig att Jonas Andersson antingen är skadad på något sätt eller långtidssjuk. Han har ett rött kors på EliteProspects vilket innebär att man är skadad, så jag antar det.
http://www.eliteprospects.com/player.php?player=704
(Längst ner på "laglistan" efter "2010-2011"

Jag är Gnagare och vill mer än gärna se honom i AIK. Det känns lite onödigt om han ska "slösa" bort 1-2 säsonger i en farmaklubb till Vancouver när han kan spela på samma nivå(om inte bättre) här i Sverige och bli ett intressantare namn då jag är rätt så säker på att han skulle gör succe och komma högt upp i poängligan på sina ca 30 matcher+.

Men som sagt, just nu ser han ut att vara skadad.

Och jag vill givetvis att spelare som Markström, Omark och alla unga grabbar som dragit över dit istället kommer tillbaka till Sverige och blommar ut fullständigt här för att ta en direktplats i något nordamerikanskt lag. Dock förstår jag inte vad man ska i NHL och göra. Vi lever i ett land där alla möjligheter finns för att plötsligt utveckla vår liga till en Europaliga som kanske till och med skulle kunna bli hetare eller i klass med NHL.

Nej, onödigt att slösa tid i någon trist farma klubb istället för att bo hemma och lira i en klubb av samma om inte vassare kaliber.

Frank> Var har du hört att Mattias Guter skulle vara klar. Klart intressant i alla fall. Skönt att Gozzi satsar på Stockholms-grabbar.

Frank sa...

Om du läser på AIK:s Hockeyforum på Svenska Fans, Golden Hill, så brukar Guters bror skriva på forumet. Han går under signaturen TMW. Han har flera gånger skrivit att Guter är så gott som klar till nästa säsong. Han är i Oskarshamn nu för att visa upp sig att hans kropp håller en hel säsong, då han haft väldiga skadeproblem. Men han är precis som brorsan ur-gnagare och Gozzi ska visst muntligt ha "lovat" honom en plats i AIK bara han kan spela en hel säsong i Oskarshamn utan skadeproblem och samtidigt producera okej med poäng (vilket han ju ser ut att göra).

Lasse sa...

Bra jobbat Marie, bra snack med Jocke. Har du hört ngt från Nygårds väntar med spänning på vad han ska säga. För övrigt så tycker jag att du gör ett grymt jobb på bloggen trots den ringa inkomst den inbringar till dig. Tack för att du finns och gör detta jobb....

Marie Hallman sa...

Carl Jag fick faktiskt mejl från Jonas Andersson i morse, han har en skada men trodde han skulle kunna spela inom kort igen.

Frank: oki, tack för info. Jag gör ju en del allsvenska grejer för Expressen, ska passa på och fråga Guter nästa gång jag får tillfälle.

Lasse: Hej, tack för dina snälla ord. De värmer. Nope,har inte prtat med Nygårds. Använde däremot halva dagen i går till att slira fram och tillbaka i snöovädret till Södertälje men det var för att göra en helt annan intervju som kommer att komma upp senare på bloggen. En lite roligare grej - tycker jag i alla fall.

fd elithockey spelare sa...

Carl och Svempa samma person? Texterna går ut på samma sak..
Man är ett kokko om man skaffar sig erfarenhet i AHL mot sin stora dröm!
Alla ska spela 3-4 säsonger i ES och ta en plats direkt i NHL. Hahaha vikken tomte..